Coşkun Türk Bu duruma bir çözüm bulmalı
HABERİ PAYLAŞ

Bu duruma bir çözüm bulmalı

Fenerbahçe son üç lig maçında 30’a yakın gol pozisyonuna girmiştir. Üç maçta attığı gol sayısı sadece 3. ‘Nasıl olsa atarız’la olmayacak bu iş, artık çok net ortaya çıktı. 11’e 10’ken oynanan bölümün tamamına yakını Başakşehir yarı sahası hatta 18’inin önü ve içindeydi. 11’e 11’ken de durum çok farklı değildi. Fener baskıyı kurdu, müthiş tempo yaptı.

Başakşehir 10 kişi kaldıktan sonra bu tempoya ayak uyduramazdı, yapacağı tek şey kapanıp uzun toplarla çıkmaktı, öyle de yapmaya çalıştı. Ancak gol geciktikçe, Fener’in hücum organizasyonlarında çeşitlilik olmayınca ekranları başında milyonlarca sarı-lacivertli taraftar deyim yerindeyse ecel terleri döktü, uğur üstüne uğur denedi. Sonunda bir penaltı golüyle çok önemli üç puanı 90 artılarda aldı. İsmail Kartal’ın yapması gereken antrenmanlarda çok değişik hücum organizasyonları denemeli.

Haberin Devamı

Tıpkı basketbol maçlarında olduğu gibi pozisyonlar çizip, anlatmalı futbolcularına. Eğer yapmazsa, bu tip sinir bozucu maçları daha çok oynar. Bir de gol geciktikçe rakibin direnci daha da artıyor, bunu da mutlaka göz önünde bulundurmalı. Mükemmel oynayan Ferdi, ona ayak uyduran Oosterwolde alkışı alan isimler olurken dün gece için Krunic bırakın Fred’in yerini doldurmayı vasatı bile aşamadı. Umarım sıkıntısı uyumdur. Dzeko da kurşun mu döktürecek yoksa antrenmanlarda ekstra mı çalışacak kendisi bilir. Bu haliyle olmuyor çünkü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder