Coşkun Türk Kontrollü oyun
HABERİ PAYLAŞ

Kontrollü oyun

Ligde müthiş bir mücadele gösterip Sivas’ı deplasmanda yenen Fener, bu kez kupada sahadaydı aynı yerde. Lig ve kupa maçları farklı oluyor. Hele rövanşı varsa... Son örneğini gördük bu maçta. Fenerbahçe kontrollü oyunu tercih etmiş, Sivas da az hata üzerine kurmuştu planlarını...

Maçın başında pozisyonlar bulan Fenerbahçe’ydi. Bunlarda Sivas kalecisi Muammer yaptığı kurtarışlarla takımını maçta tuttu. Fener’in hücum hattı Pedro önde, arkasında İrfan Can Kahveci kanatlarda da Rossi ve Emre Mor şeklindeydi. İrfan Can tam da istediği yerde oynuyordu. Bir iki tehlikeli atak girişimleri ve kaleye şut denemeleri oldu, ancak bunlar skoru değiştirmedi.

Haberin Devamı

Jesus, ikinci yarıda kontrollü oyundan taviz verip, arka arkaya hücum silahlarını sahaya sürdü. Arda, King, Batshuayi belki rakibi tedirgin etti, ancak bekleneni skor anlamında veremedi. Sivas da lig maçının aksine rakibe boş alan bırakmayıp oyunda 20. dakikadan sonra dengeyi kurunca beklenen oldu, maç başladığı gibi bitti.

Fener’in küçük bir avantaj kaptığını söyleyebiliriz. Sivasspor da Kadıköy’de bütün gücünü sahaya yansıtacaktır. Bu maçın özelinde Fener’in kazancı, sakat futbolcularının iyileşip takıma katkı vermeye başlaması. Peres’ten sonra kısa süreli sakatlığını çabuk atlana Szalai kaldığı yerden devam etti. King ve Batshuayi ise ısınma turlarını attı diyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder