Deniz Onuk Kore Postası – Ekim 2022
HABERİ PAYLAŞ

Kore Postası – Ekim 2022

Bu ay Ankara’da Kore Kültür Merkezi’nin kuruluşunun 11’inci yılı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kore kültürüne ilgili olan katılımcılar, Kore geleneksel kıyafeti olan ‘Hanbok’ defilesi, K-Pop dans performansları ve tekvando gösterileri izlediler. Ülkemizde Kore kültürüne ilgi artmaya devam ediyor.

K-Pop

BTS askere gidiyor

Ayın en önemli K-Pop haberi, dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS’in askere gidecekleri duyurusu. Bu açıklama tüm dünyada yankı uyandırdı. Grup, 2025’te tekrar 7 üye olarak bir araya gelecek. BTS’in zorunlu askerliğe gidip gitmeyecekleri ülkede yıllardır süren bir tartışma konusuydu. Daha fazla hayranları endişeye düşürmek istemeyen grup, görevlerini tamamamaya kendileri karar verdiler. Güney Kore’de BTS üyelerinin askerliklerini 30 yaşına kadar ertelemelerine izin veren bir yasa çıkarılmıştı. En büyük üye Jin, bu Aralık ayında 30 yaşına basacağı için ilk giden o olacak. Önümüzdeki iki yılda üyeler, bireysel olarak aktivitelerine devam ederken sırayla askerlik görevlerini tamamlayacaklar.

Haberin Devamı

Jin – The Astronaut

 Kore Postası – Ekim 2022

BTS üyesi Jin, grubun 2025’e kadar son konserleri olan Busan konserinde, yeni solo şarkısının çıkacağını açıklamıştı. Askere gitmeden önce hayranlara hediyesi olan “The Astronaut”, 28 Ekim’de çıktı. Coldplay ile işbirliği ile hazırlanan bu şarkının ilk performansı, Coldplay’in dünya çapında sinemalarda canlı gösterimi yapılan Arjantin konserindeydi. Dün gece Jin, Coldplay’in sahnesinde hayranlara “The Astronaut”u söyleyerek askerliğe gitmeden önceki son performansını gerçekleştirdi.

Melankolik ve tatlı melodisi ile sevgi dolu sözleriyle hayranların kalbini eriten “The Astronaut”un müzik klibinde Jin, Dünya’ya düşen bir uzay gemisininden gelen bir uzaylıyı oynuyor. Küçük bir kızla tanışan Jin, ona bisiklet sürmeyi öğretip birçok anı biriktiriyor. Klibin sonunda Dünya’ya veda etmek zorunda kalan Jin, kıza veda etmek zorunda kalıyor. Bu veda, Jin’in ARMY’lere duygusal vedasını sembolize ediyor.

 

Stray Kids – CASE 143 

Son zamanların en çok ses getiren gruplarından biri olan Stray Kids, en yeni albümleriyle geri döndüler. Hip-hop, rock ve EDM’i birleştiren müzikleri ve üyelerin yazımında katkıda bulunduğu etkileyici şarkı sözleriyle ilgi toplayan Stray Kids, yeni şarkılarında da hayranları hayal kırıklığına uğratmadılar. 7. Mini albümleri “MAXIDENT”in başlık şarkısı “CASE 143”, aynı bir önceki şarkıları “Maniac” gibi rap dizelerini elektronik tonlarla beslenen ritmik bir nakarat ile birleştiriyor. Karizmatik dansı ile akılda kalan nakaratı ile Stray Kids size kendini unutturmayacak.

Haberin Devamı

 Kore Postası – Ekim 2022

(G)I-DLE – Nxde

Dördüncü jenerasyonun en fazla etki yaratan kız gruplarından (G)I-DLE, üyelerden Soojin’in gruptan ayrılmasından sonra büyük zorluklar yaşamıştı. Bu zor dönemi aşıp bir anka kuşu gibi küllerinden dirilen kızlar, hayranlara ne kadar güçlü olduklarını gösterdiler. Nxde, yazımında lider ve rapçi üye Soyeon’un yer aldığı çarpıcı bir şarkı. Bu yılın başlarında TOMBOY ile büyük bir yükseliş yakalayan grup için Nxde da yeni bir hit olacağa benziyor. Özgün prodüksiyonu ve meydan okuyucu sözleri ile ‘Nxde’ K-Pop dünyasına bir yenilik olarak geliyor.

Haberin Devamı

 Kore Postası – Ekim 2022

LE SSERAFIM – ANTIFRAGILE

Çıkış şarkıları “FEARLESS” ile büyük yankı uyandıran, cesur bir özgüven ve çelik gibi bir kararlılıkla donanmış olan LE SSERAFIM, ilk günden bu yana sergiledikleri sarsılmaz cesaretin bir başka göstergesi olan “ANTIFRAGILE” ile geri döndü. “Kırılgan olmayan” anlamına gelen “ANTIFRAGILE”, grubun bir yıl içinde yaşadıkları zorlukların üstesinden gelmelerini ve kırılganlıkta güç bulmalarını anlatan enerji dolu bir şarkı. 'ANTIFRAGILE' olmak sadece zorluklara karşı göğüs germek ve dayanmak değil, karşısında gelişmektir. Ve eğer buna örnek olan bir çaylak grubu varsa, o da LE SSERAFIM.

Kore Postası – Ekim 2022

 

Seulgi – 28 Reasons

K-Pop’un en büyük kız gruplarından Red Velvet’in üyesi usta vokalist Seulgi, grup arkadaşları olmadan ilk kez sahne ışıklarının altına çıkarken sanatının heyecan verici yeni elementlerini sergiliyor. Peki gruptan ayrı olarak Seulgi aslında neyden meydana geliyor? Yeni albümü bu soruya cevap veriyor: kusursuz bir parlaklık. R&B ve dans esintili pop müziğin farklı yönlerinden beslenen karanlık ve zarif parçaların her biri, bu albümün tanıtım filminde yer alan iyi ve kötü anlatısında da işaret edildiği gibi, aydınlık ve karanlığın karşıt güçlerini bir araya getiriyor.Kore Postası – Ekim 2022ITZY – Boys Like You

Yeni jenerasyon liderleri ITZY, henüz isimlendirilmemiş yeni projelerinin yayın öncesi parçası olan grubun ilk tamamen İngilizce parçası “Boys Like You” için yeni bir müzik videosu yayınladı. Disney Channel film müziklerini andıran şarkı, “teen pop” türünün bu yıl K-Pop’taki en büyük örneklerinden biri. Güçlü rap ve elektronik seslerinden uzaklaşan ITZY, ilk defa bu kadar melodik bir şarkıyla geri dönüp hayranlarına güzel bir sürpriz yaptılar. Grubun yakında duyurulacak yeni albümleri için beklemede kalın.

Kore Postası – Ekim 2022

 

Dreamcatcher – Vision

Dreamcatcher, hafta başında yeni single'ları VISION ve 7. mini albümleri Apocalypse: Follow Us ile geri dönüş yaptı. Yılın başında yayınladıkları “MAISON” şarkısının devamı olarak ilerleyen “VISION”, grubun şimdiye kadarki en heyecan verici ve dinamik şarkıları olabilir. Rock ve punk türlerinde şarkıları ve korku dolu ama ihtişamlı konseptleri ile K-Pop sesine özgün karakterlerini katan Dreamcatcher, bir defa dinleyince unutamayacağınız bir grup. “VISION” da bir o kadar unutulamayacak bir şarkı. Bunun en büyük nedeni sarsıcı ve size kafa sallatacak nakaratı ve üyelerin güçlü vokalleri. Şarkının müzik klibi de bir aksiyon filmi hissi veriyor.

Kore Postası – Ekim 2022

Kep1er – We Fresh

Geçen sene yayınlanan K-Pop yarışma programı “Girls Planet 999”dan bir sene geçti. Yarışmanın kazananlarının oluşturduğu kız grubu Kep1er, yepyeni bir single ve mini albümle geri döndü. “We Fresh”, içinde oldukça fazla müzikal element barındıran yeni akım K-Pop şarkılarından bir diğeri. Şarkı, 3 dakikalık süresi içinde birçok müzik ilhamını ve ses profilini harmanlıyor. Şarkının başında hissedilen punk-rock melodileri ve enerji dolu nakaratı, grubun 2022 trendlerine uyum sağlarken aynı zamanda kendi seslerini bulmalarını sağlıyor.

Kore Postası – Ekim 2022

Kore Dizileri

Cheer Up

Güney Kore televizyonunda ısıtıcı gençlik ve okul dizilerini görmeyeli uzun zaman geçmişti. Cheer Up, bu özlemimize son verecek. Cheer Up’un ana karakteri, zeki ve çalışkan Do Hae-Yi (Han Ji-Hyun) Yonhee Üniversitesi'nde bir öğrencidir. Ailesinin maddi durumu kötü olduğu için önceliği okuldan ziyade para kazanmaya verir. Bu amaçla okulunun köklü amigo takımı Theia'ya katılır. Kampüs hayatının neşesini yaşayan Hae-yi, bu deneyiminde Park Jung-Woo (Bae In-Hyuk) ve Bae Young-Woong (Yang Dong-Geun) gibi Theia'dan çeşitli insanlarla tanışır.

Kore Postası – Ekim 2022

Love is for Suckers

Romantik komedi havasında olanlar için mükemmel bir dizi. Love is for Suckers, televizyon şovu yönetmeni Goo Yeo-reum (Lee Da-Hee)’nin etrafında dönüyor. Programlarının iptal edilmesi nedeniyle bir kriz yaşayan Yeo-reum, bir sonraki projesi "Kingdom of Love" adlı reality şovunun başarılı olması için canla başla çalışır. Park Jae-Hoon (Choi Si-Won), Yeo-reum’un 20 yıllık yakın arkadaşı ve komşusudur. İşine ve aşka olan ilgisini kaybetmiş olan Jae-Hoon, sırf arkadaşına yardım etmek için programına katılır. Yönetmen ve oyuncu olarak çalışan ikili, birbirlerine karşı romantik hisler beslemeye başlarlar.

Kore Postası – Ekim 2022

Bad Prosecutor

Son hız devam eden hukuki dizi akımına yeni bir ekleme: Bad Prosecutor. EXO grubu üyesi Do Kyung-Soo, dizide Jin Jung isimli bir savcıyı canlandırıyor. Jin Jung, standart hukuk uygulamalarından ziyade kestirme ve hileye güvenir, ama aynı zamanda derin bir adalet duygusu ve güçlü bir vicdana sahiptir. Ne pahasına olursa olsun zayıfın yanında duracak ve kötülere karşı savaşarak göze göz adaleti sağlayacaktır.

 

Kore Postası – Ekim 2022

Glitch

Komedi, gizem ve korku türlerini birleştiren yeni Netflix dizisi Glitch, Cadılar Bayramında arkadaşlarla birlikte izlemek için mükemmel bir dizi. Ünlü Netflix dizisi Stranger Things’i andıran dizinin ana karakteri Hong Ji-hyo zengin bir aileden gelir. Aile bağlantıları sayesinde elde ettiği düzenli bir işi vardır. Bir gece, dört yıllık erkek arkadaşı aniden ortadan kaybolur. Onu ararken, aralarında Heo Bo-ra'nın da bulunduğu UFO gözlemcilerinden oluşan bir topluluğun yardımıyla gizemli bir sırrın ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çalışır.

Kore Postası – Ekim 2022

Sıradaki haber yükleniyor...
holder