Deniz Onuk Kore Postası / Ekim
HABERİ PAYLAŞ

Kore Postası / Ekim

K-Pop

SEVENTEEN - Rock With You

Etkileyici performansları ile ünlü SEVENTEEN, dün yeni albümleri ‘Attaca’yı çıkardılar. 9. mini albümlerinde de tüm şarkıların yapımında grup üyeleri yer aldı. Başlık şarkıları ‘Rock With You’ ile pop-rock’a adım atan SEVENTEEN, dinamik ve enerji verici yeni şarkıları ile bir kez daha hayranların kalbini kazandı. Akılda kalıcı melodisi ve güçlü vokalleri ile ‘Rock With You’, sonbaharın yorgunluğunu atmak ve enerjik olmak istiyorsanız ideal bir şarkı. Albümün diğer şarkılarını da dinlemeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Kore Postası / Ekim

TWICE - The Feels

Ünlü kız grubu TWICE’ın çok beklenen ilk İngilizce şarkıları ‘The Feels’ sonunda çıktı ve dinleme listelerinin başına yerleşti. TWICE’ın son zamanlardaki daha olgun ve havalı stili ile tatlı ve neşeli tarzını harmanlayan ‘The Feels’, aklınıza yapışacak olan melodisi ve koreografisi ile içinizde dans etme isteği uyandıracak. Şarkının mesajı ise, grubun rapçisi Chaeyoung’un sözleriyle “Duygularını gizleme, eğer birini seviyorsan hislerini takip et”.

Kore Postası / Ekim

IU - Strawberry Moon

Güney Kore’de “Ulusun Küçük Kız Kardeşi” sıfatıyla anılan ünlü soloist IU, yeni şarkısı “Strawberry Moon” ile bir kez daha herkesi kendine aşık etti. 20’lerine veda ettiği bu şarkıda IU, sevginin verdiği neşe ve heyecanı ve güvenin getirdiği huzuru anlatıyor. Duygusal sözleri, canlı melodisi ve piyano eşliği ile ‘Strawberry Moon’, sizi IU’nun yarattığı pembe rüya aleminde yolculuğa çıkaracak.

Kore Postası / Ekim

aespa - Savage

Son zamanların en çok ses getiren kız gruplarından aespa, ikonik yeni şarkıları ‘Savage’ ile geri döndü. Deneysel müzik diye sınıflandırabileceğimiz ‘Savage’, hyperpop, dans-pop ve elektropop türlerini fütüristik ‘cyberpunk’ stili ile birleştiriyor. Kendilerine özel, renkli ve fütüristik bir evren oluşturan aespa’nın müzik videosu, bir bilim kurgu filmi izliyormuşsunuz hissi uyandırıyor.

Kore Postası / Ekim

Jo Yuri - GLASSY

IZ*ONE’ın baş vokalisti Yuri, bu ay ‘Glassy’ ile solo çıkışını yaptı. IZ*ONE’dan beri güçlü ve kusursuz vokalleri ve güzel sesi ile K-pop kız gruplarının en iyi vokalistleri arasında yer alan Yuri, ‘Glassy’, bize yeni ve karizmatik bir yüzünü gösterdi. Retro ve disco-pop’u andıran bir pop şarkısı olan ‘Glassy’, Yuri’nin kendi özgün tarzını ortaya koyuyor. Başarılı solo çıkışı ile Jo Yuri, takip edilmesi gereken bir soloist olduğunu kanıtladı.

Haberin Devamı

Kore Postası / Ekim

ENHYPEN - Tamed-Dashed

İlk çıkışlarından itibaren büyük yankı uyandıran ENHYPEN, yeni albümleri ‘Dimension: Dilemma’ ve başlık şarkıları ‘Tamed-Dashed’ ile müzik serüvenlerine devam ediyorlar. Hareketli ve güçlü bir dans şarkısı olan ‘Tamed-Dashed’ rock hissi veren enstürmentali ve akılda kalıcı nakaratı ile grubun en başarılı şarkılarından biri.

Kore Postası / Ekim

Ekim 2021 Kore Dizi Önerileri

My Name

Squid Game’den sonra heyecan verici bir dizi arayışındaysanız, My Name sizin için ideal. Eğer aksiyon ve suç dizilerini seviyorsanız ve geçen yıl yayınlanan Itaewon Class’i sevdiyseniz bu dizi tam size göre. Ana karakter olan Yoon Ji Woo (Han So Hee), çok güçlü bir kadın karakter. Babasının öldürülmesinin ardından inikam peşinde koşan Ji Woo, bir mafya patronunun yönlendirmesiyle kılık değiştirerek polis teşkilatına girer.

Haberin Devamı

Kore Postası / Ekim

The King’s Affection

Eğer Kore tarihi dram dizilerini seviyorsanız ‘The King’s Affection’ sizin için ideal. Başrollerini Park Eun Bin ve Rowoon’un paylaştığı bu dizi, veliaht prensin eşinin doğurduğu ikizlerin etrafında döner. İkizler, dönemde uğursuzluk sembolü olarak görülmektedir, ve aralarından kız olanın öldürülmesine karar verilir. Buna izin veremeyen anne, çocuğunu saraydan gönderir. Bir süre sonra, erkek ikiz Lee Hwi bir hastalık nedeniyle hayatını kaybeder, ve annesi bunu ikiz kızını oğlu gibi yetiştirerek gizler. Lee Hwi, bir veliaht prens olarak büyür. Rowoon ise, Lee Hwi’nin karizmatik ve iyimser öğretmenini canlandırır.

Kore Postası / Ekim

Reflection of You

Güçlü kadınları ilgi odağına alan bu ayın dizilerinde sırada ‘Reflection of You’ (Senin Yansıman) var. Hayatlarının önemli dönemlerinde yolları kesişen birbirinden çok farklı kişilikleri olan ve farklı zorluklar yaşayan iki kadının hikayesini anlatan dizinin başrollerini Go Hyun Jung ve Shin Hyun Bin paylaşıyor. Kötü bir çocukluk yaşayan Hee Joo, evli ve iki çocuk sahibidir ve dışarıdan çok mutlu bir hayat sürmektedir, ancak kişiliğinin sadece bir anne ve eş olmaya indirgendiğinden korkmaktadır. Hae Won ise bir resim öğretmenidir. Çok fazla bir şeye sahip olmasa da mutludur. Hee Joo’yla karşılaşınca ise Hae Won’un hayatı alt üst olur.

Kore Postası / Ekim

Jirisan

Ekim’in en çok beklenen dizilerinden biri olan ‘Jirisan’, Güney Kore’nin en yüksek dağı ‘Jiri Dağı’nın keşfedilmemiş bölgelerine tırmanmaya çalışan insanları kurtarmakla görevlendirilmiş bir grup bekçinin etrafında döner. Hyun Jo (Ju Ji Hoon), bekçi olarak yeni çalışmaya başlamıştır. Bir zamanlar ordu kaptanı olarak görev yapan Hyun Jo’nun büyük bir sırrı vardır. Yi Gang (Jun Ji Hyun) ise Jiri Dağı’nın en iyi bekçisidir ve dağ hakkında her şeyi bilir. İki bekçi birlikte tehlikede olan tırmanıcıları kurtarmaya çalışırlar.

Kore Postası / Ekim

Sıradaki haber yükleniyor...
holder