Deniz Onuk Kore Postası / Kasım
HABERİ PAYLAŞ

Kore Postası / Kasım

BTS

Tüm dünyanın ilgisini üzerinde toplayan BTS, bu ay da rekorlar kırmaya devam ediyor. 2 yıl aradan sonra ilk defa hayranların önünde performans sergilemek için Los Angeles, ABD’ye giden grup, ilk performanslarını Amerikan Müzik Ödülleri’nde sergilediler. Yılın Sanatçısı, Favori Grup ve Favori Pop Şarkısı ödüllerini kazanan BTS, Coldplay’le birlikte çıkardıkları şarkıları ‘My Universe’ ve yılın hit şarkısı ‘Butter’ı sergilediler. Bunun üzerine Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Twitter’da yayınladığı bir gönderiyle grubu tebrik etti. Bir gün sonra ise Grammy Adaylık Açıklamalarında adaylık açıklamak için davet edilen grup, ‘Butter’ ile ‘En İyi Pop İkili/Grup Performansı’ kategorisinde aday gösterildi. Grubun heyecanla beklenen pandemi dönemi sonrası ilk konserleri ise Los Angeles SoFi Stadyumunda Pazar günü gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Kore Postası / Kasım

TWICE - SCIENTIST

Dünya çapında bir hit olan ilk İngilizce şarkıları ‘The Feels’dan sonra kız grubu TWICE, 3. tam albümleriyle geri döndü. Üyelerin şarkı sözlerini yazmakta fazlasıyla rol oynadığı ‘Formula of Love: O+T=<3’, TWICE’ın yıllar içindeki müzik serüvenini sergiliyor. TWICE stili tatlı ve enerjik pop şarkılarından, grubun son zamanlarda çok sevdiği retro’ya, hatta hiphop ve R&B’ye kayan şarkılara kadar, TWICE’ın tüm farklı stillerini görebileceğiniz bir albüm. Başlık şarkısı ‘SCIENTIST’ ise, neşeli ve eğlenceli, TWICE’ın stilini yansıtan bir şarkı. Şarkının teması ise, aşkın bir bilim gibi hesaplanıp sınırlanamaması, ve duygularımıza güvenmemiz gerektiği.

Kore Postası / Kasım

Jin - Yours

BTS vokalisti Jin, Ekim’de yayınlanmaya başlayan dizi “Jirisan”ın dizi müziğini söylüyor. ‘Yours’ adındaki şarkı, dizinin ana şarkısı ve 7 Kasım’da çıktı. Jin’in melek gibi sesi, duygusal melodisi ve melankolik sözleriyle ‘Yours’, aşk ve hasreti anlatıyor. Çıkışından beri dünya çapındaki iTunes listelerinin başına yerleşen şarkı, Jin’in V ile çıkardığı ‘Hwarang’ dizisinin müziği ‘It’s Definitely You’dan sonra ikinci dizi şarkısı. Bu hafta alınan bir habere göre V de yeni çıkacak ‘Our Beloved Summer’ dizisinin dizi müziğini söyleyecek, beklemede kalın.

Haberin Devamı

Kore Postası / Kasım

Ed Sheeran, Jessi & SUNMI - Shivers

K-Pop’un şu ana kadarki en beklenmedik Batı işbirliklerinden biri olan bu üçlü, Ed Sheeran’ın ünlü şarkısı Shiver’ın yeni versiyonunu birlikte söylediler. 24 Kasım’da çıkan şarkı, şarkının orijinal versiyonunu SUNMI’nin tatlı sesi ve Jessi’nin rap’i ile daha da eğlenceli hale getirmiş.

Kore Postası / Kasım

MONSTA X - Rush Hour

Çok beklenen yeni mini albümleri ‘No Limit’ ve başlık şarkıları ‘Rush Hour’ ile MONSTA X, K-Pop sahnesine geri döndü. Liderleri Shownu’nun askere gitmesinden sonra ilk albümlerinde grup, sınırsız yetenek ve potansiyellerini ortaya koyuyorlar. Başlık şarkıları ‘Rush Hour’, MONSTA X’in şarkılarında her zaman bulunan enerjiyi geri getiren, güçlü ve dinamik bir şarkı. Albümün diğer parçalarında da üyelerin sözlere katkısı çok fazla. Birbirinden farklı 7 şarkısıyla ‘No Limit’, grubun hem dinamik hem de duygusal taraflarını görmek için ideal bir albüm.

Kore Postası / Kasım

HWA SA - I’m a B

K-Pop’ta büyük yankı uyandıran şarkıları ‘TWIT’ ve ‘Maria’dan sonra, MAMAMOO üyesi HWA SA, yeni solo şarkısı ‘I’m a B’ ile sahneye geri döndü. Şarkıcının cesur ve özgüvenli kişiliğini yansıtan bu şarkı, koreografisinde geleneksel Kore dansları ve melodisini de içeriyor. HWA SA’nın karizması ve etkileyici müzik klibi ile I’m a B, kesinlikle dinlenilmesi gereken bir şarkı.

Haberin Devamı

Kore Postası / Kasım

K-Pop’un Geleceği: Yeni gruplar

K-Pop’un ‘4. Jenerasyon’u adı verilen grupların popülerleşmeye başladığı bu dönemde, yeni gruplar da birbirinin ardından çıkış yapmaya başladı. 7 kişilik grubu Billlie, 10 Kasım’da ilk albümleri ‘The Billage of Perception” ile çıkış yaptı. IZ*ONE üyeleri Wonyoung ve Yujin’in de yer aldığı IVE, 1 Aralık’ta ‘Eleven’ ile çıkış yapacaklar. Birçok K-Pop hayranının ilgisini toplayan Girls Planet 999 adlı yarışma programından seçilen ilk 9 üyenin oluşturduğu Kep1er ise, 14 Aralık’ta olan çıkışları için konsept fotoğraflarını yayınlamaya başladı bile. Bunların yanında, BTS’in şirketi HYBE’ın ve JYP’nin de yeni bir kız grubu çıkaracağına dair söylentiler var. K-Pop’un geleceği parlak gibi gözüküyor.

Kore Postası / Kasım

Kasım 2021 Kore Dizi Önerileri

Chimera

Squid Game oyuncusu Park Hae-soo’nun yeni projesi olan Chimera, ilginç bir patlama sonucunda gelişen cinayetleri konu alan bir gerilim ve polisiye dizisi. Park Hae-soo dizide, 35 yıl önce meydana gelen başka bir patlamadan sonra meydana gelmiş olan ‘chimera’ cinayetlerini araştırmakla görevlendirilmiş dedektif Jae-hwan’ı canlandırıyor. Hikaye; Jaehwan, suçlu profilcisi Eugene (Claudia Kim) ve cerrah Joong-yeob (Lee Hee-jun) ve üçlünün bu ilginç cinayetlerin arkasındaki gizemi çözme macerasını anlatıyor. Chimera, 30 Ekim’de yayınlanmaya başladı.

Kore Postası / Kasım

Dr. Brain

Parazit’te Dong Ik rolünü oynayan Lee Sun-kyun’un başrolde oynadığı dizi, hayatının her anını hatırlayabilme yeteneğine sahip olan bir nörologun hikayesini anlatıyor. Bu karanlık bilimkurgu serisi, ana karakter Se-won’un, ailesinin başına gelen trajediden sonra ölen insanların hafızalarına erişmeye çalışmasını konu alıyor. Kendi hayatını sonlandıran bir adamın bir anısını alırken hata yapan Se-won, korkunç halüsinasyonlar görmeye başlıyor ve zihni kaosa sürükleniyor.

Kore Postası / Kasım

Hellbound

İlk gününde 80’den fazla ülkede en çok izlenen Netflix dizisi olan Hellbound, fantastik bir korku-gerilim dizisi. Hellbound’un dünyasında, başka bir yerden gelen doğaüstü varlıklar, insanları kanlı bir şekilde cezalandırarak cehenneme mahkûm ediyorlar ve bu ilahi adalet teorisine dayanan dinî bir grubun oluşmasına zemin hazırlıyor. Dizinin başrollerini ise Yoo Ah-in, Kim Hyun-joo, Park Jeong-min, Won Jin-ah ve Yang Ik-june paylaşıyor. 19 Kasım’da yayınlanan dizi, izleme listemizin olmazsa olmazlarından.

Kore Postası / Kasım

Sıradaki haber yükleniyor...
holder