Deniz Onuk Kore Postası Mayıs 2022
HABERİ PAYLAŞ

Kore Postası Mayıs 2022

Mayıs ayı K-Pop açısından fazlasıyla dinamik bir aydı. Şimdi bu ay Güney Kore’de olup bitenlere göz atalım.

K-Pop

TXT – Good Boy Gone Bad

Tatlılık, gençlik ve enerji dolu olmalarıyla bilinen TXT, geçen sene bir tarz değişimi ile punk-rock türünde şarkı çıkarmışlardı. Yeni albümleri minisode 2: Thursday’s Child’da ise, eski hallerinden eser yok, albümün konsepti de tam bu. Kalbi kırılan saf bir aşığın ‘iyi çocuk’tan ‘kötü çocuk’a dönüşümünü ele alan yeni şarkıları Good Boy Gone Bad, bize üyelerin daha önce hiç görmediğimiz bir yüzünü gösteriyor. Rock etkisi, hiddet dolu sözleri ve karanlık ama bir o kadar da dokunaklı müzik klibi ile TXT’nin bu yüzü tüm dinleyicileri etkiledi. Üyelerin şarkı yapım ve yazımında büyük rol oynadığı albümün diğer şarkıları ise R&B ve ballad türlerinde.

Haberin Devamı

Kore Postası Mayıs 2022

Seventeen – HOT

Tarz değişimi konusu açılmışken, kusursuz senkronizasyonları ve üyelerin kendi şarkılarının yapımcılığını üstlenmesiyle bilinen popüler grup Seventeen’in yeni albümü ‘Face the Sun’dan bahsetmemek olmaz. Geçen ay, iç ısıtıcı tatlı bir aşk şarkısı olan Darl+ing’i çıkaran Seventeen’in yeni albümünden kimse ne bekleyeceğini bilmiyordu. HOT, bu yönüyle grubun hayranlarını bile şaşırttı. Çarpıcı bir elektro hip-hop şarkısı olan HOT, günümüz K-Pop müziği trendlerini Seventeen’in kendine özgü sesiyle birleştiriyor. Grubun yeni ve havalı bir yüzünü görmek istiyorsanız, müzik klibini izlemelisiniz. Albümün diğer şarkıları da, HOT’un tarzına uyumlu parçalar.

Kore Postası Mayıs 2022

LE SSERAFIM – Fearless

Çok beklenen, HYBE’ın ilk kız grubu LE SSERAFIM, mayıs ayının başında ilk şarkı ve aynı isimdeki mini albümleri Fearless  ile çıkış yaptı. Bilmeyenler için HYBE; BTS, TXT ve Enhypen gibi grupları bünyesinde bulunduran bir şirket. Grubun üyelerinin arasında ise eski IZ*ONE üyeleri Sakura ve Chaewon’un yer alması K-Pop çevresinde büyük bir yankı uyandırdı. Grubun ismi aslında ‘I’M FEARLESS’, yani ‘ben korkusuzum’un bir anagramı. Fearless, son dönemin yüksek sesli çıkış şarkılarının aksine daha az enerjik ama fazlasıyla etkileyici bir şarkı. Zarif, sade bir dans-pop parçası olan Fearless’ın güç verici ve cesur sözleri, grubun diğerlerinden ayrılan kendilerine özgü stilini ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

 Kore Postası Mayıs 2022

NCT Dream – Beatbox

NCT’nin çok sevilen genç ve hayat dolu alt grubu NCT Dream, geçen ay çıkardıkları Glitch Mode’un repackage albümü ‘Beatbox’ ile hayranlarına yaz boyunca dinleyerek eğlenebilecekleri 4 yeni şarkı hediye etti. Beatbox, enerji dolu ve neşeli, herkesin dinleyip dans edebileceği bir 90’lar hip-hop şarkısı. Akılda kalıcı nakaratı ile NCT Dream’in stiline uyumlu bu parça, yeni albümlerinde yanında üç tane kalbinizi ısıtacak parçayla birlikte geliyor.

 Kore Postası Mayıs 2022

GOT7 – NANANA

2021’de, 7 yıllık kontraktları biten grup GOT7, JYP Şirketini terk etmişti. Bir sene boyunca üyeler solo aktivitelerine odaklandı ve şimdi, beklenen o an geldi. 7 üyenin birlikte yazdığı yeni albümleri ‘GOT7’, grubun yeni renklerini yansıtıyor. Başlık şarkıları ‘NANANA’, grubun lideri Jay B’nin yazdığı, mutlu ve enerji dolu, grubun birbirlerine olan sevgi ve yakınlıklarının altını çizen bir yaz şarkısı. R&B ve pop synth türlerini birleştirip bir parti hissi vere bu şarkı, grubun gelişmiş yeni sesini bizlere gösteriyor.

Haberin Devamı

Kore Postası Mayıs 2022

CLASS:y – Classy

Bu ay çıkış yapan başka bir kız grubu ise CLASS:y. 7 üyeden oluşan bu grup ilk mini albümleri ‘CLASS IS OVER’ ile K-Pop sahnesinde ses getirdi. Yaşları kısmen küçük olan bu grup, parlak bir gelecek vaat ediyor. Çıkış şarkıları iki tane: ‘Classy’ ve ‘SHUT DOWN’. Şarkıların ikisi, sene boyunca çıkan diğer kız grubu çıkış şarkıları ile benzer biçimde güçlü, hareketli ve akla kolayca takılan bir nakarata sahip. Grubun gençlik ve enerjisini yansıtan bu çıkışlarını kaçırmayın.

Kore Postası Mayıs 2022

QUEENDOM 2

Herkesin heyecanla izlediği kız grupları arası yarışma programı QUEENDOM’un ikinci sezonu, final bölümüyle sona erdi. Bu sezonda yarışan 6 sanatçı; Brave Girls, VIVIZ, WJSN, LOONA, Kep1er ve Hyolyn arasından kazanan grup WJSN oldu. WJSN, 2016’da çıkış yapan 13 kişilik bir kız grubu. 5 Temmuz’da çıkaracakları yeni albümü kaçırmayın.

 Kore Postası Mayıs 2022

Kore Dizileri

Bloody Heart

Bu ayın en beklenen dizisi Bloody Heart, Güney Kore tarihi dizi severleri için şu an yayında. Tarih, romantik ve dram türlerinde olan dizide ana karakter, Lee Tae (Lee Joon) mutlak bir monarşinin hayalini kurup otoritesini güçlendirmeye çalışan bir prenstir. Bu amacına ulaşmak için için Kral yapımcısı olan Park Gye Won'u (Jang Hyuk) ve hükümet karşıtlarını yok etmeye çalışır. Yoo Jung, (Kang Han-na), Lee Tae'nin aşık olduğu özgür ruhlu bir kadındır. Lee Tae'nin onu prenses olarak seçmesi ailesini sıkıntıya düşürür ve aşk ile ailesi arasında seçim yapmak zorunda bırakılır.

 Kore Postası Mayıs 2022

The Sound of Magic

Netflix’ten yeni bir fantastik Kore dizisi geliyor. Gizemli bir sihirbazın izleyicileri sihirin gizemli dünyasına davet ettiği bu dizinin baş rollerini Ji Chang-wook, Choi Sung-eun ve Hwang In-yeop paylaşıyor. Büyüleyici sahneleri ve göz kamaştırıcı sinematografisi ile ilgi toplayan dizi, aslında fazlasıyla dokunaklı bir konuya sahip. Erken büyümek zorunda kalıp çocukluğunu yaşayamamış Yoon Ah-yi ve hayallerinin peşinden koşarken yalnızlığını fark etmeyen Na Il-deung, bir gün çocukluğunu yitirmek istemeyen gizemli sihirbaz Ri-eul ile karşılaşırlar ve sihir ile hayatın eğlencesini keşfederler.

Kore Postası Mayıs 2022

Never Give Up (Goo Pil Soo is Not There)

Komedi ve dram türlerinde olan Never Give Up dizisi, bizi fantastik alemden çekip gündelik hayatın iç ısıtıcı hikayelerine geri döndürüyor. Dizi, eskiden gelecek adeden bir boksör olan ama şimdi geçimini sağlamakta zorlanan umut dolu 40’lı yaşlarında Goo Pil-Soo (Kwak Do-Won) ve hırslı, geleceğin Mark Zuckerberg’i olmanın hayalini kuran 20’li yaşlarındaki dahi girişimci Jung Seok’un (Yoon Doo joon) kardeşliğini anlatıyor.

Kore Postası Mayıs 2022

Broker

Güney Kore yapımı, başrolde IU’nun yer aldığı film Broker, geçen hafta katıldığı Cannes Film Festivalinde 12 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Japon yapımcı Hirokazu Koreeda’nın ilk Korece filminin baş rollerinde IU’nun yanında Song Kong-ho, Gang Dong-won ve Bae Doo-na yer alıyor. Song Kong-ho’yu Parasite’tan hatırlıyor olabilirsiniz. Filmin Güney Kore’deki galasına da BTS V, Lee Minho ve Kim Soohyun gibi birçok önemli isim katılı. Dram türündeki film, çocuklarına bakamayacak durumda olan ebeveynlerin bebeklerini anonim olarak bıraktıkları ‘Bebek Kutusu’nun etrafında gelişir. Bu kutuya ter edilen bir bebek, onunla karşılaşan herkesin hayatını değiştirecektir. Film 8 Haziran’da vizyona girecek.

Kore Postası Mayıs 2022

Sıradaki haber yükleniyor...
holder