Deniz Onuk Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz
HABERİ PAYLAŞ

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

K-Pop

BTS - Permission to Dance

21 Mayıs’ta, 7 hafta Billboard Hot 100 listesinde 1. sırada kalan hit şarkıları ‘Butter’ın çıkmasından sonra BTS yeni şarkıları Permission to Dance ile geri döndü. 9 Temmuz’da çıkan ve BTS’in 3. tümüyle İngilizce şarkısı olan bu şarkının söz yazımında Ed Sheeran da yer aldı. Neşelendirici melodisi ve moral yükselten umut dolu sözleri ile Permission to Dance, mutluluk verici bir yaz pop şarkısı. Şarkının dans koreografisinde “dans”, “eğlence” ve “barış” kelimelerinin işaret diline de yer verilmesi dikkat çekici.

Haberin Devamı

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

EXO - Don’t Fight the Feeling

Uzun bir aradan sonra, EXO çok beklenen yeni albümlerini çıkardı. ‘Don’t Fight The Feeling’ albümü, eğlenceli yaz şarkıları ile grubun müzik yolculuğunun yeni bir sayfasına atılan bir adım. Albüm, sevgi, olgunluk ve değişime adapte olmanın hikayesini anlatıyor. Moral veren sözleri ve retro dans temposuyla albümün başlık şarkısı ‘Don’t Fight the Feeling’ yaza uygun bir pop şarkısı. Ayrıca grubun üyesi D.O’nun 26 Temmuz’da çıkan ilk solo albümüne de göz atmayı unutmayın.

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

TWICE - Alcohol Free

Dünyaca ünlü kız grubu TWICE’ın 10. mini albümleri ‘Taste of Love’, 9 Haziran’da çıktı. Albümün başlık şarkısı ‘Alcohol Free’. Grubun daha önceki hareketli ve renkli pop parçalarının yanında Alcohol Free, grubun biraz daha olgun bir sese adım atmasını simgeliyor. Yaz için mükemmel bir konsepte sahip olan şarkı, hiphop, bossa nova ve lounge müziği türlerinde, eğlenceli bir yaz şarkısı. Albümün diğer şarkıları da, grup üyelerinin söz yazımında yer almasıyla dikkat çekiyor.

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

SEVENTEEN - Ready To Love

18 Haziran’da SEVENTEEN, 8. mini albümleri ‘Your Choice’ ile geri döndü. Enerjik ve neşeli ‘Ready To Love’, R&B türünde bir şarkı. Akılda takılan melodisi ve renkli müzik videosu ile K-Pop hayranları için bu şarkı yaz listelerinin olmazsa olmazı.

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

NCT Dream - Hello Future

Hot Sauce albümünün hem Güney Kore’de hem de dünya çapındaki başarısı üzerine çıkan repackage albümü Hello Future, grubun neşe dolu ve canlı sesine uyan bir yaz albümü. NCT Dream, bu yazın en başarılı isimlerinden biri olarak olağanüstü satış rakamlarıyla dikkat çekiyor. Grubun temasına uyan eğlenceli sesleriyle Hello Future, adının da belirttiği gibi grubun parlak geleceğine doğru bir adım.

Haberin Devamı

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

Day6 - Right Through Me

Rock grubu Day6’in yeni albümü ‘Right Through Me’, 90’ların Kore ballad türünü hip-hop ve jazz etkisiyle birleştirerek yepyeni bir ses sunuyor. 5 Temmuz’da çıkan yeni albümleri, kalp kırıklığı, umut ve sevgi temalarıyla hayranların kalbini çalıyor. Eğer retro ve rock seviyorsanız bu albüm tam size göre.

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

LOONA - PTT (Paint The Town)

Kız grubu LOONA, 28 Haziran’da 4. mini albümleri ’[&]’ ve başlık şarkıları ’Paint The Town’u çıkardı. Grubun ara veren lideri Haseul’un geri dönüşü, hayranlar ve üyeler için heyecan uyandırıcıydı. PTT, başlık şarkılarının sesini devam ettiren etkileyici ve şiddetli bir parça. Modern Bollywood etkisi ve dinamik perküsyonu ile PTT, K-Pop severlerin ilgisini çekecek bir şarkı.

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

Yaz için Kore dizi önerileri

Hospital Playlist 2

Haberin Devamı

Güney Kore’nin en çok sevilen doktor grubu, 17 Haziran’da ekranlara geri döndü. 2020’de çıkan Hospital Playlist, yılın en popüler K-dramalarından biri olup dünyaca ilgi çekti. Birlikte tıp okuyan, aynı hastanede çalışan ve bir müzik grubu kuran beş arkadaşın arkadaşlıkları ve karşılaştıkları zorlukları anlatan dizi, bu yaz da izleyicilerin yüreğine su serpecek. Çok beklenen bu yeni sezonu kaçırmayın.

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

At a Distance, Spring is Green

Yazın en çok yankı uyandıran dizilerinden biri olan ‘At a Distance, Spring is Green’ (Uzaktan, bahar yeşildir), yirmilerindeki gençlerin yetişkinliğe geçerken üniversitede yüz yüze geldiği problemleri anlatıyor. Zıt kişiliklere sahip olan iki çocuk, Nam Soo Hyun ve Yeo Joon, bir proje sayesinde bir araya gelip arkadaş oluyorlar. Dizinin ana karakteri Yeo Joon, çok sevilen ve neşeli biri olmasına rağmen, içinde büyük bir acı taşıyor. Dizi, 14 Haziran’da yayınlanmaya başladı ve şimdiden izleyicilerin kalbini kazandı.

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

The Penthouse 3: War in Life

The Penthouse serisi, son iki yılın en çarpıcı dizilerinden biri olmasıyla dünyaca dikkat çekiyor. Serinin konusu, 100 katlı lüks bir çatı katı apartmanı olan ‘Hera Palace’da yaşayan insanların sırları, intikamları ve çocukları için yaptıklarını ele alıyor. Ciddi ve karanlık temasıyla dizi, kıskançlık ve hırsın sonucu işlenen çeşitli suçlar ve ihanetlerle 2. sezonu devam ettiriyor. Dizi, 2018 yılının en etkileyici dizilerinden Sky Castle’ı andırıyor. Karanlık temalı ve etkileyici hikayeli dizileri seviyorsanız, 3. sezonu 4 Haziran’da yayınlanmaya başlayan The Penthouse’ı izlemenizi öneririm.

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

Voice 4: Judgement Hour

Suç ve polisiye dizilerini sevenlere yeni bir dizi önerisi: Voice 4: Judgement Hour. Voice serisinin 4. sezonu olan dizi, 112 acil arama servisi çalışanlarının, aldıkları sınırlı bilgiyle suçlara karşı savaşmasını ele alıyor. Kang Kwon Joo, yetenekli bir ses profilcisi. Derek Jo ise suç çeteleriyle uğraşmakta deneyimli Los Angeles Polis Departmanı’nın ekip lideri. Bu sezonda ekip, kendileriyle aynı dinleme yeteneğine sahip bir suçluyla savaşacaklar. Dizi 18 Haziran’da yayınlanmaya başladı.

Kore Yaz Postası: Haziran-Temmuz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder