Deniz Sarıhanlıoğlu Ada yolcuları
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, insanın arkadaş çevresi biraz da kendinin özeti değil midir? “Birine tanımak istiyorsan üç arkadaşıyla biraz sohbet et yeter!”diye bir öğreti okumuştum, bence de doğru. Nereden biliyorum? Elbette kendimden. Hayatta iki en yakın, iki iş ve bir sürü de sevdiğim arkadaşım var. Hepsinin huyu suyu, tipi, görüşleri ayrı ama ortak noktaları yemeği ve keşfetmeyi sevmeleri! Hal böyle olunca ben de bu ekiple sürekli olarak seyahat ediyorum. Bu hafta sonu için de, biz İzmirlilerin herkesten faklı olarak kuşu atıp direkt ADA dediğimiz, Kuşadası’na gidiyoruz!

Haberin Devamı

KUŞADASI SOKAK FESTİVALİ

Cuma’dan Pazar’a Kuşadası’nda olacağız çünkü hem şahane bir festival var hem de şifalı havuzları ile ünlü bir otele gidip biraz da keyif yapmak istedik. Festivalde halk katılımlı onlarca güzel etkinlik olacak hepsinden bahsetmeye başlıyorum ve belki gelirseniz sizlerle de orada görüşürüz… Festivalin bu yıl ikincisi düzenleniyor.

Geçtiğimiz yıl yoğunluktan gidemediğim için çok üzülmüştüm, bu yıl kaçırmıyoruz! 28-30 Temmuz tarihleri arasında gastronomi, müzik, sanat ve eğlence “sokak” konsepti ile birleşerek festivale dönüşecek ve biz bu keyifli anlarada orada olacağız! Ayrıca, Kuşadası Sokak Festivali, bu yıl bölgeye has yöresel lezzetlerin yanı sıra deprem bölgesinin zengin gastronomi kültürünü de kente taşıyor. Kuşadası’nın farklı noktalarında kurulacak lezzet noktaları için yapılacak bilet satışlarından elde edilecek gelir ise depremzedelere aktarılacak.

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde ve çok sevdiğimiz abimiz Ayhan Sicimoğlu’nun danışmanlığında düzenlenecek olan Kuşadası Sokak Festivali, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da “Lezzet Sokakta”, “Eğlence Sokakta”, “Müzik Sokakta” ve “Sanat Sokakta” başlıklarında gerçekleşecek. Üç günlük dopdolu bir programla alanında tanınmış sokak müzisyenlerini, aşçıları, şefleri, sanatçıları ve dansçıları ağırlayacak olan Kuşadası Sokak Festivali, kente büyük bir coşku ve renk katacak ve biz de orada olacağımız için şimdiden çok heyecanlıyız!

Haberin Devamı

11 LEZZET NOKTASI

Festival, 28 Temmuz Cuma günü bir kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşün ardından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda sevilen müzik grubu KÖFN sahnede olacak! Festival kapsamında 29 Temmuz Cumartesi gecesi ise yine İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Türkiye’nin en başarılı tenorlarından Murat Karahan, Efe Kışlalı ve Hakan Aysev, “3 Tenor” isimli bir konserle sahne alacak.

Kuşadası Sokak Festivali kapsamında kentin 11 turistik noktasında lezzet durakları kurulacak. Biz elimizde hazine haritası gibi bir harita ile bu durakların her birini keşfetmeyi planlıyoruz. Her bir lezzet noktasında Ege ve Kuşadası mutfağına has lezzetlerin yanı sıra 6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem faciasından etkilenen 11 kentin yöresel yemekleri ikram edilecek. Festival katılımcıları, alacakları biletler ile Adnan Menderes Üniversitesi Gastronomi Bölümü ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği’nin danışmanlığında hazırlanan lezzet turlarına katılarak yemekleri tadabilecek.

Haberin Devamı

Lezzet noktaları için yapılacak bilet satışlarından elde edilecek gelir, deprem bölgesinde seçilecek bir aşevine destek olarak aktarılacak. Ayrıca beni de çok mutlu eden bir hassasiyet ile, sürdürülebilirliğin önemini unutmadan, festival boyunca gerçekleşecek tadım ve atölyelerde plastik servis gereçleri yerine ahşap çatal kaşık seti ve karton servis kâseleri kullanılacak. Umarım herkes çok eğlenir ve harika anılarla evlerine döner!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder