Deniz Sarıhanlıoğlu Emiralem
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, bu hafta sokaklara kavuşmanın tatlı heyecanı içindeyim. Gün bana yetmiyor. Sabah erkenden yola düşüp, sokağa çıkma yasağının başlayacağı saate dek içeri girmiyorum. Böyle de, maskeli, mesafeli, bol tedbirli yaşama işini kıvırdım gibi. Artık zor ve zul gelmiyor bana. Çantamda kolonyam ve yedek maskelerimle gül gibi geçinip gidiyoruz. Öyle özlemişim ki güzel şehrin her köşesini! İlk aşkıyla yıllar sonra karşılaşan biri gibiyim. Eminim siz de nerelere gitsek, ne yapsak diye düşünüyorsunuzdur. Yılın bu zamanları benim en çok gitmeyi sevdiğim yerlerden biri Menemen/Emiralem çünkü çilek mevsimi!

Haberin Devamı

ÇİLEK ZAMANI

Güzeller güzeli çilek, benzersiz bir gıda. Tıbbi ve faydalı özelliklere sahip kokulu bir meyve. Çok miktarda şeker, vitamin, folik asit, lif, karoten, pektinler, demir, kobalt, kalsiyum, fosfor ve manganez içeriyor ve doğal olarak insan vücudu üzerinde güçlü bir sağlık etkisi var. Ayrıca antik çağlardan beri farklı milletlerden kadınlar, yüz ve vücut ciltlerine bakarken çilekleri kozmetik olarak kullanmışlar.

Salisilik asit bakımından zengin olması nedeniyle akne, çiller, yaşlılık lekeleri için mükemmel bir ağartma ve antiinflamatuar ajan olarak hizmet ediyor. Diyeceğim o ki çok lezzetli ve aromatik bir meyve olmasının yanı sıra bir sürü kullanım alanı da var. Bol zamanında alalım, reçel yapalım diye koştur koştur çilek ararken bu özelliklerini de unutmamak lazım. Bizim bölgenin en özel en güzel çilekleri bildiğiniz üzere Emiralem’de yetişiyor. Tarlalar dolusu güzelliği sadece görmek için bile gitmek gerek. Hemen hemen her yıl kızımı bu tarlalara götürürüm.

Çoluğunuzun çocuğunuzun, çileği, eriği, karpuzu, fabrikada makinaların ürettiğini, paketleyip marketin rafına koyduğunu sanmasını istemiyorsanız, onları tarlaya götürün. Ellerine sepet verin, çamurun içine sokun! İşçiye ve emeğe saygılı bireyler yetiştirelim. Bunun kıymeti öyle büyük ki bir fırsat yaratıp gitmenizi çok isterim.

PİKNİK ALANLARI

Şu sıralar yapılacak en güzel şey, doğanın içinde, açık havada vakit geçirmek. Bunun için de ben her fırsat bulduğumda sepetimi hazırlayıp şehrin farklı noktalarına gidiyorum. Emiralem tarafına çilek almaya, tarla görmeye giderseniz, bu bölgede çok güzel piknik alanları olduğunu hatırlatmak istedim size;

Haberin Devamı

1-Süleymanlı Piknik Alanı

2-Yahşelli 2.Çamlık Piknik Alanı

3-Gölpark Menemen

4-Eşek Çukuru

NASIL GİDİLİR?

Özel araç dışında da Emiralem’e gitmek oldukça kolay ve keyifli. ESHOT 747 numaralı otobüs, direkt Emiralem’e gidiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder