Deniz Sarıhanlıoğlu Evden uzaklaşmadan
HABERİ PAYLAŞ

Evden uzaklaşmadan

Sevgili dünlük, ülkemiz ve bizler için son derece önemli bir hafta sonuna girmiş bulunuyoruz. Demokratik hak ve sorumluluğumuz olan 2023 seçimleri geldi çattı. Bizlere de vatandaşlık görevimizi yerine getirmek ve oy kullanmak düşüyor. Bizler güzelliği, iyiliği isterken bunun için çabalayanlar da olmalıyız. Uzaktan izlemek, dahil olmamak, fikir belirtmemek bir seçim değil bu aşamada. Diyeceğim o ki, bu hafta sonu evlerimizden uzaklaşmıyoruz, güzel havaların tadını balkon ve bahçelerimizde çıkarıyoruz. Peki şehirden uzaklaşmadan neler yaparsak güzel havanın tadını çıkarırız?

Haberin Devamı

Evden uzaklaşmadan

 

SASALI DOĞAL YAŞAM PARKI

Açıldığı günden bu yana, çoluk çocuk gitmeye bayıldığımız bir yer Sasalı Doğal Yaşam Parkı. 425 bin metrekarelik bir alanda kurulu olmasıyla temiz havada yürüyüş yapmak isteyenler için gerçek bir cennet. Çiğli’ye bağlı Sasalı’nın doğası ve dümdüz bir zemin içinde oluşu da keyif veriyor. Parkta birbirinden farklı türlere ait birçok hayvan var.

Bu hayvanlardan bazıları: kuşlar, aslan, filler, kaplan ve yılanlar. 125 türden, 1200’den fazla hayvanla rengarenk bir dünya. Afrika Savan’ında zürafalar, zebralar, su aygırları ve deve kuşları doğal savanlardaki gibi bir arada yaşamlarını sürdürüyorlar. Afrika Savanı için 180 bin metrekare açık alan ayrılmış. Kaplan, Aslan, Puma için üç ayrı açık alan ve bir adet de kapalı alan var. Tamamı kapalı 2 bin 345 metrekare merkezde, özel ısıtma ve nemlendirme sağlanarak tropik yağmur ormanlarının koşulları oluşturulmuş.

Tropik Merkez’de sürüngenler, timsahlar, halka kuyruklu lemurlar, kaplumbağalar, papağanlar, koi balıkları ile tropik bitkiler bulunmaktadır. 8 bin 450 metrekare alana sahip olan büyük gölet fıskiyeler, mini şelaleler, adacıklar ve etrafında bulunan yeşil alanlar, içinde beyaz ve siyah kuğular, ördekler ve kazlarla, küçük bir habitat niteliğinde.

Evden uzaklaşmadan

 

NE YİYELİM?

Parkın içinde belediyeye ait Kuğulu ve Develi isimli iki ayrı kafesi var. Yeme içme seçenekleri çok ve uygun fiyatlı. Yasa gereği doğal yaşam parkına dışarıdan yiyecekle girilmesine izin verilmediğinden parkta piknik yapmak yasak. Ancak dilerseniz parkın yanındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sasalı Piknik Alanı’nda ücretsiz olarak piknik yapabilirsiniz. NASIL GİDİLİR? İzmir Doğal Yaşam Parkı’na Karşıyaka Vapur İskelesi’nden 777 numaralı otobüsler ile ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çevre Otoyolunu kullanacak ziyaretçiler Atatürk Organize Sanayi Bölgesi istikametinde (Sanayi içerisine girmeden) hiçbir yöne sapmadan ilerlediklerinde Sasalı ve İzmir Doğal Yaşam Parkı tabelalarıyla karşılaşacaklardır. Çiğli ya da Karşıyaka istikametinden gelen araçlar da yine Atatürk Organize Sanayi Bölgesi istikametine döndüklerinde İzmir Doğal Yaşam Parkı yönlendirme tabelalarını göreceklerdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder