Deniz Sarıhanlıoğlu Festivallerden festival beğen
HABERİ PAYLAŞ

Festivallerden festival beğen

Sevgili dünlük; bayram sonrası, seçim öncesi derken bu hafta sonu eş zamanlı pek çok etkinlik gerçekleşecek. Baharı kucakladığımız bu güzel nisan ayının son haftası, her anlamda bereketli olacak. Güzeller güzeli şehrimin iki kıdemli festivali, yine rekor sayıda katılımcıyla çok konuşulacak biliyorum. İkisi de göz bebeği, ikisi de gurur kaynağı! Evet biri Alaçatı Ot Festivali diğeri Urla Enginar Festivali. Her yıl olduğu gibi bu yıl da her ikisinden konuşalım istiyorum. Hem bakalım program akışlarında neler var, hem de bir festivale gidip oradan mutlu ayrılmak için neler yapmak gerekiyor? Ayrıca iki lokasyon birbirine oldukça yakın olduğundan sadece birini seçmeye hiç gerek yok. Hem şehrimizden hem de dışardan gelen misafirlerin iki festivali de doya doya yaşayacak olması mutluluk verici.

Haberin Devamı

Festivallerden festival beğen

 

ALAÇATI OT FESTİVALİ

12’nci kez düzenleniyor olmasından da anlayacağımız üzere, Alaçatı Ot Festivali artık hem ulusal hem global çevrelerce kabul görmüş, klasikleşmiş şahane bir festival. Bu yıl 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor. Ayrıca, birlik duygusundan uzaklaşmadan, depremin yaralarını sarmak amacıyla düzenlenen festivalin teması, ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirlenmiş. Depremden etkilenen 11 ilin yöresel lezzetleri festivalde sergilenecek. Dünyaca ünlü şeflerin jüri olarak katılacağı, Ege’de yetişen sayısız otun sergilendiği Alaçatı Ot Festivali’nin yine tadına doyum olmayacak.

Festivalin kurucularından ünlü müzisyen ve sunucu Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onaner’in katılımıyla gerçekleşecek festival korteji ise 28 Nisan Cuma (bugün) yapılacak. Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya, Kilis’in yöresel lezzetlerinden oluşturulacak stantlarla, vatandaşlara ve yerel üreticilere destek olunacak. Hatay’ın künefesinden içli köftesine, Malatya’nın kayısısından Gaziantep’in baklavasına kadar birçok ürün sergilenecek. Mutfakların kardeşliğine dair bu çeşitlilik beni ayrıca heyecanlandırıyor. Festival sahnesinde Karsu, Duman ve Antakya Medeniyetler Korosu yer alacak.

Haberin Devamı

URLA ENGİNAR FESTİVALİ

Başrol onun yani enginarın! Urla’yı çepeçevre saran enginar tarlaları, hem her evresinde ayrı güzelliği hem de lezzetiyle gönüllerin yıldızı. Ancak Ege sofralarının baş tacının, sağlıklı yaşam akımlarının da etkisiyle bu kadar trend olabileceğini önceleri kimse tahmin edemezdi. İlgi gün geçtikçe arttı ve Urla’nın ileri gelenlerinin, kıymetli işletmecilerinin, akademisyenlerin ve Urla Belediyesi’nin büyük uğraşları ile enginar festivali fikri ortaya çıktı.

Bu yıl 28-29-30 Nisan’da kapılarını 9’uncu kez dünyaya açıyor. Urla Cumhuriyet Meydanı’na Urla Belediyesi tarafından ücretsiz stantlar kurulacak. Tarihi Malgaca Çarşısı’nda mutfak platformu oluşturulacak. Burada Urla’nın değerli şefleri atölyeler yapacak, sinevizyon gösterimleri ve enginar temalı söyleşiler düzenlenecek. ‘Urla Enginar Günleri’ temasıyla gerçekleşecek festival, dolu dolu programıyla çok keyifli geçeceğe benziyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder