Deniz Sarıhanlıoğlu Fuar bitmeden
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, iyi anlar daha hızlı geçiyor. Pinhani’nin şarkısındaki gibi, “Pazar günleri; elimdeki balık gibi, kıymetini giderken anlamak gibi...” Biz, yakın arkadaşlarımla birlikte bu yıl İzmir Fuarı’nı doyasıya yaşadık. Özenle hazırlanmış her noktasına ayak bastık, her çeşmeden su içtik, kurulan her stanttan yemek tattık. Çok eğlenen kadınlar, erkekler, çocuklar, gençler, yaşlılar, turistler, hemşehriler gördük. Bizi bir araya getiren İzmir Fuarı’ndaki canlılık ve etkinlikti belki, belki de birlikte iyi hissetmeye duyduğumuz özlemdi. Birlikte şarkı söylemeye olan ihtiyacımızdı, birlikte aynı yöne bakmanın verdiği keyfin peşindeydik.

Haberin Devamı

Hayatımızda ilk kez gördüğümüz insanlarla, elimizdeki tabaktan yemeğimizi paylaştık. Bursa’dan gelen kestane şekeriyle çocukluğumuza döndük. Fuar bu yıl çok güzeldi. İyi haber; henüz bitmedi. Son iki gününde de ilk günlerdeki gibi heyacan dolu pek çok etkinlik var. ATLAS PAVYONU Görür görmez çok etkilendiğim bir değil, iki değil, üç serginin birden bulunduğu yer Atlas Pavyonu.

Terra Madre kapsamında düzenlenen “Kovan (Beehive)”, “Kurda Kuşa Aşa ve Göze (To The Worm To The Bird For Food and For The Eye)” ve “Meyve Tabağı (Fruit Plate)” sergileri var. 2-11 Eylül arası 16.00-23.00, 12-18 Eylül arası hafta içi 10.00- 18.00, hafta sonu 11.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz serginin tamamını gezmelisiniz.

SİNEMA BURADA

Kültürpark’ta en sevdiğim yerlerin neredeyse başında gelen, güzel bahçeli İzmir Sanat, fuar süresince sinema gösterimlerine ev sahipliği yaptı. Birbirinden güzel filmler bu bahçede hep birlikte izlendi. 10 Eylül Cumartesi (bugün) saat 16.30’da “Kabuğu Kırmak”, 19.00’da “Loraks”, 11 Eylül Pazar 19.00’da “Minari” filmlerinin gösterimi yapılacak. Şahane bir hafta sonu etkinliği olacağından kesinlikle eminim.

MACERA PARKURU

Çocukların bayılacağı nefis bir macera parkuru kuruldu fuar süresince. Yeraltı Otopark Üstü Çim Alan-26 Ağustos Kapısı’nda. İki nokta arasında ve uygun yükseklikteki bir noktadan sabit tel üzerinde uygun ekipmanlar ile kaymanızı sağlayan taşınabilir bir platform olan zipline ve macera parkuru, 12 yaş ve üzeri için uygun. Ayrıca maksimum taşıma kapasitesi 100 kg.

Haberin Devamı

Pazar günü de dahil 16.00-21.00 arası ziyaret edebilirsiniz. BİLGİ YARIŞMASI Uzun Havuz’da her gün 18.30-20.30 arası gerçekleşen bir yarışma, aşırı keyifli oluyor. Sunucu yarışmacılara İzmir ile ilgili konuların da yer aldığı soruları dev ekranda yöneltiyor. Yarışmacılar kendi telefonlarından sorulara yanıt veriyor. Yarışmak için tek yapman gereken başlangıç saatinde orada olmak!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder