Deniz Sarıhanlıoğlu Geldi bahar ayları
HABERİ PAYLAŞ

Geldi bahar ayları

Sevgili dünlük; hayatta bizi mutlu eden, ilham veren, yarının bugünden daha güzel geçmesi için enerji sağlayan olaylara odaklanmamız şart. Günlerdir düşünüyorum da masmavi gökyüzünün altında hep birlikte yaşayıp giderken, hem kendi hayatlarımızı hem başkalarınınkini nasıl iyileştiririz? Bizler, temel ihtiyaçları için çalışan, çabalayan, iyiliği, güzelliği isteyen insanlar olmaktan neden bazen vazgeçiyoruz? Gördüğü manzara karşısında biraz fazla durup; derdini, tasasını oracıkta bırakan ve sevdiklerine koşan biri olmak bu kadar zor mu? Kendi adıma söylemeliyim ki, meşguliyetlerimi “iyi olmaya” adıyorum. Okumak, izlemek, dinlemek, görmek ve bilmek için güzelliği seçiyorum. Kentimde cesur kadın ve adamları da görünce umudum artıyor. Yeni bir hayat kurmaktan çekinmeyen insanlara bayılıyorum. Yaşantısının bir bölümünü ya da tamamını doğada geçirenlere ise apayrı saygı duyuyorum. Son dönemde oldukça yaygınlaşan karavan hayatı üzerine konuşalım istiyorum bugün. Çok sevdiğim “Yüzyüzeyken Konuşuruz” grubunun şarkısında olduğu gibi, “Bize biraz umut lazım, diyalog lazım, karavan lazım” diyor ve hemen başlıyorum.

Haberin Devamı

YOLDAKİ EV

Hem yolda olmak hem evde hissetmek kulağa çok iyi gelmiyor mu? Karavan, gözlemlediğim kadarıyla sahip olanların vazgeçemeyeceği büyük bir tutku. Henüz sahip olamayanlar için de büyük ve tatlı bir hayal. Doğa ile iç içe olmayı seven birçok kişinin hayallerini süsleyen karavanın avantajları saymakla bitmiyor. Konfor, güvenlik, tanıdığı seyahat özgürlüğü vesaire hepimizin karavan hayali kurmamızdaki etkenlerden sadece birkaçı.

Karavan seyahatleri ve karavanla kamp, gün geçtikçe daha fazla ilgi çekiyor ve bu hayata atılanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Tatilinizi tek bir konum ve o konumun çevresinde geçirmek yerine, insanlar karavanlarına atlayıp uzun geziler yapmayı tercih ediyor. Böylece daha uygun maliyetlerle daha çok yer gezip görme fırsatı yakalıyorlar. Yaşadıklarını ve biriktirdikleri anıları dinledikçe bizler de ister istemez bunun hayalini kurarken buluyoruz kendimizi.

Haberin Devamı

Geldi bahar ayları

 

KARAVANA GİRİŞ

Karavanla seyahat etme kararını alır almaz yapmanız gerek ilk şey, bütçenize ve kişisel ihtiyaçlarınıza uygun karavanı seçmek olacaktır. Gideceğiniz yere, izleyeceğiniz rotaya ve kaç kişi olduğunuza göre karavanınızı seçmek gerek. Karavan seçerken sadece satın alma değil, kiralama seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. Moto karavan yani kamyon kasa ve römorklu (aracın arkasına bağlanan) karavan modelleri için B tipi ehliyetiniz olması yeterli.

Normal araç kullanımına göre daha ağır olacağından, karavanı yavaş kullanmak güvenlik açısından çok önemlidir. Satın alacağınız ya da kiralayacağınız karavan ile ilgili önceden detaylı bilgi edinmek ve işin uzmanlarından öneriler almak da önemlidir. Ancak yine de modeller hakkında fikir sahibi olmak büyük fayda sağlayacaktır. Ben de bir işin ucundan tutayım dedim ve İzmir ile çevresinde karavanla gidebileceğiniz ve şahane manzaralar izleyebileceğiniz karavan kamp alanlarını listeledim size...

  • Urla Demircili
  • Kalemlik Orman Kampı
  • Sazlıca Plajları
  • Karaburun Ardıç
  • Ahmetbeyli Kamp Alanı
  • Buca Kaynaklar köyü
  • İzmir Karagöl Tabiat Parkı
  • Karaburun Dolungaz
  • Dikili Üç Çınarlar
  • Foça İngiliz Burnu
Sıradaki haber yükleniyor...
holder