Deniz Sarıhanlıoğlu Gözüm gönlüm yollarda
HABERİ PAYLAŞ

Gözüm gönlüm yollarda

Sevgili dünlük, eskiden yeni yıl zamanlarında herkesin dilinde aynı sözler vardı; “Bit artık eski yıl, gel artık yeni yıl” denirdi. Şimdi bakıyorum da, kimse gelecek yeni yıla umut bağlamıyor gibi. Ben her defasında hakkımı umuttan yana kullanmaya kararlıyım. Böyle düşünmenin zararını hiç görmedim, her limondan limonata yapmak fikri bana hep iyi geldi. İyisiyle, kötüsüyle, şansı, şanssızlığıyla bir yılı daha geri bırakırken “Ay acaba daha beterimi başımıza gelecek?” diye düşünmek bana göre değil.

Haberin Devamı

Mutluluğu seçiyorum ve gözüm yollarda yeni yılı bekliyorum ben! Beklerken de boş durmuyorum tabii; çünkü benim hem gözüm hem gönlüm daima yollarda. Yol bizi bir yere götürmese de öğretir. Yol, en sevdiğim öğretmenimdir. Peki mevsim kış olunca nerelere gider bu yollar? Atkınızı, berenizi, eldivenlerinizi hazırlayın da güzel kış manzaralarına gidelim.

GEBEKİRSE GÖLÜ

İsmini çoğu kişinin hiç bilmediği bir göl Gebekirse. Selçuk’ta bulunan Gebekirse Gölü Milli Parkı Zeytinköy’de yer alıyor. Hatta, ulaşım açısından oldukça kolay bir noktada yer alıyor. Gölün etrafında piknik ve kamp yapmak için alanalar var. Ayrıca kamp dünyasında oldukça ünlü.

Ancak kamp ve piknik alanı bulunsa da gölün etrafında ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz bir işletme maalesef yok. Yani Gebekirse’ye gidecekseniz bütün ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmelisiniz. Ayrıca bölge turistik olduğundan gölden çok uzaklaşmadan konaklama için oteller veya apartlar bulabilirsiniz. Gölün her tarafından görülen manzaralar ayrı ayrı güzel.

Bir hafta sonu veya kafa dinlemek için gidilecek yerlerin başında gelir. Fazla bilinmemesi nedeniyle de kampçılar dışında, insanların çokça ziyaret ettiği bir mekan değil. Göl, kuş ve balık bakımından fazlasıyla zengin. Milli Parkta bir kuş gözlem noktası da var. Suyun derinliği ise, bu göl için 5 metre olarak ölçülmüş ve suyun etrafında sazlıklar bulunuyor, bu da demek oluyor ki, fotoğraf ve video çekmek için uygun bir alan.

NASIL GİDİLİR?

Gebekirse Milli Parkı’na gitmek için elbette farklı yollar var. Selçuk’tan 15 dakikalık bir uzaklıkta yer alan milli parka otobüsler, dolmuşlar ve kendi arabanızla rahatça gidebilirsiniz. Zaten Selçuk ve milli park arasındaki mesafe 10 km. Öncelikle belediye otobüsüyle, bu parka kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil telefonlarınızın harita özelliklerinden alacağınız yardımı ile de Gebekirse’ye rahatlıkla gidebilirsiniz. Selçuk’tan bisiklet kiralamak da keyifli bir alternatif.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder