Deniz Sarıhanlıoğlu Hayalleri güncellemek
HABERİ PAYLAŞ

Hayalleri güncellemek

Sevgili dünlük, bugün benim doğum günüm. Gezegendeki 38. yılım. Kapladığım alanın, tükettiğim doğal kaynakların hakkını vermeye çalışıyorum. Yeni yıldan dört gün önce doğduğum için kendimi bildim bileli, yılın son haftası karmaşık duygularla geçiyor. Yaşlanmak yerine, modelimi yükseltmeye çalışıyorum sanırım. Kendimin, daha iyi bir versiyonu olmak için uğraşıyorum. Ve bu yolda fark ediyorum ki her yıl mutlaka hayallerimi güncelliyorum. Yeni öğrendiklerim, yanlış bildiklerim ve gelecekte göreceklerimi hesap edince, zaten kendiliğinden güncelleniyor hayaller. Ama hep ilk sırada daha çok gezmek, daha çok görmek var. Yeni yılda da birlikte gezip görmeye devam. Bu hafta size pek çok önerim var, hemen başlıyorum.

Haberin Devamı

SEFERAD KÜLTÜR FESTİVALİ

Şehrin en köklü kültürlerinden biri Seferad kültürü. Çok sevdiğimiz boyozun yaratıldığı mutfak. Bu renkli kültürün şehirde yaşatılması, sürdürülmesi ve daha geniş çevrelere aktarılması için birbirinden keyifli etkinlikler, festival çatısı altında toplanmış. Dün başlayan ve 3 Ocak’a kadar sürecek festivalde; sergiler, konserler, söyleşiler, atölye çalışmaları ve film gösterimleri olacak. Etkinliklerin pek çoğu ücretsiz. Kemeraltı ve Karataş semtleri etkinliğe ev sahipliği yapacak.

KADRAJIMDAKİ MİRAS

İzmirli fotoğraf sanatçısı, değerli büyüğüm Koray Özpalamutçu, kasım ayında İzmir Tarih Proje Merkezi ile birlikte Kemeraltı ve Basmane semtlerine bir fotoğraf gezisi düzenlemişti. Şehrin hala her noktası keşfedilmemiş bu çok eski semtlerinden çıkan kareler, tahmin edersiniz ki olağanüstü oldu. Sıra bu harika kareleri bizlerle paylaşmaya geldi. Koray Özpalamutçu’nun, bugün saat 17.00’de açılacak ‘Kadrajımdaki Miras’ adlı fotoğraf sergisini, İzmir Tarih Proje Merkezi’nde ücretsiz olarak görebilirsiniz.

ŞEF SAMET BAHÇECİ’NİN TARİFLERİ

Yeni yıla dört gün kaldı. Biliyorum ki, ailesi ya da arkadaşları ile evinde kutlama yapacak kişilerin sayısı oldukça fazla. Ben de yeni yıl sofralarınıza heyecan getirecek harika bir tarif istedim şef Samet Bahçeci’den. Yıllar önce Yunanistan’dan İzmir’e yerleşen ailesi, Yunan mutfağının lezzetlerini ve duru Ege mutfağı tariflerini harmanladığında, ortaya iştah kabartan lezzetler çıkmış. Şef, bu süreçte hem yemiş hem de kendi mutfaklarında yapma şansını yakalamış. 2011 yılında aşçılık eğitimini tamamlayan şefin, bize nefis bir tarifi var...

Haberin Devamı

Hayalleri güncellemek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder