Deniz Sarıhanlıoğlu Hiç işinin olmadığı bir yere gitmek
HABERİ PAYLAŞ

Hiç işinin olmadığı bir yere gitmek

Sevgili dünlük, vallahi geldi gezginin en sevdiği zamanlar! Üşütmeyen, terletmeyen, mis kokulu ağaçların, otların etrafını sardığı zamanlar. Neden bu kadar gezdiğimi, nasıl bu kadar gezdiğimi soranlara rastlayınca ben de onlara bir soru soruyorum; “SİZ HİÇ İŞİNİZİN OLMADIĞI BİR YERE GİTTİNİZ Mİ?” Çünkü yol; bahane istemez, gönlü gezmekte olana. Sürekli gezmek ise, gerçekte bir arayış ve tam olarak bulamayıştan ibarettir.

Biz bu hafta, hiç işimizin olmadığı bir yere gittik, gelecek hafta da gideceğiz ve muhtemelen ömrümüz, hiç işimizin olmadığı yerlere gidip, eve dönmekle geçecek. Bir diğer yandan, ekonomik sebeplerle, alternatif ulaşım araçlarını daha fazla kullandığımız ve genellikle günübirlik rotalara ağırlık vereceğiz. Bunlardan ilkine ve detaylarına göz atalım!

Haberin Devamı

Hiç işinin olmadığı bir yere gitmek

TRENLE ÖDEMİŞ

  • Basmane Tren Garı’ndan gidiş-dönüş 39 liraya biletlerimizi alıp 09.00 trenine bindik, yol 2 saat 15 dakika sürüyor. Dönüş biletimizi saat 18.00’e aldık. Online bilet satışı yapılmıyor, gün içinde bilet alabiliyorsunuz. Trende numaralı koltuk sistemi yok, bulduğunuz yere oturuyorsunuz, az miktarda masalı koltuk var, genelde kapılmış oluyor, biz giderken iki teyzeyle oturduk. Pandemi kuralları nedeniyle yeme içme yasak, maskeli seyahat ediyorsunuz, evden kahvaltılık hazırlayıp yanınızda getirmekle uğraşmayın hiç. Maalesef bir süre daha dayanacağız bu uygulamalara. Tren çok kalabalık değil, şarj için priz var, wc var.
  • Ödemiş’te uğranan ilk durak “ESKİ GAR”. Ancak orada inmeyin, şehir garında inmeniz gerekiyor. İki durak arasında 15 dakikalık bir yürüme mesafesi var. Biz erken indiğimiz için yürüdük ama o yol da gayet keyifliydi.
  • İlk olarak Birgi’ye gitmek istediğimiz ve beş kişi olduğumuz için taksiyi tercih ettik, 6-7 kilometrelik bir mesafe için 80 lira ödedik. Ödemiş merkezden Birgi’ye dolmuş da var, kişi başı 7.5 lira.

Hiç işinin olmadığı bir yere gitmek

  • Kahvaltı için Birgi’de çok güzel butik oteller ve lokantalar var. Pişili, menemenli doyum döküm kahvaltı ortalama kişi başı 70 liraydı.
  • Birgi’nin önemli simgelerinden Çakırağa Konağı ve Aydınoğlu Mehmet Bey Camii restorasyon çalışmaları sebebiyle Temmuz ayına dek ziyarete kapalı maalesef.
  • Birgi’nin kendine özgü mimari dokusu ve sokakları gerçekten nefis, uzun uzun yürüyüş yapmak bize çok iyi geldi.
  • Dönmeden önce Ödemiş köfte yemek için tabi ki merkeze döndük. Öne çıkan birkaç isme takılmadan her bir dükkana gönül rahatlığı ile girebilirsiniz.. Hepsi tertemiz mis gibi Ödemiş köfte yapıyor, porsiyonu 40 lira.
  • Hayvancılığın ve dolayısıyla süt ürünlerinin gelişmiş olduğu Ödemiş’ten alışveriş yapmadan dönmek olmaz dedik ve tereyağ, peynir satın aldık. Fiyatlar 70-90 lira arası.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder