Deniz Sarıhanlıoğlu İyi pişmiş hayaller
HABERİ PAYLAŞ

İyi pişmiş hayaller

Sevgili dünlük, hayatta her şeyin istediğimiz gibi olmayacağını 12 yaşımızda filan anlamış oluyoruz. Bazıları, bu gerçekleşmeyen isteklerini, mutsuzluk kaynağına dönüştürürken, bazıları da “acaba ben, gerçekte bana uygun olmayan şeyleri istediğim için, gerçekleşmemiş olabilir mi?” kısmını sorgulayarak, harika bir aşama kaydediyor.

Yaşça benden büyük biri, “bıraktım hayal kurmayı” demişti. Bence, hayalsizlik, kadersizlik gibidir, gidecek yol bulamazsın. Her yaşa, her duruma, her mevsime uygun hayaller kurarım ben. Kimi suya düşer, kimi iyi pişer. Hayal kurunuz, peşinden koşunuz, ısrarla isteyiniz, olmazsa da üzülmeyiniz. Ben bugün size, iyi pişmiş hayallerinin mis kokulu kapısını aralamayı başarmış bazı insanlardan bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

AŞÇILIK SINIFI

Hafta içi Karşıyaka Halk Eğitim’den Nükhet Kayserlioğlu hocanın daveti üzerine, Karşıyaka Alabey’de yer alan halk eğitim aşçılık sınıfına konuk oldum. Biraz dünya mutfağı, biraz sosyal medya üzerine sohbet ettik. Diğer yandan öyle güzel hayat hikayeleri dinledim ki sizinle de paylaşmak istedim. “Kars’tan geldim, Ege mutfağını öğrenmek istedim” dedi biri.

“Yıllarca bankacılık yaptım, çok yoğun çalıştım, şimdi emekli oldum, çocuklarım büyüdü, artık hayallerimin peşinden gitme zamanı” dedi bir diğeri.

İncecik baklavalar, bademli perde pilavı, narlı portakallı salata, tuzda tavuk. Sınıfın sunum masası, birbirinden özenli pişirilmiş yemeklerle donatılmıştı. Her yaş grubundan katılımcı var. Her birinin hayali başka.

Temel aşçılık, pişirme teknikleri, malzeme seçimi, ürün çeşitleri, dünya mutfağı ve daha pek çok konuda eğitim alıyorlar. Bu kurslardan aldıkları onaylı belgelerle, kendi işletmesini açanlar da var, yurtdışında çalışanlar da. Hayallerini sınırlandırmanın bahanesi, ekonomikse, alternatifleri yeterince değerlendirmemiş olduğumuzu görüyoruz. Sadece aşçılık değil elbet bakın başka neler neler var.

900 FARKLI KURS

Halk eğitimlerde tamamen ücretsiz olarak aşçılığın yanısıra geleneksel el nakışları, çinicilik, sanatsal mozaik, kumaş boyama, fitness, masa tenisi, tenis, zihinsel engelliler özel atletizm, futbol, bocce, badminton, voleybol, dekoratif yapraklı iç mekan süs bitkileri yetiştiriciliği, ön muhasebe, çocuk bakım elemanı, halkla ilişkiler ve organizasyon, pet hayvanları, amatör denizcilik sınavlarına hazırlık ve daha pek çok kursu alabileceğinizi biliyor muydunuz?

Haberin Devamı

Açıkçası ben bilmiyordum. Üstelik buraya yazamadığım o kadar çok seçenek var ki. Açılacak kurslar, hem halkın taleplerine hem de kurum tarafından yapılan alan taramalarına göre belirleniyor.

Kursların açılabilmesi için en az 12 kişilik grup oluşması, usta öğretici temin edilmesi, uygun sınıf bulunması şartları aranıyor. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanat kursları, okuma yazma kursları ve engellilere yönelik olarak açılacak kurs programlarında, 12 kişi kuralı aranmıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder