Deniz Sarıhanlıoğlu İzmir'e kar yağarken
HABERİ PAYLAŞ

İzmir'e kar yağarken

Sevgili Dünlük, günlerce hava raporlarını takip ettik. “İzmir’e kar bekleniyor” dendi, hiç ihtimal vermedik. WhatsApp gruplarından iddiaya girdik. “Yağar mı, yağmaz mı, az mı yağar, çok mu yağar, tutar mı, tutmaz mı, her yere mi, yükseklere mi?” derken, yıllar sonra İzmir’e hatırı sayılır miktarda kar yağdı diyebiliriz. Trajik olan, yağışın karantina günlerimizden biri olan pazar gününe denk gelmesiydi. Konu kar olunca da, sosyal medyayı takip etmek bizim için hem eğlenceli hem de biraz acı verici oldu.

Haberin Devamı

Özellikle İstanbul ve Ankara’da yapan lapa lapa kar görüntülerini izlemek, kardan adam fotoğrafları, metreyi geçen kar manzaraları, sizi bilmem ama bizi epey kıskandırdı. İzmir merkezde yaşayanlar yani bizler, gri bir gökyüzüne bakarak bir adet kar görür müyüz ümidi ile bekledik ama nafile. Ancak bazı İzmirliler çok şanslıydı.

Kemalpaşa, Bergama, Aliağa, Dikili, Kaynaklar, Ödemiş ve daha pek çok yere kar yağdı. Hem de bence ülkenin en güzel kar manzaraları çıktı. Yağış günlerce sürmese de, yoğun yağış alan bölgelerde hâlâ bu manzaraları görmek mümkün. “Bizim de bir karlı fotoğrafımız olmasın mı?” derseniz, birkaç garantili öneride bulunayım size.

BOZDAĞ

Ödemiş Bozdağ, İzmir’e en yakın kayak merkezinin de olduğu, doğa harikası bir yer. Yüksekliği bakımından, zaten her yıl düzenli ve yoğun kar yağışı alması çok kıymetli. “Ya gider kar göremezsem?” demeye hiç gerek yok. Sadece dikkat etmeniz gereken çok önemli bir konu var; aracınız mutlaka kar lastikli ve kar zincirli olmalı.

Bölgede, jandarma denetimleri oldukça iyi yapılıyor. Kış önlemleri alınmamış bir araçla, yola devam etmenize kesinlikle izin verilmiyor. Bu sebeple eğer rotanızda karlı bir bölge varsa, burası genelde yüksek yerler olduğundan, eğer gerekli koşullarda bir aracınız yoksa, hiç yola çıkmamak en iyisi.

Biraz da tesislerden bahsetmek gerekirse, pandemi koşullarından dolayı, otellerin dışardan misafir kabul etmediğini hatırlatmak isterim. Bozdağ çevresinde irili ufaklı oteller bulunuyor ama mutlaka konaklama yapmak gerekiyor. Mart ortalarına kadar kar görmek mümkün, telaşa gerek yok.

Haberin Devamı

SPİL

Spil Dağı, kardeş şehrimiz Manisa’ya bağlı ve biz İzmirlilerin her mevsim, doğayla büyünleştiği harika bir yer. Elbette kışın, yüksekliği ve konumu sayesinde en çok yağış alan bölgelerden biri oluyor. Spil Tabiat Parkı içinde kiralanabilen bungolov evler mevcut ama sayıları az olmamasına rağmen, ilginin yüksek olması sebebiyle, rezervasyonları çok önceden yaptırmak gerekiyor.

Sadece gidip biraz zaman geçirmek isteyen ve ilk kez gidecek olanlar için önerim, elbette gerçek anlamda sıkı giyinmeleri. Yanınıza; sıcak su torbası, termosla sıcak içecekler, yedek çorap, atkı, bere ve eldiven almalısınız. Tüm önlemler sağlandığında keyifli bir gün geçireceğinizden hiç şüphem yok.

KARAGÖL

Hem göl, hem dağ, hem orman, hem kar! Ben daha ne diyeyim sevgili İzmirliler? Karagöl benim yaz kış en sevdiğim rotalardan biri. Üstelik şehir merkezine çok yakın ve yolları da oldukça güzel. Tüm önemlerinizi alıp gidin. Havanın temizliğini, güzelliğini içinize çekin.

Haberin Devamı

Sıcak bir şeyler içip, müzik dinleyip, gölün üzerine düşen ağaç dallarının gölgesini izleyin. Karagöl bu mevsim size, en güzel anları sunmaya hazır. Bazen bu şehirde yaşarken, ne kadar şanslı olduğumuzu unutuyoruz ama ara ara kendimize hatırlatmamız gerek. Bunun için Karagöl size çok iyi gelecek. Şimdiden keyfiniz bol olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder