Deniz Sarıhanlıoğlu Keşke İzmir'de olsam
HABERİ PAYLAŞ

Keşke İzmir'de olsam

Sevgili dünlük, yılın belli zamanlarında dünyanın bazı yerleri herkes tarafından kıskanılır. Orada olmak istenir. Yeni yıl zamanı Orta Avrupa çok renklidir örneğin, kurulan pazarlar, süslemeler, etkinliklerle öyle keyifli bir deneyim sunar ki, erkenden biletler alınır, otelleri dolar. Karnaval zamanı Brezilya’da Rio de Janeiro şehri de benzer bir şekilde turist akınına uğrar. “Dia Los Muertos” yani ölüler bayramı da Meksika için tüm dünyanın odağı olma zamanıdır. Sıra bize geldiğinde ise; İzmir Enternasyonel Fuar’ı kendimi bildim bileli Eylül’ün ilk haftası hem şehir dışından hem de yurt dışından gelen konukların şehrimize sardığı, çok büyük bir etlinlikti. Peki şu an geldiğimiz noktada ne oldu da sosyal medyada herkes “Keşke İzmir’de olsam” diyor.

Haberin Devamı

Keşke İzmirde olsam

DOKSAN BİRİNCİ KEZ

Türkiye’nin en köklü, en tanınmış ve en kampsamlı fuarı, İzmir Enternasyonel Fuar’ı bu yıl doksan birinci kez, kapılarını tüm dünyaya açıyor. Ayrıca dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food (Yavaş Gıda) önderliğinde iki yılda bir İtalya’nın Torino kentinde organize edilen “Terra Madre” gastronomi etkinliği bu yıl “Anadolu” konseptiyle İzmir’de düzenleniyor. Terra Madre Anadolu İzmir, Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden küçük üreticiyi, Slow Food birliklerini ve gıda gönüllülerini 91. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark’ta buluşturuyor. Anadolu mutfağının ve tarım ürünlerinin tüm örneklerinin yer alacağı Terra Madre Anadolu İzmir’de küçük üreticiler, geçmişten günümüze kadar ulaşan yerel ürünlerini Türkiye’ye ve dünyaya aracısız olarak tanıtmaya hazırlanıyor. Yerel ve uluslararası gıda birliklerinin katıldığı Terra Madre Anadolu İzmir; atölyeler, mutfak workshop’ları, sergiler ve daha birçok etkinlikle Anadolu’nun bereketini dünyaya taşıyor.

Z KUŞAĞI BİLE HEYECANLI

Benim jenerasyonum her şeye sevinir, en küçük geri sayımda heyecanlanırdı. Z kuşağı “COOL” yani soğuk kanlı ve havalı olmayı çok önemsiyor. Yani cidden çok önemli bir olay olmadıkça duygularını belli etmekten geri duruyor. İşim gereği sosyal medyada çok fazla mesai harcadığım için görüyorum ki, İzmir’de yapılacak 9 Eylül kutlamaları Z kuşağını bile heyecanlandırmış. Fuarda ve meydanlarda yapılacak etkinliklere ilgi gösteriyorlar, benimsiyorlar ve ortak planlar yapıyorlar. Yaşadığı şehri sahiplendiklerini hissettiren yorumlar ve paylaşımlar yapıyorlar.

Haberin Devamı

Bunu bu denli yoğun bir biçimde gözlemlemeyi gerçekten de hiç beklemiyordum. 9 Eylül’de Tarkan’ın Gündoğdu Meydanı’nda vereceği konser herkesi çok heyecanlandırıyor. Şimdiden kurulan sahnenin görkemi, olabilecekleri hayal ettiriyor. Sanırım Tarkan bize kendi şehrimizi hem karadan hem havadan işgal ettirecek. İlk hangi şarkıyı söyleyerek sahneye çıkacağı konusunda bile iddialara giriliyor. Z kuşağı da bir gün önceden meydanda yer kapmayı planlıyor. Sözün özü, Z kuşağı zor ama çok zeki ve özgür ruhlu, meydanlarda buluşuruz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder