Deniz Sarıhanlıoğlu Kızartmalı sofralar
HABERİ PAYLAŞ

Kızartmalı sofralar

Sevgili dünlük, insanın kendine neyin iyi geldiğini erken yaşlarda bulması, hayattaki en büyük şans bence. Kronik mutluluğun da, mutsuzluğun da sebebi aynı, “Yaşamaya hevesin var mı?” Bu yaşıma kadar görüp anladığım da, büyük büyük mutluluk peşinde koşmak yerine anın tadını çıkaran kazanıyor. Ben böyle küçük tatlı anların kıymetini bilmeye programlı büyütüldüm.

Bir kilo tulum peyniriyle, bahçenin sulanmasıyla, komşu çocuğunun askerden dönmesiyle, büyükbabamın sevdiği şarkının radyoda çalmasıyla mutlu olurduk. Hal böyle olunca ben de yaz kızartmasıyla, sarımsaklı domates sosuyla, buz gibi yoğurt ve sıcak ekmekle aşırı derecede mutlu oluyorum.

Haberin Devamı

Ne sevdiğimi bana neyin iyi geldiğini erken buldum, neşeli Ege sofraları kurmayı seviyorum ben! Peki bu sıcakta bu sofralar en güzel nerelerde kurulur? Hemen önerilerimi sıralıyorum.

Kızartmalı sofralar

ÇİÇEKLİ TABİAT PARKI

Mis gibi yakın bir öneri Çiçekli Tabiat Parkı! İzmir kent merkezine 16 kilometre uzaklıkta. Bornova ilçe merkezine ise; 8,3 kilometre. Çiçekli Köy / Karaçam mevkiinde yer alıyor. Çok keyifli, serin çam ormanı.

İçinde; Piknik alanları, Piknik masaları, Tuvalet, Mangal yakma alanları, Barbekü yakma alanları, Oturma alanları, k Oyun parkı, Otopark, Büfe, Tabiat Parkı çevresinde restoran ve kafe Yürüyüş parkurları Yer alıyor. Kendi araçlarınızı kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Çiçekli Tabiat Parkı’na toplu taşıma araçları kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. 316 hat numarasına sahip ESHOT otobüsleri ile Çiçekli Tabiat Parkı’nın giriş kapısına kadar ulaşım sağlanmaktadır. Güncel giriş ücreti kişi başı 21 TL.

Kızartmalı sofralar

SUYUNBAŞI MESİRE YERİ

Torbalı Ayrancılar’ı hepimiz biliriz, peki içinde çok çok keyifli bir mesire alanı olduğunu biliyor muydunuz? Yerleşimin yapıldığı yer Ephesos (Selçuk) Smyrna (İzmir), Kolophon (Değirmendere) gibi antik kentleri arasında kalan bölge.

Dolayısıyla hem şifalı suları hem de bereketli toprakları ile görülmeye değer. İçinde güzel bir tesis bulunan Subaşı Köyüne ulaşım çok kolay, 727 ile 780 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Yeşil alanları, göleti, piknik masaları, çeşmeleri ve birbirinden güzel ağaç gölgeleri ile çok seveceğinizden eminim. Üstelik buraya giriş ücretsiz.

Haberin Devamı

Kızartmalı sofralar

KARABEL MESİRE ALANI

Kemalpaşa/ Torbalı yolu üzerinden ulaşabileceğiniz Karabel; fıstık çamlarından oluşan kocaman bir ormanı içinde barındırıyor. En büyük özelliklerinden biri de; Karabel Geçidi`nde Hititler`den kalma Hitit Savaşçı kabartmasının yer alması.

Bu yöreye özel bir ilginin gösterilmesine vesile oluyor. Nif Dağı`nda ayrıca su ürünleri yetiştirme tesisi de bulunuyor. 1000 kişi kapasiteli tesis bu sıcak yaz günlerinde ziyaretçilerini mutlu edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder