Deniz Sarıhanlıoğlu Sağlık olsun
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili Dünlük; nasılsın, ne alemdesin? Senin de üzerinde görünmez bir tedirginlik pelerini var mı? Maskelerimizin ardından izlediğimiz hayat eskisi gibi mi? Ben hayatımın bu zamanlarını asla unutamayacağım sanırım. Getirdikleri, bıraktıkları ve geri döndüremeyecekleri ile öngörülemez bu zamanlar sonrasında elbette hayatlarımız çok değişecek. Bu yaşananların sonsuza dek sürmeyeceğinden eminim ama uzun bir süre daha böyle gibiyiz. Bu arada aşırı rahatlamanın sorumsuzluğunu eleştirdiğimiz gibi, yeni dalgalar gelecek, her şey daha kötü olacak gibi felaket tellallığına da hiç kulak asmayı düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Ben iyi düşünmeyi, öyle yaşamayı ve iyiyi büyütmeyi seçiyorum. Sizlerin de her haline, fikrine, saygı duyuyorum. Zira şu aralar en son ihtiyacımız olan şey tartışmak sanırım. Rahmetli anneannem “Sen bilirsin deyince kavga çıkmaz çocuğum” derdi. Bazen bir tartışma büyümeden, ikna derinliklerinde kaybolmadan, seçimlere saygılı olup, “Sen bilirsin” demek en iyi yol olabilir.

Diğer yandan size de “Sen bilirsin” denilmesi olarak geri dönebilir. Bu “Sen bilirsin” dışında bir “Sen bilirsin” daha vardır ki, o tam olarak benim yaptığım işe denk geliyor. Hafta sonuna doğru yoğun olarak çalmaya başlayan telefonlarım hep aynı iki kelimeyle başlıyor. “Sen bilirsin, tatilde nereye gidelim?” Ben alıştım, sanırım siz de bana. Bakalım bu hafta ben neler biliyormuşum?

TURİSTİK OLMAYAN YERLER

İzmir’den Edremit’e gittiğim yıllar boyunca, otobüsün camına yansıyan en güzel manzaram Şakran’da olurdu. Aliağa’ya 15 kilometre mesafede. Sığ koyunu sarmalayan yemyeşil bir doğa hakim. Bazen ılgın ağaçlarının pembeliği de karışıyor, suyun rengine. Nedendir bilinmez, pek restoran, kahveci, butik otel yok. Sakinliği her mevsim daimi. Güneş nefis doğmakta ve büyüleyici batmakta.

Biraz tepelerinde ise, nefis taş evlerin çevrelediği, Aşağışakran köyü var. Maalesef yukardaki köye, Aşağışakran denmesinin sebebini çözemedim. 250 kişilik nüfusunda, sanatçıların da ev sahibi olduğunu duydum. Üstelik piyano sesleri de bu duyumlarımı haklı çıkardı. Yukarıdaki manzara muazzam. Üşenmeyip mutlaka gelin buraya. Sonra o güzel patika yollardan sahile uzanın.

Haberin Devamı

Balıkçı teknelerinin patapat pancar motorlarının sesiyle huzuru bulun. Gün batmadan, Şakran’ın en bilinen özelliği, nefis böreği ile tanışın. Öğrencilik hayatım boyunca ne zaman Şakran’da mola versek, üç beş tane yemişliğim vardır. Kıymalısı, peynirlisi ve özellikle patateslisi çok lezzetlidir. Şakran’ın hemen girişinde, göreceğiniz Şakran böreği tabelasını sakın kaçırmayın. Ayrıca “Şakran’a toplu taşıma ile nasıl gidilir?” sizin için araştırdım.

İZBAN İstasyonu’ndan İZBAN trenine binerek Aliağa İstasyonu’nda indikten sonra Aliağa İstasyonu’ndan hareket eden 835 numaralı Aliağa Aktarma-Bergama ya da 837 numaralı Aliağa Aktarma-Dikili ESHOT otobüslerini kullanarak Yenişakran’a ulaşım sağlanabiliyor. İZBAN ile Aliağa’ya geldikten sonra Yenişakran dolmuşları ile de ulaşım mümkün

Sıradaki haber yükleniyor...
holder