Deniz Sarıhanlıoğlu Sahilde buluşuruz
HABERİ PAYLAŞ

Sahilde buluşuruz

Sevgili dünlük, yaşamaya hevesi olanların içinden mutluluğu söküp alabilir misin? Bence bu imkansız! Her mevsime, her duruma, gelip geçen şeylere takılmadan mutlu olmayı başarmak, o kadar da zor değil aslında. Bizler hayatımızın en büyük hatta tek karar vericileriyiz. Kimseden beklenmeyen, kendi kalbinde ve beyninde tesis edilen mutluluk hali, kalıcı oluyor. Güne gözümü açtığım andan itibaren, yaşayabileceğim güzellikleri düşünürüm ben. Biri arar, bir haber verir, anlık olarak düşünür, çözemeyeceğim bir konuysa pas geçerim. Bende durmasına izin vermem. Zaten bizim şehirde, kafanda kurduklarından kurtulmak kolay! Gider sahilde buluşuruz, denize bakar, derdi unuturuz.

Haberin Devamı

BOSTANLI BALIKÇI BARINAĞI

Size tam olarak, bedavadan biraz pahalı bir kahvaltı önerisi ile geldim. Karşıyaka Su Ürünleri Kooperatifi’nin Bostanlı Balıkçı Barınağı’ndaki çay ocağı, neredeyse denizin içinde. Martılar, pelikanlar, kayıkların pancar motoru sesleri hep orada. Masa sandalye düzeni var. Evde hazırladığınız kahvaltılığınızı alıp burada nefis bir kahvaltı yapabilir, içecekleri çay ocağından satın alabilirsiniz. Fiyatları çok uygun.

Minik bir dolap var; poğaça, boyoz ve gevrek satıyorlar. Masaları biraz tozlu olabiliyor. Bu nedenle yanınızda ıslak mendil ve bir minik masa örtüsü getirmenizi öneririm. Hafta içi sakin masa bulunuyor ama hafta sonu yer bulmak için ciddi bir anne duası almış olmak şart. Kalabalık gideceksiniz erken saatlerde gitmenizi ya da birini önceden göndermenizi öneririm. Orada geçirilen saatler çok keyifli oluyor. Umarım gidip tadını çıkarırsınız.

Sahilde buluşuruz

HARİKA BİR ROTA

Balıkçı barınağındaki kahvaltının sonrasına güzel bir rota önerim de var. Biz arkadaşlarımla yenen onca boyozun ve gevreğin üzerine biraz yürüyüş yaparız diye düşünmüştük. Sonrasında güzel havanın da etkisi ile bisiklet sürmenin keyifli olacağına karar verdik. Ardından her birimiz, barınağa çok yakın bir mesafede olan noktadan, BİSİM’den bisiklet kiralayarak, sahil boyunca göreceğiniz heykellerin peşine düştük.

Önünden defalarca geçip gittiğimiz heykellerin bir rotası olması harika bir fikirdi bence. Bu rotanın ismi; Sempozyum Heykelleri Rotası. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012’den bu yana her yıl düzenlenen Heykel Çalıştayı’na, 2015- 2018 yılları arasında katılan sanatçılardan sekizinin eserleri, Karşıyaka sahilinde sergileniyor.

Haberin Devamı

Sahil boyunca yapacağınız yürüyüşünüzde bu rotayı izlemek veya bisiklet turunuzu bu değerli eserlerin eşliğinde yapmak, bence çok çok keyifli. Sekiz eserden en çok sevdiklerim; -Yolcu, Özgür Turhan -Düşünce, Mikola Bilyk -Kurbağa ve Adam, Yücel Tonguç Sercan -Dağıt Saçlarını, Kadriye İnal

Sıradaki haber yükleniyor...
holder