Deniz Sarıhanlıoğlu Sahneyi sürdür
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, fark ettim ki biz hep “Nasılsın?” diyoruz. Hep başkalarının nasıl olduğunu merak ediyor, kendi halimizi, hatırımızı hiç sormuyoruz. Oysa ilk bilmemiz gereken, şu an nasıl olduğumuz. İyi değilsek, hatta biraz eksiksek, ne yapacağız başkasının halini? Nasıl bir katkımız olacak ki ona? Özetle önce biz iyi olacağız, sonra belki bir faydamız olacak başkalarına.

İyi olmanın, iyi hissetmenin ve sonunda iyi biri olabilmenin yollarını kendimize göre bulacağız. Ben geziyorum. Yeni yerlerde yeni insanlar tanıyor, yepyeni işler görüyor ve yeni yemekler tadıyorum. Bana iyi geliyor. Umarım siz de size iyi geleni bulmuşsunuzdur ya da bulma yolundasınızdır. Çünkü hem hayat, hem şov hem de sahne devam etmeli! Sahneyi sürdür!

Haberin Devamı

BERGAMA TİYATRO FESTİVALİ

Çok heyecanlı bir hafta çünkü ‘Bergama Tiyatro Festivali’ perdelerini açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV), Bergama Ticaret Odası ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle 3dots ve BERaBER tarafından düzenlenen festival, üçüncü kez sanatseverlerle buluştu.

Asklepion, BerKM, dünyanın ilk 7 kilisesinden biri ve Roma tapınağı Kızılavlu ile Akropol’de hayat bulan ‘Bergama Tiyatro Festivali’, ücretli ve ücretsiz etkinlikleriyle her yaştan seyirciyi ağırlıyor. Festival; “Yerelleşme”, “Sektörleşme”, “Sosyal ve Kültürel Hayatın Erişilebilirliği” ile “Çocuklar ve Gençlerin Kültür ve Sanat Hayatına Katılımı” başlıkları üzerine kurulu.

Mabel Matiz konseriyle başlayan, pek çok oyunun sanatseverlerle buluştuğu, atölyeler ve söyleşilerin yapıldığı festival, yarın sona erecek. Hazır Bergama’ya gitmişken, gezmeniz gereken yerler ise şöyle...

Sahneyi sürdür

BERGAMA ANTİK KENTİ

Antik dönemde Yunan Pergamonu olarak bilinen Bergama Antik Kenti, Bakırçay’ın geniş vadisinin kuzey tarafındaki bir tepede, Ege Denizi’ne 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çok etkileyicidir, mutlaka görün.

KALE MAHALLESİ

Bergama, eski çok kültürlülüğünü kaybetse de ara sokaklarında kalan tarihi evleri ile hala etkileyici bir atmosfere sahip. Eskiden Rumların yaşadığı eski taş evlerin bulunduğu Kale Mahallesi’nin dar sokakları, tarihi bir ruh taşıyor. Her gittiğimde uğramadan geçmem.

Haberin Devamı

ARASTA

Eski Osmanlı çarşısı olan, tarihi 14. yüzyıla kadar uzanan Bergama Arasta, ilçenin merkez çarşısı. Çarşıda; ayakkabıcılar, saraçlar, terziler, sepetçiler gibi eski esnaf dükkanları bulunuyor.

ESKİ BERGAMA EVLERİ

Bergama’nın özellikle doğu ve kuzey tarafları, eski taş ve ahşap evlerin ağırlıkta olduğu bölgeler. İlçe tarihine ışık tutan eski evlere, Bergama sokaklarını gezerken rastlayabilirsiniz. İlçenin tarihi bir camisi olan Yeni Cami’nin yakınlarında bulunan evlere bayılacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder