Deniz Sarıhanlıoğlu Sıcak şehrin mutlu çocukları
HABERİ PAYLAŞ

Sıcak şehrin mutlu çocukları

Sevgili dünlük, dün yazı tüm hücrelerimde hissettiğim bir gündü. Baktım öğle vakti sokaklarda; yavaş yavaş yürüyen insanlar, sakin sakin konuşan esnaf ve sıcağın etkisiyle gölgelere yayılmış küçük hayvan dostlarımız vardı. Hal böyle olunca; gün boyu düşen tansiyonlar, hafif yemekler, klima altları kaçınılmaz oluyor. Neyseki yaz; bizim enerji kaynağımız, neşe sebebimiz, yaşam biçimimiz. Sıcak şehrin, mutlu çocuklarıyız. Ben de yaz boyu size; ücretsiz etkinlikler, festivaller, sergiler, konser haberleri ve şehrin en şahane plajlarını yazacağım. Ruhen ben çok hazırım peki ya siz?

Haberin Devamı

SELÇUK ŞEFTALİ ŞENLİĞİ

Selçuk Belediyesi, bu yıl 7 Temmuz Pazar günü Belevi’de ‘Şen Şeftali Şenliği’ düzenliyor. Biz kaçırır mıyız? Hiç sanmıyorum. Çünkü birbirinden renkli etkinliklerle gerçekleşecek. Türkiye’nin en lezzetli şeftalileri arasında yer alan Belevi Şeftalisi’nin topraktan başlayan yolculuğunu anlatmak için düzenlenen Şen Şeftali Şenliği, tüm İzmirlileri şeftali ile şenlenmeye davet ediyor. Şenlik, 7 Temmuz Pazar günü saat 14.00’de Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünden bisiklet turu etkinliğiyle başlayacak. “Şeftaliye Pedalla” bisiklet turuna katılan bisikletçiler, Belevi’ye kadar pedal çevirecek. Belevi’de sona eren bisiklet turunun ardından Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevili kadınlarla birlikte şeftali hasadına katılacak. Belevi’de başlayacak şeftali kortejinin ardından üretici pazarı açılışı gerçekleştirilecek. Şeftali fidanı dağıtımının yapılacağı şenlik; en iyi şeftali, en iyi şeftalili yemek ve tatlı yarışmasıyla devam edecek. Halk oyunları gösterisi, konuşmalar, ödül töreni, bisiklet turu çekilişinin ardından, Tolga Çandar konseri ile Belevi Şeftali Şenliği sona erecek. Pazar günü için çok lezzetli bir alternatif bence mutlaka katılmalısınız.

İNCİRALTI TİYATRO GÜNLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan “İnciraltı Tiyatro Günleri” 5 Temmuz tarihinde (bugün) başlıyor. Temmuz ve ağustos aylarında her cuma izleyiciyle buluşacak tiyatro günlerinde, İnciraltı’nda sanat rüzgarı esecek. Birbirinden keyifli oyunların yer aldığı etkinlik kapsamında, bugün Eray Yasin Işık’ın kaleme aldığı komedi “İyi Kötü Çirkin”, 12 Temmuz’da Nihat Sırdar’ın “Bütün Kazlar Toplandık”, 19 Temmuz’da Mesut Süre’nin “Siz Hepiniz Ben Tek” adlı stand-up gösterileri, 26 Temmuz’da usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla “Adalet Sizsiniz”, 2 Ağustos’ta efsane oyun “Ferhangi Şeyler”, 9 Ağustos’ta Günay Karacaoğlu‘nun muhteşem performans sergilediği “Aşk Ölsün”, 16 Ağustos’ta Sunay Akın’ın hayranlık uyandıran gösterisi “Görçek” ve 23 Ağustos’ta Cem Davran ve Erkan Can gibi başarılı oyuncuların yer aldığı “Alevli Günler” tiyatroseverlerle buluşacak. Tüm oyunlar saat 20.30’da başlayacak ve ücretsiz sahnelenecek. İyi seyirler!

Haberin Devamı

HEYKELDEN PASTAYA

Geçtiğimiz günlerde minik bir sergide tanıdım sanatçı Yağmur Alkış’ı. Kendisi, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde sanat eğitimini tamamlamış. Sonrasında ise mutfağın büyüsüne kapılıp, pasta şefliği eğitimi almış. Kariyerini mutfakta sürdüren Alkış, yaptığı heykelleri dönem dönem sergiliyor. Çalışmaları oldukça etkileyici. Kadının toplumdaki yerine dair ilham verici çalışmaları olan sanatçıyı takip etmenizi öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder