Deniz Sarıhanlıoğlu Tadını çıkar
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili Dünlük, evet ağzımızın tadını kaçıran çok şey var hayatta ve maalesef bunları uzun uzun konuşmaya oldukça hevesliyiz! Ben oyumu daima, tadımı kaçırmaktan değil, tadını çıkarmaktan yana kullanıyorum. Size de öneriyorum, en bilinen tarifi ile; limondan limonata yapın. Her zorlu gecenin sabahında güneşin doğacağından emin olduğum gibi, bu şehirde yaşarken, her zaman güzelliklerle karşılaşacağımı biliyorum.

Şehirde hepimizi mutlu edecek o kadar keyifli işler oluyor ki; sizin için araştırdığımda hep aynı heyecanla bilgisayarın başına oturup yazmaya başlıyorum. Sizlerin bu satırları okuyup, plan yaptığınızı hayal ediyorum.

Haberin Devamı

Umarım önerilerimle, gördüğünüz her yeni etkinlikte, gittiğiniz her yeni köyde, kasabada, izlediğiniz her gün batımında, toplam mutluluğumuzun ne kadar arttığını hissediyorsunuzdur. Bu hafta şehirde çok klasik ama hep üstüne koyarak ilerleyen bir festival var. Detaylarına birlikte bakalım…

Tadını çıkar

İZMİR KISA FİLM FESTİVALİ

Bir festivalin bir şehirde 23. kez düzenlenmesi ne büyük mutluluk. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali ilk kez 2000 yılında düzenlenmiş ve o günden bu yana Türkiye’nin en önemli kısa film festivallerinden biri olmuş. Festivalin, düzenlendiği kentimizin tek sinema festivali olma özelliği büyük önem taşıyor.

Her yıl uluslararası ve ulusal kategorilerde kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarındaki kısa filmlere Altın Kedi Ödülleri veren festival, yurt dışından ve Türkiye’den sinema dünyasında önemli ve isim yapmış kişileri jürisine davet ederek kısa filmin gelişimi açısından rekabete dayalı bir canlılık da getiriyor. Yarışmalı bölüm dışında Türkiye’den ve dünyadan o yılın panoramasını çizmek amacı ile, özenle seçilmiş filmler gösterime alınıyor ve sinemaseverlerle buluşturuluyor.

Film gösterimleri, paneller, söyleşiler, sergiler ve başka etkinliklerle de destekleniyor. Bu açıdan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali seyirciyle en fazla kaynaşan, kitlelere en başarılı biçimde ulaşan kısa film festivali olma özelliğini de koruyor. Film gösterimlerinin önemli bir kısmı filmlerin ekip ve oyuncularının da katılımıyla gerçekleşiyor ve bence bu her yönüyle coşkuyu çok arttırıyor.

Haberin Devamı

Festival böylelikle sinemacı ve seyircileri bir araya getiren önemli bir buluşma noktası oluyor. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Türkiye’nin kısa filmcilerinin ulusal ve uluslararası platformlarda daha çok ve daha etkin bir şekilde temsil edilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını büyük bir enerji ve çabayla sürdürüyor.

FİLMLER NEREDE İZLENİR?

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali kapsamında yer alan, onlarca filmi ücretsiz izleyebilirsiniz. Fransız Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi, Karaca Sineması, Paribu Cineverse Mavibahçe ve online gösterimlerin tam programı için festivalin sosyal medya hesaplarını ya da web sitesini ziyaret etmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder