Deniz Sarıhanlıoğlu Tüm yıl beklenen festival: Alaçatı Ot Festivali
HABERİ PAYLAŞ

Tüm yıl beklenen festival: Alaçatı Ot Festivali

Sevgili dünlük, bahar geldi kapımıza dayandı.

Güneş yüzünü bize döndü, artık buradan dönüş olmaz gibi görünüyor. Sokaklarda dolaşırken üşümesek yeter bize. Özlediğimiz pek çok etkinlik de başlarken, bu hafta sonu gerçekleşen ve şehrimizin en ünlü festivallerinden birinden ALAÇATI OT FESTİVALİ’nden söz etmek istiyorum.

BU YIL “ÖZ’E DÖNÜŞ!”

“Alaçatı Ot Festivalinde, Alaçatı’ya gidilir mi, gidersek nelerle karşılaşırız, nerede ne yeriz?” En çok aldığım sorular. Her yıl Alaçatı ot festivaline gitmiş ve orada bu işi başlatanlarla uzun uzun sohbet etme fırsatı bulabilmiş biri olarak, size genel bir bakış açısı ile karşılaşacaklarınızı kısaca aktarmak istiyorum. İçinden hoşunuza gidenleri alın, beğenmediklerinizi çıkarın ve elinizdekilere bakıp ne yapacağınıza karar verin bence. Alaçatı ot festivali üç gün sürüyor; Cuma günü başlıyor, Pazar günü bitiyor. Cuma sakin geçer, rahat yürünür, Cumartesi en yoğun günüdür, Pazar günü öğleden sonra sokaklar boşalmaya başlar.

Haberin Devamı

FESTİVALDE NELER VAR?

18/21 Nisan tarihlerinde 13. kez buluşacağımız Alaçatı Ot Festivali’nin bu yılki konsepti; ÖZ’E DÖNÜŞ. Farklı coğrafyalarından yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlaması beklenen festivalin bu seneki teması ise; “Şevketi Bostan’lı Lezzetler” olarak belirlenmiş. Ege topraklarının en kıymetlilerinden olana şevketi bostan festival boyunca şefler tarafından nasıl yorumlanacak merakla bekliyorum.

Kocaman bir kermes alanı var, standların yıldızı genelde otlu börekler ve yaprak sarması oluyor, tabi bunun yanı sıra Çeşme limonundan limonatalar, sakızlı kurabiyeler, papatyadan taçlar, nergisler, sümbüller, incik boncuk türünden tasarım her şey! 18 Nisan Perşembe akşamı Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars,
19 Nisan Cuma günü Edis ve 20 Nisan Cumartesi günü Mor ve Ötesi sahne alacak.

Jüri başkanlığını Ayhan Sicimoğlu’nun üstlendiği ‘En Güzel Ot Yemeği’ ve ‘En Çok Ot Çeşidini Toplama’ yarışmalarının sunuculuğunu ise Doğa Rutkay üstlenecek.

Çeşitli söyleşilere, atölyelere ve sergilere de ev sahipliği yapacak olan festival bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

Haberin Devamı

ALAÇATI’YA GİTMİŞKEN

* Aya Yorgi Koyu’nu görebilir
* Delikli Koy’da vakit geçirebilir
* Sakızlı Muhallebi yiyebilir
* Çeşme kumrusunun tadını çıkarabilir
* Yel değirmenlerinden Alaçatı’yı izleyebilir
* Dönerken sakızlı Türk kahvesi ve sakızlı kurabiye satın alabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder