Deniz Sarıhanlıoğlu Yaz bitmez, azalabilir...
HABERİ PAYLAŞ

Yaz bitmez, azalabilir...

Sevgili dünlük, “Yaz bitiyor” diyorlar. İnanmayın, yaz bizim kalbimizde. Onu bizden kim alabilir ki biz izin vermedikçe. Suyun yanına oturur, güneşe omzumuzu yaslar, henüz sıcak yerlere göç etmeyi akıl edememiş kuşların seslerini biriktiririz zihnimizde. Aklı bizden çok olan dünyanın, neşesini doldururuz ceplerimize. İzmir’deyiz, yazın başkentinde! Her yanımız fesleğen bahçesi, yediveren limon, begonvil. Her yanımız kıyı, dalga, deniz kabuğu. Her yanımız şiir, tasasız gün, özgürlük. Bir mevsimin hakkını veremediysek, uzatmalarda alırız maçı. Dikili’de keşfedilmeyi bekleyen yerler var. Listeye çentik atın, henüz yapılmadıysalar, mutlaka yapılması gerekenlerdir. Unutmayın bizim şehrimizde yaz bitmez, ancak azalabilir.

Haberin Devamı

ZİNDANCIK KOYU

Dikili Bademli köyünde Zindancık Koyu. Tam olarak güzelliğinin keşfedilmediğine inandığım bu doğa harikası koy, Dikili merkeze sadece 10 km. uzaklığında. Bembeyaz kumunu uzaktan bile fark edecek, kıyısına gittiğinizde gözlerinize inanamayacaksınız. Henüz gitmediyseniz lütfen alın hemen listeye.

PİSSA KOYU

Dikili Bademli köyününün diğer güzel kızı da Pissa Koyu. Bademler köyüne 15 dakika mesafedeki koy, sahiline indiğinizde karşınızda ada manzarası ve tadına doyulmaz bir gün sizi bekliyor olacak. Yanınıza katlanabilir sandalye, şemsiye gibi araç gereçleri alırsanız, oldukça keyifli zaman geçirirsiniz.

KİLLİK KOYU

Yine Bademli köyünün bu defa 7 km. uzağında bir güzellik olan Killik Koyu’ndan bahsedeyim. Bu koy tam olarak, Bademler için Türkiye’nin Maldivleri denmesinin sebebi olabilir. Koyda bir tesis var. Giriş için ücret ödemek zorunda değilsiniz elbette. Ancak şezlong kullanmak isterseniz buradan ücretini ödeyerek kiralayabilirsiniz.

GARİP ADASI

Garip Adası yine Bademli’ye bağlı nefis bir ada. Henüz çok fazla tanınmayan ve bakirliğini koruyan bu güzellik, kendinizi bambaşka bir diyarda hissetmenizi sağlayacak. Turkuaz renkli denizi, incecik beyaz kumları ve zeytin ağaçlarıyla Garip Adası inanılmaz bir yer. Garip Adası, ünlü tarihçi Strabon’un bahsettiği “Işık Saçan Adalar” üçlüsünden biri.

Haberin Devamı

Diğer ikisi ise Garip Adası’nın hemen karşısında yer alan Kalem Adası ve bir diğeri de çeşitli doğa olayları sonrası karayla birleşip yarımada şeklini aldığı düşünülen, günümüzde var olmayan ada. Garip Adası’na ulaşmak için Dikili Bademli Limanı’ndan küçük bir tekne kiralayabilirsiniz. Sahildeki balıkçılar, uygun fiyata sizi tekneleriyle istediğiniz saatte adaya götürüp getirebiliyor.

HAYITLI KOYU

Hayıtlı Koyu, Bademli-Denizköy yolu üzerinde. Bölgenin diğer koyları ile aynı özelliklere sahip, beyaz kumları ve bir miktar serin olan suyu ile güzelliğine doyulmuyor. Burada genelde kampçılara rastlamak mümkün. Sizin de kamp merakınız varsa, Hayıtlı’yı tercih etmeniz oldukça keyifli olabilir. Ayrıca bu koy jeotermal açıdan zengiliği ile de biliniyor. Bu tarz tesisler de var. Litrede 3 mg. mineral bulunan suyu, romatizmal ve dermatolojik hastalıkların tedavisi için kullanılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder