Deniz Sarıhanlıoğlu Yeni yollarda mutlu yıllar
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yollarda mutlu yıllar

Sevgili dünlük, dün yeni yılın ilk günlerinden birini yaşadık. 2020, hem yazması hem okuması zevkli bir rakam. Umarım yaşaması da keyifli olur. Yeni yıla dair hepimizin pek çok dileği var. Ben izninizle, listenin en başına sağlığı koyuyorum.

Sağlıkla, çalışıp kazandığımız para ile gezelim, görelim, yiyip içelim, sevdiklerimizle çok güzel günler geçirelim. Bu yıla dair planlarımı yaparken, görmediğimiz üç yeni yer, gitmediğimiz üç yeni yol bulalım.

Hedefler, hem azmi hem umutları besler. Gelecek yıla dek, kalbimizi saran yaşama sevincini besleyelim. Hepinize yeni yollarda, mutlu yıllar diliyorum. Yakın ve keyifli bir rotadan önerilerime başlıyorum.

Haberin Devamı

FULA DAĞI

Foça Kozbeyli köyünü, artık duymayan kalmamıştır. Köy meydanında yapılan kahvaltıları, dibek kahvesi, kasapları ve taş evleri ile özellikle son yıllarda oldukça popüler Kozbeyli. Ancak köyün tepesinde yükselen Fula Dağı pek bilinmiyor.

Üstelik bu dağın içinde 16 kilometrelik, oldukça keyifli bir bisiklet ve yürüyüş yolu var. Kozbeyli, Cenevizliler döneminde ekonomik değeriyle öne çıkan Fula Dağı’nın kuzeydoğu eteklerinde, Ortaçağ’da bu kıyıları tehdit eden korsan akınlarına karşı korunaklı bir tepenin üzerinde kurulmuş.

Dağdan beslenen su kaynaklarıyla hayat bulan köyün doğası, sizi hemen içine çekiveriyor. Sıra sıra mis gibi çamların arasından tertemiz havayı içinize çekebilirsiniz. Böyle doğa yürüyüşlerinde, tepelere tırmandıkça, manzaranın güzelliği gitgide artıyor. Yanınıza mutlaka termosla çay ya da kahve alın. Fula’nın tepesinden, Yeni Foça ve Ege Denizi’ni izlemeye doyamayacaksınız.

SEMT PAZARLARI

Sizi bilmem ama benim hafta sonu olmazsa olmazım semt pazarı gezmek. Mevsimin en güzelleri hep pazarda.

Hele biraz dışarı çıkıp köylere gidince, yerel üreticinin elinin emeği, peynir, tereyağ, yumurta, tarhana gibi ürünleri görünce kendimden geçiyorum.

Çocukluğumdan beri, evimizde her pazar alışveriş sonrası, bir akşam üstü adetimiz vardı.

Pazardan alınan incecik, tazecik yufkayla, ıspanaklı börek ve yanına çay. Fırın kapağı açıldığında, tatlı bir buharla yüzünüzü ısıtan böreğin kokusu kadar güzel bir şey olabilir mi? Umarım bu hafta sonu birçok evden güzel kokular yayılır.

Haberin Devamı

En sevdiğim semt pazarların listesini paylaşıyorum.

■ Güzelbahçe Yelki Pazarı/Cumartesi

■ Seferihisar Sığacık Pazarı/Pazar

■ Foça Bağarası Semt Pazarı/Pazar

■ Ürkmez Halk Pazarı/Pazar

■ Selçuk Kadın El Emeği Pazarı/Pazar

■ Ayrancılar Semt Pazarı/Pazar

■ Urla İskele Pazarı/Pazar

■ Kemalpaşa Bağyurdu Gitim Pazaryeri/Cumartesi

■ Pagos (Kadifekale) Üretici Pazarı/Cumartesi

■ Gaziemir Sarnıç Pazaryeri/Cumartesi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder