Deniz Sarıhanlıoğlu Yıldız tozu
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, geçen hafta neler oldu neler, bir bilsen! Canımız İzmir’imizin doğum gününde, kurtuluş yıl dönümü 9 Eylül’de şehrimize mega star ‘Tarkan’ geldi! 2 milyon kişi, Pasaport İskele’den 1. Kordon’a kadar tüm meydanları, sokakları, hatta ara sokakları doldurduk. Omuz omuza dans ettik, duygulandık, eğlendik. Meğer hepimize ne çok lazımmış birlikte olmak, kalabalığı ne çok özlemişiz diye düşündük. Ardından, günlerce bir rüyayı hatırlamaya çalışmak gibi açıp açıp çektiğimiz videolara, fotoğraflara baktık. Her karşılaştığımız kişiyle, her oturduğumuz masada o geceyi konuştuk. Diyeceğim o ki, kurtuluşumuzun 2. yüzyılının ilk gününde şehrimizden bir yıldız geçti ve o yıldızın tozu üzerimize düştü. İzmir hep güzeldi ama günlerdir sanki daha da parlıyor. İzmir Enternasyonal Fuarı, Terra Madre ve 9 Eylül kutlamaları bitse de şehirde festival havası tüm hızıyla sürecek. Bu hafta yepyeni bir festival başlıyor hemen ondan söz edeyim size. 

Haberin Devamı

BUCA ANADOLU LEZZETLERİ FESTİVALİ

Buca’yı ne kadar çok sevdiğimi herkes bilir. Hem göçmen nüfusun yoğunluğu sebebiyle hem de geçmişten gelen Levanten kültürünün zengiliğinin izleri var hala Buca’da. Şehrimizin en büyük ilçesi olan Buca, bu hafta sonu hepimizi ağırlamayı bekliyor. Hatta kentimizin en büyük yeme-içme ve eğlence festivaline ev sahipliği yapacak. Buca Belediyesi tarafından düzenlenen, bugün başlayacak ve üç gün sürecek ‘Buca Anadolu Lezzetleri Festivali’nde; Anadolu’nun dört bir yanından 400 farklı lezzet tanıtılacak. Öte yandan, birbirinden ünlü şeflerle atölye çalışmalarının yapılacağı festivalde; Resul Dindar, Melike Şahin ve Onur Akın sahne alacak. Buca Belediyesi, Uğur Mumcu Caddesi eski Kaymakamlık binası karşısında düzenleyeceği ‘Buca Anadolu Lezzetleri’nde lezzet ve eğlenceyi bir araya getirecek.

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ ŞEFLERLE WORKSHOPLAR

Festival boyunca Anadolu mutfağından çok özel lezzetler ziyaretçilere sunulacak ve birbirinden ünlü şeflerin katılımıyla düzenlenecek workshoplar ise katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Atölye çalışmalarında bugün Safanur Bol, yarın Eren Kaşıkçı ve Sahrap Soysal, pazar günü ise Caner Aydoğan ve Butik Pastacılar Derneği yer alacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder