Derya Özel Annelerin saatleri şaştı…
HABERİ PAYLAŞ

Annelerin saatleri şaştı…

Haberin Devamı

Yaz saati uygulamasıyla birlikte yine çocuklarımın uyku düzeni alt üst oldu. Biliyorum ki küçük çocuğu olan tüm anneler, bu yeni saat değişikliğinden muzdarip. Başıma gelecekleri bildiğim için, 1 ay öncesinden çocuklarımı erken uyumaya alıştırmıştım.

Eski saate göre 19:30, şimdiki saate göre 20:30, yeni uyku saatleri oldu. Zaten yazın hava o kadar aydınlıkken 19:30 da hiçbir çocuk uyumaz, benim de onları bu kadar erken uyutmaya gönlüm el vermezdi. Doya doya yazın tadını çıkarsın benim miniklerim.

Havaların da bu kadar güzel olması, işime geliyor. Öğle uykularından sonra dışarı çıkıyoruz ve akşam yemeğine kadar sokaklarda, parklarda, bahçelerde dolaşıyoruz. Haliyle, çocuklar da eve yorgun dönüyorlar, üstüne banyo yapıp iyice mayışıyorlar. Sokak çocuğu kıvamında, üst baş batmış bir halde eve gelince, en zevkli kısım küveti doldurup, kızlarımı içine atmak oluyor.

Yaklaşık yarım saat su dolu küvette oyuncaklarıyla ve birbirleriyle oynadıktan sonra ne onlarda hal kalıyor, ne de benim kollarımda derman. Ama banyo sonrası uçuşan saçlarıyla, yarı kapalı gözlerini ovuştura ovuştura evin içinde gezmeleri ve onları uyku saatlerine kadar ayakta tutma çabam görülmeye değer. Bu güzel havaların en sevdiğim yanlarından biri de bu işte. Bütün gün yorulup, gece uykusuna direnmeyen çocuklarımı, bahar havasına borçluyum. Mümkünse hiç kış gelmesin.

Bu ara uyku düzenlerini yeniden rayına oturtmak için, bu fevkalade havanın nimetlerinden faydalanmanızı öneririm. Öğle uykusunu kısa tutup, günün geri kalanını dışarıda, eğlenceli aktivitelerle geçirin. Eğer çalışıyorsanız ve evde çocuğunuzla ilgilenen bir yardımcınız varsa, onu da sıkı sıkı tembihleyin.

Çocuğun öğle saatinde uzun uyuması evdeki yardımcının işine gelecektir ama çocuğun uyku düzeninin oturması gecikecektir. Bol bol koşup oynayabileceği geniş alanlara gidip, çocuğu kendi haline bırakmakta fayda var. Parktaki diğer çocuklarla kaynaşması da, çocuğunuzun sosyalleşmesi için çok önemli. Sonuç olarak saatlerin ileri alınması o kadar da korkulacak bir şey değil. Bahar havasının tüm güzelliği, çocuklarımızın yüzlerine yansıyor. Ha bir saat geç, ha bir saat erken, üç günün sonunda yeni düzenlerini benimseyeceklerdir.



Sıradaki haber yükleniyor...
holder