Uğur Alkapar Bravo Ece
HABERİ PAYLAŞ

Ece Seçkin geçen pazar İzmir’de bir açık hava konseri verdi. O gün soğuk, rüzgâr derken neredeyse yağmur da yağmak üzereydi. Ama buna rağmen İzmirliler Buca Pazar Meydanı’nda Ece’yi dinlemek için toplanmıştı.

Bravo Ece

Konserin hava koşulları nedeniyle ertelenmesi durumu ortaya çıkınca Ece Seçkin “İnsanlar bu şartlarda bile bizi dinlemeye gelmiş, tabii ki erteleme iptal söz konusu olamaz, çıkıyoruz arkadaşlar” diyerek ekibiyle birlikte şahane bir konser verdi. Bravo Ece! Sana da bu yakışırdı. Ece Seçkin’in bu davranışı tabii ki herkese Melike Şahin’in geçen aralıkta öğretmenler için düzenlenen konsere “Rüzgâr var” diyerek çıkmamasını hatırlattı. Sonra da “Linç edildim” demişti hatırlarsanız. Tabii her müzisyenin işine, seyircisine saygı anlayışı farklı olabiliyor. Kalıcılığı ve başarıyı da bu anlayışlar belirliyor aslında. Hissim o ki daha yıllarca dinleyeceğiz Ece Seçkin’i.

Haberin Devamı

KADIKÖY TELAŞI

Cem Yılmaz-Hasan Can Kaya polemiği, Yılmaz’ın Göcek’ten gelen seyircisine “Hasan Can Kaya’nın gösterileri ertelendi” diye takılıp başka birine de “Siz de Gebze’den gelin” diye takılmasıyla başladı. Sonra da Kaya’nın çok küfürlü konuştuğunu ima etti. Böylece Cem Yılmaz’ın daha önceden yazmadığı doğaçlama esprilerde ne kadar kötü olduğunu bir kez daha gördük. Cem Yılmaz, Kaya’nın gösterilerine konukların uzak illerden gelmesine de “gönderme” yapmış. Demek ki izliyor rakibini. Küfür meselesine ise hiç girmiyorum zira Cem Yılmaz da en az Hasan Can Kaya kadar rahat bu konuda. Sonra da atışmalar başladı biliyorsunuz. Benim burada gördüğüm en önemli şey, Cem Yılmaz’ın yıllardır tek “ünlü” stand up’çı olarak yer aldığı komedi dünyasındaki yerinin sarsıldığını fark etmesi ve bundan çok ama çok korkması! Tüm bu agresyon, eleştiriye tahammülsüzlük falan bundan. Benim izlediğim gösteride kendisiyle diyaloğa giren ve komik olmaya çalışan kadına küçümseyen bakışlarla “Kadıköy’de çok stand up barı var, git orada sahneye çık” dedi. Ama o barlarda gerçekten çok iyi stand up’lar yapıldığı ve oralardan yetenekli gençler çıktığı için bu küçümsemenin aslında bir telaştan kaynaklandığını görmek çok kolaydı. Ayrıca Cem Yılmaz kendisi de 90’larda Leman Kültür’de yarım metrekarelik bir sahnede başlamadı mı bu işe? Küçümsediği Kadıköy sahneleri daha büyük bu arada. Stand up komedyenler çoğaldı gerçekten ve bazıları çok iyi. Cem Yılmaz gösterisinde öfkeyle söylediği gibi “Bu işten kazandığı parayla Ferrari alan tek komedyen” olmaya devam edecek belki. Ama artık yeni nesil ona değil, Kadıköy’deki stand up barlardan çıkan genç komedyenlere gülecek.

Haberin Devamı

Bravo Ece

NEW YORK, AMSTERDAM OLMUŞ!

İki haftadır New York’tayım. Bu cumartesi gezip gördüklerimi yazmadan önce kısaca izlenimlerimi aktarayım. Pandemi döneminde hayalet şehre dönen Manhattan eski şaşalı günlerindeki gibi. Sokaklar turist dolu. Ana caddelerde hep trafik ve gürültü var. Ancak şehrin gökdelenlerindeki ofisler pandemi sonrası pek dolmamış. Çünkü iş dünyası evden çalışmanın erdemini keşfetti. Eski ofisler hep ev oluyor. Mesela meşhur Flatiron binası satılmış ve yeni sahibi tüm ofisleri eve çeviriyor. Manhattan’da pandemi döneminde düşen kiralar tekrar yükselmiş bu arada. Eskiye göre en önemli fark ise New York eyaletinde geçen yıl marijuana yani esrarın serbest bırakılması. Her köşe başında bir ‘smoke shop’ var. Ve tüm Manhattan’a bu koku hakim artık! Başlığa öyle yazdım ama Amsterdam bile böyle kokmuyor yahu!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder