Dilara Doğan Bu 'Maskeli baloya' göz makyajınla damga vur
HABERİ PAYLAŞ

Bu 'Maskeli baloya' göz makyajınla damga vur

Normalleşme adımlarımıza eşlik eden maskelerimiz makyaj trend’lerinin değişmesine sebep oldu. Ön plana çıkan dudakları ve yüzü incelten kontürlü makyajları geride bıraktık. Artık yalnızca gözlerimiz ön planda. Yüzümüzdeki her görevi gözlerimiz yapıyor. Konuşuyor ve hatta gülüyor. Sosyal medyada da iddialı göz makyajları önümüze sıkça çıkar oldu. İşte adım adım maskeli göz makyajı tüyoları…

KONTRAST OLUŞTUR

Göz makyajınıza başlarken, maskenizden zıt renk far tonları seçerseniz iddialı olmak için ilk adımı atmış olursunuz. Dünyaca ünlü makyaj artisti Jordan Artistry, maskeyle kontrast oluşturmanın, sarı bir maskeyle, pembe bir farı birleştirmenin ilgi odağı olacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Bu Maskeli baloya göz makyajınla damga vur

KAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ

Kaşlar yüzümüzün çerçevesidir. Öncelikle kaşlarınızın aralarındaki boşlukları kaş renginize uygun bir kaş kalemiyle doldurun. Sonra kaşlarınızı yukarı doğru tarayın. Kenarlarda kalan tüm tüyleri cımbızla çekin. Kaşlarınızı mutlaka kaş sabitleyicilerle yukarı doğru taranmış şekilde sabitleyin. Doğal botoks etkisi yaratacağına söz veriyorum.

RİMELSİZ ÇIKMA

Göz makyajını yukarılara taşıyan bir şey varsa o da şüphesiz tek tek ayrılmış, uzun ve dolgun kirpikler. Böyle kirpiklere sahip olmayanların tercihi ise takma kirpikler. Fakat bu kirpikler gözde ağırlık hissi yaratıp sıkça elimizi gözümüze götürmemize neden oluyor. Bunu göz önünde bulundurarak doğal ve gözünüzde yokmuş hissi veren takma kirpikleri tercih edin. Bulamazsanız simsiyah bir rimel de kurtarır.

MASKENİN ALTINDA KALAN BÖLGE NE OLACAK?

Makyaj artistleri maskenin altında kalan kısma makyaj yapmamamızı söylüyor. Maske altında kalan ağır fondötenler cildinizde ağır tahrişlere sebep olabilir. Bu yüzden o kısma yalnızca renkli nemlendiriciler uygulayabilirsiniz. Unutmayın rahatlığınız ve elinizi yüzünüze götürmemeniz her şeyden önemli.

Bu Maskeli baloya göz makyajınla damga vur

EYELINER SİZİ ZORLAMASIN

Son dönemin en popüleri eyeliner. Daha çekik gözler yaratmak için mutlaka bir eyeliner’dan yardım alın. Kuyruklu bir eyeliner’la keskin bakışlar elde etmeniz mümkün. Kuyruk konusunda zorlanıyorsanız alt kirpiğinizin bitimine bant yapıştırın, bandın diğer ucunu ise kuyruğunuzun bitmesini istediğiniz yere yapıştırın. Farı da bu şekilde sürerseniz daha temiz ve güçlü bir göz makyajı elde edersiniz. Eyeliner’ınızın erken akmaması için kirpik diplerinizin üzerinden mutlaka koyu renk bir farla geçin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder