Dilara Doğan Çağrı Müftüoğlu: Aşka inancım kalmadı. Hiç sadık erkek yok
HABERİ PAYLAŞ

Çağrı Müftüoğlu: Aşka inancım kalmadı. Hiç sadık erkek yok

Çağrı Müftüoğlu’nu, o daha 18 yaşındayken annesi Emel Müftüoğlu’nun ‘Kal Benimle’ isimli şarkısını seslendirdiğinde tanıdık. Sonra 2000’lerin sonuna doru ‘Kapıyı Kapat’ ile sesini tekrar duyurdu. Uzun zaman geçti ve şimdi Sezen Aksu imzalı ‘Dip’ şarkısıyla müzik listelerine hızlı bir giriş yaparak geri döndü. Bugüne kadarki en iyi şarkısıyla dinleyicilerle buluşan Çağrı ile müzik hayatı, annesi Emel Müftüoğlu ve aşk hakkında konuştuk.

Sezen Aksu imzalı şarkınız ‘Dip’ müzik listelerine harika bir giriş yaptı. Sezen Aksu’dan şarkı alma süreci nasıl gelişti?

Haberin Devamı

Bir gece sevgili Sezen Aksu’nun yeni yaptığı şarkıları dinliyorduk. ‘Dip’in dilini ve duygusunu çok sevdim. Şarkıyı kendime çok yakın buldum, ağlamaya başladım. Şarkıyı çok istedim. Sezen Hanım sağ olsun beni kırmadı ve “Bu şarkı senin olsun” dedi.

Çocukluğunuz Sezen Hanım’la çok yakın geçti, değil mi?

Sezen Aksu’yu çocukluğumdan, annemin arkadaşı ve hep çok sevdiğim biri olarak anımsıyorum. Sezen Aksu’yu veya evde gördüğüm diğer tanınmış kişileri, tanınmışlıkları üzerinden değil, her çocuk gibi benimle kurdukları ilişki üzerinden sevdim. Bazen de hoşlanmadım. (Gülüyor) Sezen Aksu her zaman ilgili, esprili ve bana çocukmuşum gibi davranmayan biriydi. Yaşım ilerledikçe de ne kadar özel biri oldugunu daha iyi anladım. Onu birkaç cümleye sığdırmam mümkün değil.

Siz nasıl bir çocuktunuz?

Çok yaramaz bir çocuktum. Çocukluğum, kendim ve etrafım için biraz zor geçti diyebilirim.

Şarkı söylemenin büyüsüne kaç yaşındayken kapıldınız?

Çok klasik bir cevap olacak ama kendimi bildim bileli şarkı söylüyorum ve şiir yazıyorum. Lisedede okulun rock grubunun solistiydim. İlk bestemi o zamanlar yaptım, sonra devamı geldi. Çocukluğumdan beri tek hayalim şarkı söylemekti. Fikrimi değiştirmek isteyen çok oldu ama kendimi başka bir şey yaparken hiç hayal edemedim.

36 yaşındaki Çağrı’yla 10 yıl önceki Çağrı arasındaki en belirgin fark nedir?

Eskiden daha duygusal ve çabuk yıpranan biriydim. Şimdi daha güçlüyüm.

Köpeğim Kitty en iyi dostum

Yanınızdan hiç ayırmadığınız bir köpeğiniz var. Köpeğinizin tek bir cümle kurma şansı olsa size ne söylesin isterdiniz?

Haberin Devamı

Köpeğim Kitty, en iyi dostum. Evladım, ailemden gibi. Eğer konuşabilseydi ona sormak istediğim soru “Beni seviyor musun?” olurdu. Beni annesi olarak görüyor mu ya da beni kim zannediyor diye çok merak ediyorum. Sanırım hayvan sevgim ailemden geliyor. Annem ve babam da hayvanları çok seviyor. Ben küçükken kuş, kaplumbağa, hamster, su semenderi hatta sincap bile besledik. Köpeğim hep vardı. Hayvanlar olmasaydı hayat çok sıkıcı olurdu.

Neredeyse her gün hayvanlara işkence haberleri duyuyoruz. Bunlar size ne hissettiriyor?

Verilen cezaların hâlâ yetersiz olduğunu düşünüyorum. Keşke hayvana işkencenin bedeli çok yüksek para cezası hatta hapis cezası olsa. Belki o zaman bu şiddet dururdu… Sadece hayvanlara değil, insanların kendinden daha güçsüz olan canlılara nasıl zarar verebildiğini aklım almıyor. Çocukluğumdan beri kendimden güçsüz birini gördüğümde hep korumaya çalıştım.

Oyunculuk yapmak istiyorum

Oyunculuk deneyiminiz de var. Oyunculuğa devam edecek misiniz?

Haberin Devamı

Müzik her zaman ağır bastı ama sinema ve televizyon mezunuyum. Oyunculuğu da çok seviyorum ve yapmak istiyorum.

Gelecek hayalleriniz neler?

Bir aksilik olmazsa ara vermeden yeni şarkılar çıkarmaya devam etmek istiyorum ve demin konuştuğumuz gibi oyunculuk yapmayı da çok seviyorum. Şimdi YouTube kanalım için akustik videolar çekmeye başladım. İlerleyen zamanlarda oradan sürprizler yapmayı düşünüyorum.

Müzik tarzınızı nasıl anlatırsınız?

Şarkının duygusu benim için çok önemli. Melodisi ve sözleri bana yakınsa, hissettiğim şeyleri benim anladığım ve anlattığım gibi anlatıyorsa o şarkı benim tarzımdır.

Ben çok tutucu ve geri kafalıyım. Eski sevgilimle arkadaş kalamam

Duru bir güzelliğiniz var. Sizin güzellik anlayışınız nasıl?

Çok teşekkür ederim. Benim güzellik anlayışım doğallıktan yana. Bir şey ne kadar doğalsa o kadar güzel geliyor bana.

Aşk şu an hayatınızın neresinde?

Benim aşka inancım kalmadı hiç. Aşık olmayalı o kadar uzun zaman oldu ki sanki hiç aşık olmamışım gibi hissediyorum.

Hangi erkek ‘ideal erkek’tir?

Sadık erkek ama öyle biri yok sanırım.

Eski sevgilinizle arkadaş kalabilir misiniz?

Ben çok tutucu ve geri kafalıyım. Bu konular bana çok ters geliyor.

Emel Müftüoğlu, bir insanın sahip olabileceği en iyi anne

Emel Hanım nasıl bir anne?

Gerçekten bir insanın sahip olabileceği en iyi anne. Çok anlayışlı, en güvendiğim, her şeyimi paylaştığım en iyi dostum. Tüm bunlar babam için de geçerli. Bin kere dünyaya gelsem yine aynı anne ve babayı seçerdim.

Ünlü bir ismin çocuğu olmanın dezavantajları neler?

Beni en çok rahatsız eden, bazı insanların sanki tek vasfınız buymuş gibi düşünmesi ve bu sebeple bana yakın olmaya çalışması...

"Annelerin söylediği hep doğru çıkar” derler. Emel Hanım’ın sevmediği bir arkadaşınız olduğunda annenizin hislerine güvenir misiniz?

Kesinlikle! Annemin söyledikleri her zaman doğru çıkar ama karşı çıktığı ya da sevmediği insan neredeyse yok gibi... Benim de hislerim güçlüdür ve hiç yanılmam.

Karantinada en çok neyi özlediniz?

Babamı! Aylardır görmüyorum. Karantina başlayınca İzmir’e gitmişti, dönemedi. İlk kez bu kadar uzun süre ayrı kaldık.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder