Dilara Doğan Evde saçımı nasıl keseceğim?
HABERİ PAYLAŞ

Evde saçımı nasıl keseceğim?

Evden çıkamadığımız şu günlerde saçlarımız başımıza dert oldu. kimisi konuya hakim ama kimisinin pek bilgisi yok. Ben de konuya açıklık getirmek amacıyla, işin uzmanlarından evde saç kesme konusunda rehber niteliğinde tavsiyeler aldım. Kolay gelsin…

Erkekler için adım adım saç kesimi

Şükrü Dudu / Erkek kuaförü

Evde saçımı nasıl keseceğim

  1. Bugün, marketlerde bile profesyonel olmayan traş makinesi satılıyor. Öncelikle bir tane edinmeniz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle ense, kulak arkaları ve favorileri rahat kesmek için. Eğer evde size yardımcı olacak biri varsa makasla da halledebilirsiniz.
  2. Uzun saçları makasla kesmek daha kolay. Saçlarınızı öne doğru tarayarak, gözünüzün üstüne gelen kısmını kesin. Yana doğru tarayarak kulak üstüne gelen saçları kesin. Uzun saçlı beyler, 15 günde bir saçlarının uçlarını keserse kırılmasını önlemiş olurlar.
  3. Haftada bir gün mutlaka tıraş olmaya gelen müşterilerim vardı. Onlar için bu süreç epey zorlu geçiyor. Onlara önerim, saçlarını nemliyken dümdüz şekilde tarayıp, makinenin en ince tarağını takarak, kulak üzerinden kesmeye başlasınlar. Önce arka ve yan kesimle başlanmasını öneririm. Bu bölgeleri keserken makinenizi düşük ayarda kullanın. Bu sayede saçlarınızı azar azar kesebilir, olası kazaların önüne geçebilirsiniz.
  4. Makinenin bıçağının ucuyla, saçlarınızın yanlarını, aşağıdan yukarıya doğru kısaltın. Yukarıya çıktıkça makinenin bıçağını eğerek yumuşak bir geçiş elde edin. Saçın çıkış yönünün tersine gitmeye özen gösterin.
  5. Arka kesim için de yanlarda yaptığınız gibi aşağıdan yukarıya doğru saçlarınızı kesin. Başınızın arkasında bir ayna olsun ve o aynadan yardım alın.
  6. Üst kısımları makas kullanarak kesebilirsiniz. Bu daha hacimli bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Küçük parçalar halinde kesmeye başlayın. Saçınızı berberde kısalttırdığınız kadar kısaltmayın. Hata yaparsanız saçınızı sıfıra vurmadan düzeltme şansınız olur.
  7. Gelelim favorilere... Eğer favorilerinizi uzun bırakacaksınız, kulak memenizle aynı hizada kesebilirsiniz. Kısa favoriler içinse, elmacık kemiklerinizin hemen altındaki çukurun hizasında kesmeniz yeterli.
  8. Bu süreçte sakal kesimini saç kesiminden daha çok tavsiye ediyorum çünkü sakal bakteri biriktiriyor. Her gün evde sakal tıraşı mutlaka olun.

UYARI: Hijyen hassasiyeti sebebiyle sürekli yıkanma ihtiyacı, saçlarınızın ve saç derisinin dengesini bozar. Diplerde yağlanma, uçlarda kuruluğa yol açar. Bu yüzden saçları her gün yıkamaktan kaçının beyler.

Kadınlar için adım adım evde saç kesimi

Ahmet Çoban / Kadın kuaförü

Haberin Devamı

Evde saçımı nasıl keseceğim

  1. Evde saç kesimi çok tavsiye ettiğimiz bir durum olmamasıyla beraber, bu süreçte saçlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için birkaç tavsiyem olacak.
  2. Özellikle son dönemlerde, kadınlarda uçlara doğru saç renklerinin açıldığını görüyoruz. Çeşitli renk geçişlerine sahip bu saçların normalde 2-3 ayda bir kesilmesi lazım.
  3. Kuaföre gidemeyen okuyucularımıza öncelikle tavsiyem, saçlarını iyice tarayıp başlarını öne doğru eğsinler ve alın kısmına denk gelecek şekilde bir at kuyruğu yapsınlar, daha sonra tekrardan taradıkları saçların uç kısımlarından bir iki santim kesebilirler. Bu yöntemle hoş bir sonuca ulaşabilirler ve kesim hataları da gözle görülür bir seviyede olmaz.
  4. Tabii bu teknik sayesinde uzmanlaştıklarını düşünüp kakül ya da farklı kesim modellerine kesinlikle girmesinler. Can sıkıntısından bu tarz değişimlere ihtiyaç duyabiliyor insanlar. Bu dönemde hele ki profesyonel bir el değmediği sürece, köklü değişimlerden uzak durun.
  5. Kesim işlemini yaparken saç mutlaka kuru olmalı. Kesmek istediğiniz ölçünün en minimum seviyesiyle kesmeye başlayın, yamuklukları düzeltme payı bırakın kendinize.

Evde yapılabilecek bakım önerileri

Hindistan cevizi, avokado, argan, lavanta, ayçiçeği, jojoba gibi besleyici yağlar kullanabilirsiniz. Doğal yağları kullanırken organik üretim ve soğuk pres olmasına dikkat edin. Bazı yağlar sadece sentetik bir esans içerebiliyor. Evde hazırlanacak karışımlarda yağların açık kalması ve okside olması ya da etkilerini yitirmeleri gibi riskler var. Evde karışım hazırlıyorsanız hem küçük küçük dozlar halinde hazırlamalısınız hem de koyu renk şişede ve serin, ışıksız bir yerde saklamalısınız. Bu tarz maskeler etkisini göstermesi için saçınızda en az 15 dakika kalmalı.

Evde saçımı nasıl keseceğim

Her gün duş almaktan yıpranan saçlarımızı nasıl kurtaracağız?

  • Duşta kullandığımız şampuanı daha yumuşak formüllü, saçları kurutmayan, sülfatsız bir alternatif ile değiştirmek, saçı kurutup yıpratmamak adına iyi bir önlem olabilir.
  • Banyo sonrasında saçı yüksek ısıda kurutmayın. Nasıl olsa evdeyiz. Bırakın kendi kendine kurusun. Kurutmayınca başınız ağrıyorsa 150-170 derece üzerine çıkmamaya çalışın.
  • Bir de banyo sonrası uçlarını açmak ve kolay taramak için Leave-in Treatment No.2 gibi durulanmayan bir saç kremi spreyi kullanmanızı öneririm. Bu ürün, yağ yerine losyon bazlı olursa saçınız daha az yağlanacaktır.
  • Saçınızı ne kadar hassas tararsanız o kadar az yıpratırsınız. Saçınızı tararken önce en uç kısımları açın, sonra orta kısımları tarayın ve en son kök kısımlara gelin. Bu, saçın daha az yıpranması için iyi bir önlem olacaktır.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder