Dilara Doğan Kavisli kaş bir daha trend olmayacak
HABERİ PAYLAŞ

Kavisli kaş bir daha trend olmayacak

Instagram profillerindeki selfie’lerde uzun süredir dikkatleri, gür, yukarı doğru taranmış kaşlar çekiyor. Ünlü isimlerin ve birçok güzellik-moda blogger’ın sıklıkla tercih ettiği ifade danışmanı Başak Saygın’la kaş trendlerini konuştuk.

Kavisli kaş bir daha trend olmayacak

Son dönemde Instagram paylaşımlarında kalın kaşlar epey dikkat çekiyor. Yukarı doğru taranmış kaş trend’i yükselişte. Bu görünümü elde etmek için yapılan laminasyon işlemleri ne kadar sağlıklı?

Kaş laminasyonu son dönemde özellikle günlük hayatında makyaj yapmayı tercih etmeyen kadınlar tarafından sıkça tercih edilmeye başladı. Fakat her şeyde olduğu gibi bunun da verdiği zararlar var. Özellikle içerisinde perma ilacı bulunduran lifting markaları sadece kötü görünümlü sonuç vermekle kalmıyor, kaş ve kirpiklere zarar veriyor, yanıp dökülmesine sebep oluyor. Bu işlemi yaptırmadan önce mutlaka iyi araştırma yapılmalı, içerisinde perma ilacı bulundurmayan markalar tercih edilmelidir.

Haberin Devamı

Her sene bir kaş modeli trend oluyor. Bu yıl ne tarz kaşlar moda?

Kaşlarda inceltme istenmeyen bir tercihti. Son zamanlarda başlangıcı doğal olup, kaşın kuyruk kısmından incelterek yükseltme daha çekik bir ifade kazandırmak için tercih ediliyor. Keskin, düz kaşlar daha düşük görüntü veriyor ve ifadeyi düşürüyor. Geçtiğimiz yıllarda trend olsa da artık demode bir hal almaya başladı.

Asla trend olmayacak bir kaş modeli var mı?

Keskin kavisli kaşlar epey sinirli bir ifade kazandırıyor. Hiçbir zaman trend olmayacak. Eskisi kadar da tercih edilmiyor.

Kavisli kaş bir daha trend olmayacak

TEHLİKELİ TREND

KAŞ SABUNLARI

Günlük yaşamda sıkça tercih edilen, ifadeyi yukarı kaldıran kaş sabunları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son dönemlerde en çok trend olan akımlardan biri de kaş sabunuyla kaşları sabitleme işlemi. İlk zamanlarda çok anlaşılmasa da uzun vadede kaşlara zararı olabiliyor. İnternete koyulan fotoğraflar iç açıcı görünebilir fakat gerçek hayatta kaşlarınızın üzerinde beyaz sabun kalıntısı görüntüsü pek de iç acıcı olmuyor.

Peki bu taranmış ve hacimli görünümü elde etmek için ne tarz uygulamalara yönelmeliyiz?

Haberin Devamı

Onun yerine daha uzun süreli kullanımı olan ve aynı zamanda içeriğinde keratin bakımı bulunduran yumibrows işlemleri önerebilirim. Kaşlarınızı sabitlerken aynı zamanda keratinle de güçlendirmek kaşlarınız için daha sağlıklı olacaktır.

2022 GÜZELLİK KEŞİFLERİ

1- Cilt dokusunda doğal görünümler ön planda. Bu yıl ufak kusurları fondötenle kapamak epey demode.

2- 2022’de sürdürülebilir ürünlerin çeşitliliği artıyor. Bakım ve makyaj ürünleri geri dönüştürülebilir ambalajlar ve yeniden doldurulabilir tasarımlarla geliyor.

3- Cildimize tonlarca ürün kullandığımız devir bitiyor. Daha kısa adımlarla, nokta atışı bakımlar yapacağız.

4- 90’lardan kalma koyu renkli dudak kalemlerine kendinizi hazırlayın. Hızlı bir biçimde aramızda döndüler.

5- Pandemide mavi ışığa maruz kalan ciltlerimiz için 2022’de yeni ve etkileyici formüllere sahip ürünlerle tanışacağız.

6- Kestirdikten iki gün sonra pişman olduğumuz perçemleri sıkça göreceğiz. Bu yıl kahkül ve perçem yılı olacak.

7- Diş sağlığı alanında yeni ürünler geliyor. Ağız, diş bakımı, gülüş estetiği bu yılın en çok ilgi gören uygulamaları arasında ilk sırada.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder