Dilara Doğan Rapunzel saçların muhteşem dönüşü
HABERİ PAYLAŞ

Rapunzel saçların muhteşem dönüşü

Sosyal medyada bir uzun saç akımıdır gidiyor. Elçin Sangu, Hande Doğandemir, Şevval Şahin, Eda Ece, Didem Soydan, Nur Bilen Yavuzer gibi ünlü isimler radikal bir kararla beline kadar, uzun saça yöneldi. Ünlülerin saçlarını, kendilerine özel bir kaynak yöntemiyle uzatan saç tasarımcısı Ahmet Çoban’la saç trend’lerini ve yaz çıkışı saçımızın ihtiyacı olanları konuştuk.

Rapunzel saçların muhteşem dönüşü

Dünyada saç trend’leri nasıl ilerliyor?

Hem Hollywood’da hem de defilelerde uzun saç modelleri son dönemde öne çıktı. 2022 Versace ilkbahar defilesini ve onun TikTok, Instagram yansımalarını hatırlayalım. Dua Lipa, Gigi Hadid gibi isimler uzun saçlarıyla podyumda göz alıcıydı.

Haberin Devamı

Artık ‘Uzun saç moda’ diyebilir miyiz?

Ben uzun saçı kadınlarda her zaman daha çok seviyorum. Elimden geldiğince de her zaman uzun saça yönlendirmeye çalışırım. Artık isteyen her kadın kaynak sayesinde saçlarını gönlünce uzun kullanabiliyor.

Saçlara kaynak taktırmak demode bulunurken nasıl oldu da eskinin meşhur kaynağı bugünün trend’i oldu?

Hem moda hem güzellik alanında geçmişten günümüze geri gelen birçok akım var. Başarılı geri dönüşlerin temelinde yepyeni bir yorumlama yatar. Eskinin aynısını birebir geri getirmeye çalışmak parodiden öteye gidemez. İki seneye yayılan çalışmalar sonunda Garage Studio’nun kendine özgü nano kaynak uygulama tekniğini müşterilerimizin beğenisine sunduk. Çok kısa bir sürede menümüzün en yoğun talep gören işlemlerinden biri haline geldi. Uygulama yeniden trend oldu.

Şimdi ne değişti?

Diplerdeki yoğunluk uçlarda kalmıyordu. Daha cılız, cansız ve doğal olmayan bir sonuç çıkıyordu. Sadece saç uzatmaya odaklanılıyordu. Hacim ya da altın oran önemsenmiyordu. Kişiselleştirilmiş sonuçlar yoktu. Dolayısıyla çoğu zaman estetik dışı ve suni bir kaynak oluyordu. Bizim uygulamamız tamamen kendi saçınız gibi oluyor. Ama bu sadece uzatma tekniği değil saçta görülen kusurları kamufle etmek, hacimli ve sağlıklı göstermek için aynı zamanda.

Rapunzel saçların muhteşem dönüşü

CANSIZ SAÇLAR DAHA YAŞLI GÖSTERİR

Saçlarımızı yazın yıpranmışlığından nasıl kurtarıp canlandıracağız?

Haberin Devamı

1- Saçın en yıpranmış kısmı olan uçlara en yoğun bakımı uygulamasınız. ‘hair balm’ gibi saçtan akıp gitmeyen yoğun ürünlerle uç bakım maskesi uygulanmalı. Bunun için banyo sırasında, duşun altında beklerken uygulanan iki-üç dakikalık maskeler, saç kremleri yeterli olmuyor.

2- Saçınızı daha da yıpratmamak için ısılı uygulamaları aza indirmelisiniz.

3- Tüm vücudunuz gibi beslenmeniz saçınızı da etkiler. Omega yağlar ve antioksidan değerler açısından zengin beslenmelisiniz.

4- Saçın renginde solmanın ve matlaşmanın yoğun olduğunu düşünüyorsanız ‘sakinleştirici bakım’ gibi daha profesyonel uygulamalara başvurmalısınız. Çünkü cansız, solgun bir saç insanı daha yorgun ve hatta yaşlı gösterir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder