Dilara Doğan Renkli ve neşeli elbiselerin yazı
HABERİ PAYLAŞ

Renkli ve neşeli elbiselerin yazı

Modacı Nihan Peker’le trend’ler üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. DeFacto ile ortak çıkardıkları kapsül koleksiyonu yakından inceledik.

Renkli ve neşeli elbiselerin yazı

Yaz sezonunun ilerleyen günlerinde bizi ne tarz görünümler bekliyor?

Yaz demek biraz daha fazla renk, canlılık ve cesaret demek. Nefes alan kumaşlarla biraz uçuşan biraz masalsı siluetler, mümkünse azıcık da renk ve neşe. Bir de bence yaz daha basit, daha kolay stiller istiyor. Bu yaz elbise yazı. Bazen daha rahat, bazen daha feminen ama çokça elbiseler olacak.

Haberin Devamı

Bu seneye hangi renk damga vurdu?

Pembenin 50 tonu her yerde. Desenlerin içinde veya düz olarak çıkıyor karşımıza. Enerjisi, tatlılığı, tüm tonlarıyla pembe en iyi hallerini yaşıyor bu sene.

STİL SAHİBİ OLMAK KENDİN OLMAKTIR

Renkli giyinmeyi sevmeyen kadınları canlı renklere yönlendirmek için neler söylersiniz?

Herkesin stili kendine özgüdür ama renklerin enerjisine inanıyorum. Çok renkli bir giyimin de etkisinin çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Renk sevmeyen bir kadının bile bir şans verip kendisine bir renk sürprizi yapmasını isterim, denemeye değer.

Nihan Peker’e göre nasıl bir kadın stil sahibidir?

Stili sahibi olmak aslında en çok kendin olmaktır. Bana göre herkesin bir stili var, yaş ve sosyoekonomik bir düzey gözetmeksizin tüm kadınlar zaten bir stilde giyiniyor. Stil sahibi olarak nitelendirebileceğimiz bir kadında sanırım ilk beklediğim istikrar ve özgünlük. Beni en çok giyimdeki tavrı etkiler. Saç kesimiyle, ceket kupuyla, kimi zaman ultra sade kimi zaman çok abartılmış giyimiyle o kadın işte stil sahibidir.

Günümüz trend’leri arasında hoşunuza gitmeyen şeyler var mı?

Çok trend’lere bağlı yaşayan biri olmadığım için çok keskin uçlarım yok, birçok şeyi denenebilir ve giyilebilir buluyorum ‘asla’larım yok. Trend’ler tekrardan ibaret. Onu yorumlamak mümkün. Genel olarak tulum ve salopet tasarlamayı, giymeyi sevmiyorum.

Düğün sezonu açıldı. Bu sene ne tarz gelinlikler ön planda?

Bu sezon çok yoğun bir düğün sezonu geçiriyoruz. Ben gelinlikte farklı ve çabasız bir iddiayı her zaman çok etkili bulmuşumdur ama klasik gelinlik stilini ve özellikle kraliyet düğünlerinde gördüğümüz o ultra minimal gelin stilini her zaman çok beğeniyorum. Ultra sade ama iddialı duvaklar veya pelerinler zamansız favorilerim. Danteller artık çok azaldı, daha çok farklı çiçek aplikeleri ve neredeyse yok denecek kadar az işlemeler var. Gelinlikler nefes aldı.

Haberin Devamı

Abiye elbiselerde ne tarz modeller ön planda?

İyi bir abiye elbiseyi, dolabınızda 10 sene de dursa, kilonuz değişmediyse hep giyebilmelisiniz. Zamansızlığa inanıyorum abiyelerde. Büyük büyük volanların yerini artık daha sade, minik işlemelerin olduğu spor abiye modeller aldı. Daha günlük diyebileceğimiz birçok kumaş ile onu nasıl bir aksesuar ile kombinlediğinize bağlı olarak harika bir gece şıklığı yakalamak mümkün.

Renkli ve neşeli elbiselerin yazı

HAFİF, RENKLİ VE NEŞELİ KOLEKSİYON

DeFacto için kapsül bir koleksiyon hazırladınız. DeFacto ve Nihan Peker birleşimi nasıl ortaya çıktı?

Çok uzun zamandır DeFacto ekibiyle bir araya gelip üzerine konuştuğumuz ve sonunda hayata geçirdiğimiz bir koleksiyon bu. Hafif, renkli, neşeli bir koleksiyon olması hepimizin ortak fikriydi. Herkese ulaşacak neşeli bir elbise koleksiyonu oldu. Her dolapta olması gereken, zamansız, hayat kurtaran elbiseler var.

Haberin Devamı

DeFacto koleksiyonunu nasıl anlatırsınız bize?

Pembenin tonları, siyahlar beyazlar ve puantiyeden oluşan 13 tasarıma sahip bir kapsül koleksiyon. Koleksiyonda feminen ve özellikle çok kaliteli bir kumaş seçkisi var. Bu kadar kaliteli ve çok titizlikle üretilmiş bir koleksiyonu, ferahladığımıza ve gerçekten COVID-19 sonrası azıcık nefes aldığımıza inandığım bir zamanda herkesle buluşturmak harika bir his. Beni en mutlu eden şeylerden biri de DeFacto’yla birleştirdiğimiz gücün ve yarattığımız bu tatlı dünyanın büyük bir kitleyle tanıtılıyor olması.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder