Doç. Dr. Gökçen Erdoğan 12 ay sağlıklı seks
HABERİ PAYLAŞ

12 ay sağlıklı seks

Yatak odanız iki kişiliktir. Yani oradaki her şey iki kişiyi ilgilendirir, iki kişiyi etkiler ve iki kişiyle çözümlenir. Tamam dışarıdan biraz ittirip destek oluruz, yalan yok. Ama onu da uzmanlar yapmalı, öyle değil mi? Eltimizin kızının kaynının karısı değil. Dönelim o iki kişiye; kadın cinsel sorunlarına her gün değiniyoruz ama bunların ne kadar iki başlı olduğunu görebiliyorsunuz değil mi? Kendi orgazmına odaklanan erkek, kadına ne istediğini sormayan erkek, kadına cinsel baskı ve şiddet uygulayan erkek... Onların kulaklarını bolca çınlattık, yine çınlatırız. E çünkü lazım. Ama biraz da onların yaşadıkları sorunlardan bahsetmeyelim mi? Onların da çözüme yakın olduklarını hatırlatmayalım mı? Sorun kimin olursa olsun birlikte etkilendiğimizi anlayalım ve sonra el ele çözüme koşalım.

Haberin Devamı

EŞİMDE DÖNEMSEL SERTLEŞME SORUNU VAR

SORU: 9 yıllık evliyim. Eşimde dönemsel olarak sertleşme sorunu oluyor. Yılda 2 bazen 3 ay şiddetli biçimde yaşıyor bunu. O dönemlerde önce deniyor, sonra birlikte olmayı bırakıyoruz. Ve geçince de kaldığımız yerden süper bir şekilde devam ediyoruz. Takmıyor gibi görünüyor ama üzüldüğünü biliyorum. Bu konuda ona nasıl yardım edebilirim?

CEVAP: Elinden tutup doktora kadar eşlik ederek yardım edebilirsin. Elbette 3 ay sevişmeyenler ölmüyor ama bir sorunun yerleşmesine izin vermek, onu çözümsüzlüğe iter. 9 ay tam performans aldığınız bir adamdan 12 ay performans almanız mümkünse ve bu onu da mutlu edecekse 9 ayla yetinmek neden? Bazen ereksiyon sorunu, değişen beslenme alışkanlığı, kaygının yükselmesi, alkol tüketiminin artması gibi nedenlerle dönemsel olabiliyor. Ama sizdeki sebebi nedir, yakından bakmalı. Süper bir şekilde devam etmenize elbette bir nazar boncuğu bırakıyorum. Ama kesintisiz devam etmeniz halinde boncuğu da büyütürüz.

SEVGİLİMDE ERKEN BOŞALMA SORUNU VAR

SORU: Sevgilimde erken boşalma sorunu var ve 4 kez terapiye gitti. Düzeliyor ama sonra yeniden oluyor. Sorunsuz birlikteliğimizde en uzun süre 8 ay. Başka şehirlerde terapistlere gitti, gerçekten büyük harcamalar yaptı. Çift olarak da katıldık hatta birine. Güzel de sonuç alıyoruz, düzeliyor ama sonra tekrarlıyor. Ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz Hocam.

Haberin Devamı

CEVAP: Sağlıkta (cinsel sağlık da ayrı bir şey değil) en önemli şey sorunun kaynağını bulmak. Geçici çözümler, halı altına süpürmeler, kanamayı durdurmalar yetmiyor. Yara nerede, yani sorunun nedeni nerede onu bulmak gerekiyor. Tüm süreci bilmediğim için yanlış bir şey söylemek istemem. Ancak başarısız terapilerle vajinismusta da sıkça karşılaşıyoruz. Yapılması gereken henüz yapılmamış demek ki. Ama çok önemli bir şey daha var; ürolojiye giderek detaylı tetkikler yaptırdınız mı? Psikolojik değil de fizyolojik bir sorun varsa bunun tedavisi şart. Sizinki yine iyiymiş, terapiye gitmiş defalarca. Erkekler genelde bunu saklayıp içlerine atıyor. Önce tebrik ediyorum, sonra da kesin sonuç için ürolog ve ardından onun da önereceği bir uzman diyorum. Güzel haberlerinizi bekliyorum. O 8 ayı 12’ye çıkaracaksınız, eminim. Bugün bu köşede kimse 12 aydan azıyla yetinmiyor, anlaştık mı?

Haberin Devamı

SÜREKLİ İNTERNETTEN PENİS BÜYÜTÜCÜ ALIYOR

SORU: Eşim internetten sürekli penis büyütücüler sipariş veriyor. Çünkü klitoral olarak orgazm oluyorum, vajinal orgazm olamıyorum. Eşim penisinin küçüklüğü yüzünden olduğunu düşünüyor. Penisi küçük mü derseniz eşim ilk partnerim ve ideal penis boyu nedir, onu da bilmiyorum. En son aldığı penis büyütücü çok ciddi bir alerji yaptı ve aylarca birlikte olamadık. Pişman oldu ama vazgeçmiyor. Ne yapabiliriz, penis büyütmenin sağlıklı bir yolu var mı?

CEVAP: Sadık yarinizin klitoris olduğu aylardan da mı ders almadınız? Klitoral orgazm kötü bir şey değil ki kendini suçluyor. Ayrıca ideal penis boyu diye bir şey de yok. ‘Boyu değil işlevi önemli’ klişe gibi geliyor ama doğru. Kadın için biraz da kalınlığı. Elbette çok büyük olmadığı için kavrayamıyor ya da dilediğiniz kadar hissedemiyor olabilirsiniz ama orgazmın şifresi devasa bir penis değil. Sekste önemli olan birbirinizin haz almanızı önemsemeniz, iki kişilik düşünüp hareket etmeniz. Siz ondan sonra ya da önce de orgazm olabilirsiniz ve şekli o kadar da önemli değil. Penisine haksızlık etmesin çünkü aslolan sağlıklı bir ereksiyon. Ayrıca merdivenaltı üretimlerden ve duyduğunuz her şeyi denemekten kaçının. Çünkü sonunda, daha iyisini ararken eldekinden olmak var. Vajinal orgazma kafayı çok takıyorsanız pozisyonları deneyebilirsiniz. Internet üzerinde şematik görselleriyle bilgisi var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder