Doç. Dr. Gökçen Erdoğan 14 Şubat gelmiş!
HABERİ PAYLAŞ

14 Şubat dediğiniz şey bahanesi işin. Sevmenin günü mü olur! Ama madem olmuş, her şey gibi onun da en güzeli olsun! Kutlamak isteyenler gönüllerince kutlasın. İnanmayanlar, kutlamayanlarsa her günü sevginin günü kabul etsin. Bolca sarılın, öpüşün, sevişin.

ÇILGINLIK YAPMASINI BEKLİYORUM AMA EŞİM ÖYLE ŞEYLERİ SEVMİYOR

SORU: Hocam, 14 Şubat’ta ya da başka özel günlerde eşimden çiçek, yemek, hediye dışında da özel bir şey bekliyorum. Yatakta yani. En azından özel günleri bahane etmesini istiyorum. Çünkü değişiklikleri, çılgınlıkları sevmiyor. Seviştikten sonra sarılır, sohbet eder, güzel şeyler söyler. Ama ben daha renkli hatta edepsiz şeyler bekliyorum. Ona bu talebimi iletmenin direkt olmayan bir yolu var mıdır? Çünkü söylemek istemiyorum. Biraz sürpriz olsun istiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: E siz yapın, ona sürpriz olsun. Yani elbette kadınların, erkeklerden bir şeyler isteme, bekleme hakkı var. Ancak yatak odalarımızda herkesin tarzı ve alışkanlıkları var, biliyorsunuz. Bazılarımız sizin gibi o rutini kırmaya hevesli ve meraklıyken bazılarımız konfor alanında kalmayı tercih ediyor. Açıkça ifade etmeniz en sağlıklısı ve kolay olanı. Ama bunu yapmak istemiyorsanız üstü kapalı mesajlar, direkt olmayan ifadeler, imalar, kıyas barındıran cümleler, hikayeler falan meşakkatli bir yol olur. En güzeli bu oyunu sizin başlatmanız. Eşlik etmesini lafla değil icraatla sağlayabilirsiniz. Ve başta çekingen, şaşkın olsa bile zamanla açılabilir. Size değer veren bir eşiniz var. Eminim bu farklı ve çekici adımlarınıza eşlik edecektir.

SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE HAMİLE KALMAK İSTİYORUM GERÇEKLEŞME İHTİMALİNİ NASIL ARTIRABİLİRİM?

SORU: Hocam, ben ilk bebeğime Sevgililer Günü’nde hamile kalmak istiyorum. Birden fazla kez birlikte olursak bu ihtimali artırabilir miyim? Eşimin bu planımdan haberi yok. Gerilmesin diye gece bitince söylemeyi düşünüyorum.

CEVAP: Yumurtlama döneminizdeyseniz neden olmasın? Ancak değilseniz ihtimal de epey zayıflıyor. Son adet tarihinizden itibaren saydığınızda 14. gün normalde yumurtlama döneminizdir. Yumurtlama sonrası yumurtanın canlılık süresi yaklaşık olarak 12-24 saattir. Fakat yumurtlama dönemi 3 gün önce 3 gün sonra da olabilir. Spermler, servikal mukusun artışıyla kadın vücudunda en fazla 7 gün kadar canlı kalabilir. Bu durum yumurtlama döneminden önceki beşinci günde girilen cinsel ilişki ile de hamile kalınabilmesini sağlayabilir. En basit ve temel önerim haftada 2-3 kere koruma yöntemi uygulamadan ilişkiye girmenizdir. Hem sevene her gün Sevgililer Günü değil mi? Siz de eşiniz de o günün tadını çıkarmaya bakın. Odağınız haz ve mutluluk olsun. Bebek en doğru ve büyülü zamanda gelir.

Haberin Devamı

EŞİME GENİTAL ESTETİK HEDİYE ETSEM TUHAF MI OLUR?

SORU: Hocam, eşime Sevgililer Günü hediyesi olarak genital estetik hediye etmek istiyorum. Işık açık sevişmiyor ve bölgeye dokunmamı kısıtlıyor. Benim rahatsız olduğum hiçbir şey yok. Zaten onun rahatsız olduğu şeyi de bilmiyorum. Ama birkaç kez “Yaşlandım, imkanım olsa yeniletirim” gibi şeyler söyledi. Sormalı mıyım, nasıl yapmalıyım bilmiyorum. Yoksa bu kaba bir hediye mi? Doktor ameliyatı uygun bulmazsa garip bir durum oluşmasından korkuyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Ne kadar güzel düşünmüşsünüz! Eşinizin ister genital bölgesinden, ister yüzünden; canını sıkan, hareketlerini kısıtlayan, kafasına taktığı bir sorunu varsa bunu düzeltmesi için elinden tutmanız tabii ki çok hoş. Benim hastalarım arasında da eşinin özel günlerde hediye olarak benimle buluşturduğu kadınlar var ve gerçekten mutlu oluyorlar. Bir karta çok güzel bir not yazarak bunu neden tercih ettiğinizi yazabilirsiniz. Onu ne kadar sevdiğinizi ve beğendiğinizi, kendisini daha mutlu hissetmek için neye ihtiyacı varsa bunu ona sağlamak istediğinizi ve her zaman yanında olacağınızı kendi cümlelerinizle anlatabilirsiniz. Operasyondan herhangi bir nedenle vazgeçilirse de çıkın güzel bir tatile. Bütün derdiniz bu olsun yahu!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder