Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Ahh bu erkekler
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel konularda da canımızı sıkıyorlar. Kendi dertlerimiz bitiyor, onların çare aramadıkları dertlerini dert ediyoruz. Peki acaba fazla mı dert ediyoruz? Akışa bırakmak da bir seçenek.

Ahh bu erkekler

DOKTORA GİTMEYİ KABUL ETMİYOR

SORU: 7 yıllık evliyim ve ilk 3 senesi vajinismusla geçti. Denemediğim yol, gitmediğim doktor kalmamıştı. Ve en sonunda evimden çok uzakta, Türkiye’de tedavi oldum. Ama bunun mutluluğu 1 yıl sürdü. Eşimde 3 yıla yakın süredir sertleşme sorunu var ve bu onu agresif de yaptığı için daha deneme aşamasında kavgaya tutuşuyor, olacağı varsa da olmuyor. Doktora gitmeyi ise asla kabul etmiyor. Kendimi suçlu hissettiğim, ona boşanmayı teklif ettiğim zamanlarıma yanarım. Evde düzelmesi için önerebileceğiniz bir şey var mı hocam?

Haberin Devamı

CEVAP: Erkeklerle kadınlar arasında bu konuda gerçekten böyle bir fark yaşanıyor. Ancak terapilerde şunu görüyoruz; onlar da suçlu ve eksik hissediyorlar, öfkeleri de genelde bundan kaynaklanıyor. Mahcubiyet, öfke yaratıyor. Elbette isterdim ki kadınların çözüme bu kadar odaklanmaları, eşlerini mutlu etmekten ziyade kendileri için olsun ama yine de bu çabamız takdir edilesi. Sizi tebrik ediyorum. Cinsel ve ruhsal sağlık sorunları da tıpkı fizyolojik sağlık sorunları gibi uzman bir gözle incelenmeye muhtaçtır. Pratiklerimizi bunun üstüne yaparız. 3 sene, sertleşme sorunu için uzun bir süre. Kesinlikle üroloji muayenesiyle başlayacak bir tedavi süreci gerekiyor. Erkeklerde kalp damar sorunları, kolesterol, tansiyon, geçmiş operasyonlar, alkol ve sigara tüketimi gibi pek çok şey ereksiyon sorununa neden olabiliyor. Ayrıca geçmiş bir travma da etkili olmuş olabilir. Bu maalesef evde çözülecek basit ve dönemsel bir sorun değil. En kısa zamanda doktora başvurmasını öneririm.

Ahh bu erkekler

CİNSEL PRATİKLERİ YAPMIYOR

SORU: Hocam, eşimle çift terapisine gidiyoruz ve 2 yıldır birbirimize hiç dokunmadığımız için cinsel pratikler de veriyor doktor. Evde yapmamız gereken hem bedensel alıştırmalar hem de duygusal testler, çalışmalar vs.. Eşim her şeye yanaşıyor ama cinsel pratikleri asla yapmıyor, geçiştiriyor. Oysa ben cinsel isteksizliğin kadınlarda olduğunu sanıyordum. Erkeklerde bunun başka bir adı ya da anlamı var mı?

Haberin Devamı

CEVAP: Cinsel isteksizlik erkekte de kadında da olabilir. Bizde bu genelde orgazmla ilgili bir sorun olduğundan ve cinsel ilişki çoğu zaman erkeğin mutluluğuna odaklı olduğundan kadında o arzu daha çabuk sönüyor ve bunu yalnızca kadın yaşıyor sanıyoruz. Sertleşme ya da erken boşalma sorunu yaşayan bir erkek de bir süre sonra hem gizlemek hem de daha fazla hüsrana uğramamak için deneme isteğini kaybediyor. Ya da psikolojik nedenlerle de yaşayabiliyor. Tamamen kişisel nedenlere, hikayelere dayanıyor bu. Ancak biz bu noktada hep şunu sorgularız; bu isteksizliği herkese karşı mı yaşıyor yoksa evliliği dışında cinsel bir hayatı var ve bunu eşten mi esirgiyor? Bunu sizi şüpheye düşürmek için söylemiyorum. Cinsel hareketlilik yoksa, hiç mi yok kısmı, tedavi için önemli. Dolayısıyla bu konunun konuşulup açıklığa kavuşturulması da gayet önemli.

Haberin Devamı

Ahh bu erkekler

BAZEN AŞIRI İSTEKLİ OLUYOR

SORU: Hocam, eşimle bazı birleşmelerimiz aşırı sönük ve kısa geçerken bazıları fazla sert ve aşırı istekli oluyor. Ama ben bunun dışarıdan kamçılandığını hissediyorum. Yani ya bir şey okuyor, ya birini düşünüyor ya da bir şey izliyor gibi. Kendisi olmaktan çıktığı zamanlar oluyor bunlar. Ve çok rahatsız oluyorum. Bunu ona doğru yolla nasıl sorabilirim?

CEVAP: Erkeğin de kadının da bir şeylerden esinlenmesi, tahrik olması, kamçılanması ilişkiye zarar vermez ki. Sonuçta birlikte olduğu kişi sizsiniz. Dünyada kadını da erkeği de daha fazla istekli kılmak için yaratılmış koca bir endüstri var; filmleriyle, oyuncaklarıyla, starlarıyla. Ayrıca yalnızca hayal kurarak bile bir insanın yükselmesi mümkün. Tadını çıkarmak yerine dünyasını sınırlamaya çalışmayın derim. Hem sizi tutan mı var? Siz de kendinizi kamçılayın. Eldeki imkandan faydalanmak yerine sorgulamak, size ne kazandırır? Bence zaman kaybettirir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder