Doç. Dr. Gökçen ErdoğanAldatanlar haklı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Aldatanlar haklı mı?

Aldatanları dinleyin, hep haklılar. Aldatılanları dinleyin, hep mutsuzlar. Haklıyla mutsuzun evliliğinden mutlaka daha büyük arazlar doğar. Aslında haksızlar ve haksızla mutsuzun evliliği de yara almaya pek müsaittir. İki mutlunun evliliği, bizim aradığımız, istediğimiz.

Aldatanlar haklı mı

DEFALARCA ALDATILDIM ‘EVDEKİ ASLAN SOKAKTAKİ KEDİYİ KISKANMAZ’ DİYOR

SORU: Hocam, 11 yıllık evliyim ve defalarca aldatıldım. Ancak hepsi tek gecelik ilişkiler ve eşim hiçbir zaman inkar etmedi. Bana olan ilgisinde, sevgisinde de hiçbir olumsuz değişim görmedim. “Evdeki aslan, sokaktaki kediyi kıskanmaz. Kendini düşürme” diyor. Ben de aldırış etmemeye çalışıyorum ama beceremiyorum sanırım. Onu bu huyundan nasıl vazgeçiririm bilmiyorum. Bana bir yol gösterir misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP: Kırdıkları fındıklar yetmiyor, bir de mağdura motivasyon konuşması hazırlıyorlar. Evde aslan varken kediye gidene söylemek lazım aslında, kendini düşürmesin. Canlarım, benim bu tür konularda durduğum yer belli. Salona çorap atmak, çekirdek kabuğunu etrafa saçmak ya da kalabalıkta çok konuşmaktan bahsetmiyoruz. Burada direkt olarak size duyduğu saygıyla ilgili bir sorun var. Özlü sözlerle bastırılamaması gereken bir hata bu. Siz aldatıp, “Evdeki koç, sokaktaki kuzuyu kıskanmaz” deseydiniz bunu bir kişisel gelişim mottosu olarak alıp anlayışla mı karşılardı sizce? Evlilik, çift taraflı sadakat ister. Tek gece ya da çok gece, nazarımda fark etmiyor. Hatta başkasına aşık olup gelip söylese ve yoluna gitse anlarım. Ancak evdeki kadını, başka birinin yatağından çıkıp geldiğinde güler yüzle karşılamaya mahkum etmeyi bağışlayın ama anlayamıyorum, kabul de edemiyorum. Siz ederseniz bu sizin bireysel kararınızdır, kimsenin söz hakkı yoktur. Ancak yıpranmadığınızı söylerseniz inanmam. E siz bu dünyaya başkası keyif yaparken yıpranmaya mı geldiniz? Kaç hayatınız daha olacak ki sizin? Bu bir bağımlılıksa birlikte terapiye gidin.

Aldatanlar haklı mı

EŞİM ÇOK SIKICI, ALDATMAM NORMAL DEĞİL Mİ?

SORU: Hocam, eşimi aldatmayı düşünüyorum çünkü hayatımda hiç renk yok. Eşim çok sıkıcı biri. Yanında olduğumda kendi varlığımı bile unutuyorum. Biraz heyecan, eğlence ve zevk istiyorum. Fanteziler denemek, çok gülmek ve heyecanlanmak istiyorum. Anladım ki bunu artık başkasıyla yaşayabilirim ancak. Fakat hiç yapmadım ve öğrenip kırılmasını istemem. İnanın yolu nedir onu bile bilmiyorum. Sizce aldatmam bu koşullar altında gayet normal değil mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Değil. Aldatmak, koşullardan bağımsız olarak ilişkide normal karşılanmaması gereken bir şey. Sizi anlıyorum ancak yaşadığınız şeyin, çift olarak profesyonel destek alarak değişebilmesi mümkün. Çünkü eşiniz yenilik yapmak becerisine ve alışkanlığına sahip olmayabilir. Ancak siz ona bu ihtiyacınızı doğru yolla hem anlatır hem de icraatla onu yanınıza katmaya çalışırsanız inanıyorum ki zamanla bir ilerleme kaydedersiniz. Sevgi, saygı bittiyse onu bilemem, başka yollar da mümkün ikinize de. Fakat eşinizi seviyor, onunla kalmak istiyorsanız çift terapisini mutlaka öneririm. Bazen insanlar sorunu göremiyor, sorunu görse çözüme dair fikri olmuyor. Aldatmak size kendinizi daha iyi hissettirmeyecek. Hem sizin bilmeniz hem de öğrenilmesi kötü. Eşiniz sonradan mı böyle oldu, hep mi böyleydi? Sizin mi hayata bakışınız değişti, onun mu huyu değişti? Bunlar neden oldu ve nasıl düzelebilir? Mesele çözüme odaklanmak, onu aramak. Bulamazsanız da dilediğiniz ilişkiyi yaşamak için yollarınızı ayırırsınız. Birine ihanet etmenin haklı bir gerekçesi yok maalesef. Zira değersiz hissettirmenin en etkili yollarından biri.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder