Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Aldattınız mı hiç aldatıldınız mı?
HABERİ PAYLAŞ

Aldattınız mı hiç aldatıldınız mı?

Aldatılmak ve aslında aldatmak (bu da başlı başına bir sorundur) dünyanın her yerinde sorun. Ancak bazı coğrafyalarda, toplumsal bakış açıları ve alışkanlıkların bu sorunu kadının aleyhine büyüttüğünü söyleyebilirim. Aklınıza böyle bir coğrafya geliyordur eminim. Evet burası paşa oğulların hükümdarlığının mutlak görüldüğü ve onlara hak vermek için daima bahanelerin bulunabildiği o kutlu coğrafyalardan. Dolayısıyla aldatmak ve aldatılmak sorunu, kadının sırtına binen bir yüke dönüşüyor. Hem ilişkide hem de cinsel yaşamda. Üzülüyorum çok. Bir yandan da erkekler kadar kadınlar da aldatıyor. Gelsin sorular.

Haberin Devamı

Aldattınız mı hiç aldatıldınız mı

YANIMDA BİLE YATMIYOR

SORU: Hocam, 6 yıllık evliyim ve 5 yıl boyunca çok renkli geçen cinsel hayatımız bıçak gibi kesildi desem yeri. Eşim yanımda yatmayı bile istemiyor. Aramızda geçmiş bir sorun, tartışma, bir güven sorunu hiç yaşanmadı. Biraz kilo aldım. Acaba bu yüzden mi benden soğudu diye düşünüyorum. Ne yaptıysam işe yaramadı. Cinsel isteğini artırmak için ne önerirsiniz?

CEVAP: Gönül ister ki hiçbir ilişkide güven sorunu yaşanmasın ancak eğer bir sağlık sorunu yoksa cinsel isteğini başka bir yerde tatmin etme ya da başka birinin yanında yatma olasılığını da göz ardı edemeyiz. Cinsel isteksizlik başlı başına bir sağlık sorunudur ve çözülebilir. Yani 3’üncü kişi söz konusu mu, değil mi; isteksizlik ya da ereksiyon bozukluğu gibi cinsel sağlık sorunları yoksa aranızdaki mesafenin başka bir açıklaması olmalı. E bunu da en iyi konuşarak anlarsın kuzucuğum. Açıkça sor, açık yanıtlar al. Bireysel terapi de alabilir, çift terapisine de gidebilirsiniz. Kilo konusuna gelince; beden senin, kilo alır verirsin; bu bir kusur değil ve ne olur sorunu sürekli kendinde arama. Hep karşıda aramak yanlıştır ama hep kendinde aramak da en az o kadar yanlıştır.

Aldattınız mı hiç aldatıldınız mı

EVLİLİK CİNSELLİĞİ BENİ KESMİYOR

SORU: Hocam, eşimi iki kez aldattım ancak haberi olmadı. Onu çok seviyorum ve onun tarafından çok seviliyorum. Ama ilişkimizin cinsel boyutunda istediğim gibi tatmin olmuyorum. İstemesem de arayışa giriyor, karşıma çıkan kişilerden kendimi sakınsam da etkileniyorum. Her iki defada da duygusal olarak hiçbir anlamı olmayan tamamen cinsel ve çok yüksek şeyler yaşadım. Uçlarda olmak istiyorum. Standart evlilik cinselliği beni kesmiyor. Ama eşimi aldatmak istemiyorum. Ne yapabilirim hiç bilmiyorum?

Haberin Devamı

CEVAP: Bana güveniyorsun, çok da mutlu oluyorum. Ama bu sorunun muhatabı inanın ben değilim. Eşin yanında. Her neler yapılmasını, paylaşılmasını istiyorsan ona anlat, ondan talep et. Elbette bu anlamda frekansın, cesaretin, taşkınlığın aynı olmayabilir. Ama aynı zamanda onun potansiyelini keşfetmemiş de olabilirsin. Ya da o senin doyuma ulaşmadığından haberdar olmayabilir. E haber ver. Seks oyuncağı mı istiyorsun al, fantezin mi var anlat. Açık iletişimden yana ol. Ve korkma. Sana eşlik etmesi konusunda onu yüreklendirirsen içinden bir aslan çıkabilir. Seks de diğer pek çok şey gibi öğrenilir. Neden onun öğretmeni olmayasın? Suçluluk duymaktan ve evliliğini bu güvensiz zeminde yalanlarla yürütmekten daha kolay olmaz mı?

Haberin Devamı

Aldattınız mı hiç aldatıldınız mı

İHANETE UĞRADIM AMA EŞİMİ KAPTIRMAK İSTEMİYORUM

SORU: Eşimin beni aldattığını öğrendim. O güne dek baskın bir cinsel istek duymamış, hep rol yaparak sevişmiş olmama rağmen aldatıldığımı öğrendiğimden beri yerimde duramıyorum. Aşırı cinsel istek duyuyorum. Öfkeli ve kırgınım ama eşimi kaptırmak istemiyorum. Ailelerimiz de benim yanımda. Ve onu istiyorum. Sizce onu kendime bağlamam için ne gerekir?

CEVAP: Bazen tehlike altında olduğumuzu düşünmemiz, dürtülerimizi harekete geçirir. Bazen de rekabet duygusuyla yükseliriz. Ya da başka birinin varlığından haberdar olmamız, öne geçmemiz için tahrik eder bizi. Bir ilişkide en güçlü silahımızın cinsellik olduğunu düşünüyorsak da onu kuşanmak isteriz. Sanırım yaşadığın şey bu. Ayrıca öfke ve kırgınlığını da bu yolla boşaltıyor olabilirsin, duygu boşalması gibi düşün. Ancak bu ‘kaptırma’ konusunu bir daha düşün derim. Çünkü kreş çocuğu olmayan kocalarımız, başka kadınlar tarafından tuzağa düşürülmüyorlar. İrade sahibi yetişkin bireyler olarak yaptıkları hataları başkasına yüklemek, 3’üncü kişiyi suçlamak bir kaçış yolu olmamalı senin için. Sana evlilik yeminiyle bağlı olan kişi eşin. Yani seni aldatan o. Rekabetten ziyade şeffaf bir yüzleşme ve çözüm ararken de çift olabilmek gerekli. Onu kendine bağlamaya çalışmadan önce nerede nasıl koptuğunuzu gerçekten görmeye çalışın. Ve gerçek neyse onunla yüzleşin. Evlilik, erkek kavgası yapmaktan daha derin bir anlam taşımalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder