Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Ameliyata dair
HABERİ PAYLAŞ

Ameliyatlar, ameliyatlar... Gün içinde saatler süren, hepsi bir başka sorunun çözümüne ve bir başka hayatın iyileşmesine vesile olan ameliyatlar. Korkmayın, çözüme giden yolda kafanıza takılan tüm soruları sorun, tüm yanıtları alın ve tıbbın imkanlarından faydalanın. Aklınızı kurcalayan noktalarda ikinci bir hekimin görüşünü almaktan da hiç çekinmeyin. Ben de açıkça anlayabileceğiniz haliyle anlatmak için hep buradayım zaten.

AMELİYAT OLDUM AMA SORUNLARIM DEVAM EDİYOR

SORU: Hocam, ben labioplasti yaptırdım. Bunun kuruluğuma da uyarılma sorunuma da kesin çözüm olacağını söylemişlerdi. Ama en ufak değişiklik olmadı. Üstelik genital bölgemin üst kısmında ufak yumru gibi et sarkması görünümü devam ediyor. Ameliyattan sonra ödemle birlikte bunun yok olduğunu sanmıştım ama iyileşme olunca aynen durduğunu fark ettim. Ameliyatın üstünden 3 ay geçti. Ne yapmam gerekir?

Haberin Devamı

CEVAP: Muayene etmediğim için tahmini konuştuğumu belirtmeliyim. Çoğu zaman labioplastiye hudoplasti eşlik etmelidir. Çünkü dudak görünümünü onarırken üstten sarkarak klitorisi kapayan ve böylece kadınları hazdan uzaklaştıran görünümün, yani oradaki fazla deri dokusunun da alınıp bölgenin onarılarak estetik bir görünüme kavuşturulması gerekir. Labioplasti, dış dudak görünümünü onarmakken vajinoplasti içeriden de onarmak ve daraltmaktır. Yani operasyonunuzda sadece dışarıya müdahale edilip içerisi eskisi gibi bırakıldıysa olası genişlik de sürüyor demektir. Muhtemel bir revize operasyonunda labioplastinizi hudoplasti ve vajinoplastiyle taçlandırıp kuruluk için de mezoterapi dokunuşu yapılırsa istediğiniz sonuca erişirsiniz. Merak etmeyin, bunlar aynı operasyonda bir arada yapılıp hızlıca iyileşen işlemler. Muayene olmanızı öneririm.

CİNSEL HAYATIM BİTTİ

SORU: Hocam, labioplasti ameliyatı oldum ama vajinamın görüntüsü eskisinden de kötü. Önceden sadece kötü bir vajinayken şimdi penise benziyor. Ve bunun üzüntüsünden, stresinden, utancından cinsel hayatım tamamen bitti. Üstelik labioplasti öncesi idrar kaçırma sorunum vardı, o da aynen devam ediyor. Hayatım karardı, bilsem asla ameliyat olmazdım.

Haberin Devamı

CEVAP: Ne kolay kararıyor güzelim hayatlarınız, yapmayın. Dermansız bir derde düşmediniz ki sevişmek dahil her şeyden vazgeçiyorsunuz. Penis görüntüsünü yaratan şey klitorise doğru sarkan fazla deri parçası. Onun alınması yani hudoplasti, sorunu çözecektir. İdrar kaçırma içinse labioplasti bir çözüm ameliyatı zaten değildir. Dudaklarımızın düzelmesi idrar torbamızın işleyişine etki etmez. Çözüm, labioplasti yapılırken idrar kaçırma operasyonunun da yapılmasıydı. Sanırım o yapılmamış ya da başarısız olmuş. Evet ameliyatın fikri bile bazen korkutucu olabiliyorken üstüne ikincisini olmak kolay değil ama neyse ki bunlar zor operasyonlar değil. Dişinizi biraz sıkın, sonra hemen başka doktora gidip muayene olun, şikayetlerinizi de tek tek aktarın. Ve çözüme odaklanın. Sorunlara odaklanıp hayattan soğumak, kopmak... Bunlar sizi daha fazla üzmekten ve içinize kapatmaktan başka işe yaramaz. Bu operasyonları yaptığımız ve hayatı olumlu yönde değişen, yenilenen o kadar çok hasta var ki... Siz de onlardan biri olacaksınız, merak etmeyin.

Haberin Devamı

İLİŞKİDEN ZEVK ALMIYORUM

SORU: Hocam, benim iki vajenim var ve cinsel ilişkiden hiç zevk almıyorum. Yeni evlendim ve eşim fark etti, ben bilmiyordum. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Evliliğimin bitmesinden korkuyorum. Bana bir yol gösterir misiniz?

CEVAP: Ben genelde doktorun yolunu gösteririm. Çünkü sağlıkla ilgili bütün sorun ve özel durumlarınızda önceliğiniz bu olmalı. İki vajeninizin olması ilginç geliyor biliyorum ama bizim için şaşırtıcı değil. Ameliyatla tek vajene düşürdüğümüz kadınlar, hayatlarına normal biçimde devam ederler. Haz almamanın ise iki nedeni olabilir; psikolojk ya da vajinadaki genişlik. Ama zaten çift vajen ameliyatında vajinoplastiyle haz almayı kolaylaştıracak biçimlendirme de yapıldığından cinsel hayatınız da parlayacaktır. Evliliğiniz neden bitsin! Diğer bütün normal sağlık sorunlarında olduğu gibi el ele doktora gideceksiniz ve gerekenler yapılacak. Siz ilk de son da değilsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder