Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Ana kraliçeden haber var
HABERİ PAYLAŞ

Ana kraliçeden haber var

Onu tanıyorsunuz. Kulaklarını sık sık çınlatıyoruz. Klitoristen bahsediyorum, evet. Klitorisi tanımak, ona daha iyi muamele etmek ve ondan daha büyük bir karşılık alabilmek anlamına geliyor. Üstelik bu ilişki ister tek olun ister çift, hep daha iyiye gidiyor. Bizim sadık dostumuz klitoristir.

Ana kraliçeden haber var

CİDDİ BİR HİSSİZLİK VAR

SORU: Hocam, klitorisin kadınlar için ne kadar önemli olduğunu biliyorum ama benim klitorisimde çok ciddi bir hissizlik var. Doğru yer olduğundan eminim ama çok etli ve kesinlikle çok cılız bir his duyuyorum temas edilince. Bu bir kusur mudur, düzeltilmesi gerekir mi ve mümkün müdür?

Haberin Devamı

CEVAP: Klitoris kılıfını düzeltmek elbette mümkün. Genellikle iç dudak labioplastisiyle birlikte yaptığımız bir işlem bu. Ancak ihtiyaca bağlı olarak tek de yapılabilir. Klitorisin fazla deriye sahip olması ve o derinin klitorise doğru sarkması, uyarılma güçlüğü oluşturur ve hissin hafiflemesine neden olabilir. Düzeltmek mümkündür. Oradaki cilt katmanı küçülünce daha estetik bir görünüm de kazandırılmış olur. Elbette ihtiyaç ve nihai karar muayeneniz sonrası ortaya çıkar

ENFEKSİYON OLABİLİR Mİ?

SORU: Hocam, klitoral orgazmdan büyük zevk alıyorum ama klitorisimde acı da hissediyorum. Bu acı, rahatsız hissetmek gibi ve hatta tam anlatamıyorum. Sebebi ne olabilir? Enfeksiyon ihtimali vs. var mı?

CEVAP: Klitoris uyarıldığında hassaslaşır ve orgazm/boşalma sonrası daha da hassas haldeyken uyarılmaya devam ederse acı ve rahatsızlık hissi verebilir. Sürekli tekrarlayan bir şeyse bu noktada partnerinizle bir tık daha senkronize hareket etmeye çalışabilirsiniz. Ama aynı zamanda vulvodini dediğimiz bir dış genital bölge hastalığı vardır. Rahatsız edici bir ağrı hissidir bu ve tam tedavisi yoktur. Neden olan şeyi bulup onu çözmek ve hastanın fizyolojisine göre rahatlatıcı egzersizler yapmak gerekir. Muayene olmanızı ve doktorunuza sürecinizi tam tanımlamanızı öneririm.

EŞİM FARKLI ORGAZM İSTİYOR

SORU: Hocam, ben sadece klitoristen orgazm olabiliyorum ama eşim klitorise temas etmeden de orgazm olmayı denememizi istiyor. Sanırım bu onu eksik hissettiriyor. Ben de arada fark olmadığını sizden öğrendim ama ona nasıl anlatacağımı, nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Genital bölgemiz yalnızca vajina girişi ve vajinadan oluşmuyor. Dolayısıyla genital bölgemizin bütünü, orgazmın parçalarını oluşturuyor; ama büyük ama küçük rollerle. Yani klitoral orgazm diye tanımlanan şey de düpedüz orgazm. Ve bu da onunla ilişkinizin güzel bir sonucu. Ama illa da denemek istiyorsa deneyin, sayısız pozisyondan biri gibi düşünün. Umarım hayal ettiği gibi olur. Olmazsa da açın yazılarımı okuyun birlikte. Tek önerim; orgazm taklidi yapmamanız. Bazı şeylerin doğal sürecinde öğrenilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Olabileni, olamayanı, iyileştirilmesi gerekeni ya da korunması gerekeni fark etmek adına şeffaf seks güzel bir yaklaşımdır.

PIERCING TAKTIRABİLİR MİYİM?

SORU: Hocam, ben klitorisime piercing taktırmak istiyorum. Bir zararı var mı?

CEVAP: Katı olmak istemem. Nerede yaptırdığınıza, nasıl bir piercing taktırıp onu nasıl koruduğunuza bağlı. Sürekli oraya buraya takılacaksa, dokuya zarar verecekseniz önermem tabii ki. Yaptırdığınız yer steril, güvenilir bir yer olmalı. Sonraki bakımına özen göstermelisiniz, enfeksiyon riski tüm bölgelerde olduğu gibi klitoriste de var. Klitoris derken klitorisi kapatan deri diyelim piercing yapılan yer yanlış anlaşılmasın. Ancak hazzı artırdığını söyleyen hastalarım oldu. Eğer öyleyse neden olmasın? Ancak bu konuda bilimsel bir veri ve kanıt olmadığını da eklemeliyim. Plasebo etkisi olabilir ve bunun da bir zararı yok.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder