Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Azı da çoğu da dert mi yoksa?
HABERİ PAYLAŞ

Azı da çoğu da dert mi yoksa?

Cinsellik, sağlıklı bir bireyin yalnız da olsa bir ilişki içinde de olsa sürdürmesini beklediğimiz bir olgu. Düşünce bazında dahi cinsel bir pencereniz olmalı. İcraata dönüştürme isteğiniz her zaman aynı olmayabilir ama sağlıklı rutininizin bilincinde olmalı ve dışına çıktığınızda fark etmelisiniz. Çünkü kişisel sınırlarınızı aşmak ya da o sınırların çok gerisine çekilmek; ikisi de profesyonel yardım gerektirebilir.

Azı da çoğu da dert mi yoksa

ISRAR EDERSEM EŞİM BENİMLE OLUYOR ERKEKLİĞİNDE SORUN OLABİLİR Mİ?

SORU: Hocam, eşim, 22 yaşında evlendiğimizden beri mecbur kalırsa benimle sevişir. 40 yaşındayım. Üç oğlumuz var, beni el üstünde tutar. Çünkü soyunu sürdürdüğüm için ailede çok kıymetliyim. Ama kadın olarak bir kıymetim var mı, beni cinsel açıdan mutlu etmek gibi bir gayesi var mı derseniz, yok. Dışarıda bir hayatı da yok. Başkasıyla yatıyor diyeceğim bir şüphem bile yok. Dükkanımız evimin karşısında. Bizden ayrı vakit geçirmez. Erkekliğinde bir sorun olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Cinsellikte uçların tamamı yardım gerektirir. Size seks baskısı yapması, beden gücünüzü zorlaması, isteklerinin size fazla gelmesi, aşırı seks isteği ya da bu isteksizlik, kayıtsızlık. Bunların hepsi altında yatan nedenleri bilmek istediğimiz şeylerdir. Yaşadığı bir cinsel sorun onu soğutuyor ya da korkutuyor olabilir. Hormonları ile ilgili bir sorundan dolayı cinsel istek duymuyor olabilir. Bu isteğini kamçılayacak bir ortam bulamıyor olabilir. Hayatının bu rutine sıkışması onu köreltiyor olabilir. Mutlaka çift olarak bir uzmandan yardım almalısınız. Seks onun için de bir ihtiyaç olmalı çünkü, bir ikram değil. Henüz 40 yaşındasınız. Cinselliğin bitmesi için çok erken. Hayatınıza yenilikler, renkler ekleyebilirsiniz. Sağlıklı bir kadın olarak evdeki bu kraliçeliğinizi, eşinizi doktora gitmeye ikna etmek için kullanın. Bu soy sürdürme meselesi bana hep çok abartı gelmiştir. Elbette soyumuz sopumuz önemli de erkek çocuklarla soyumuzun devamı bu denli önemli mi dünya için? Kimiz biz, ne yaptı soyumuz insanlık için? Neyse konumuz bu değil. Veliahtların annesini mutlu etmek bir yana kendisini de mutlu etmeli.

Haberin Devamı

CİNSEL İSTEK DUYMUYORUM EŞİMLE ROL YAPARAK BİRLİKTE OLUYORUM

SORU: Hocam, kocamı çok seviyorum ama cinsel istek duymuyorum. Seksi gerekli bir şey olarak görmüyorum. 36 yaşındayım, 2 kızım var. Başka çocuk düşünmüyorum. Eşim bozulduğu için benimle birlikte olmasına izin veriyorum ama rol yaparak. Her kadın seks istemek zorunda mı?

CEVAP: Kimse bir şey yapmak zorunda değil ama sağlıklı bir bireyin cinsel dürtüleri olmasını bekleriz. Yoksa bile sebebini bulmaya çalışırız, uyaracak şeyleri ararız. Zorunda olmak diye bir şey yok ama evlilik ilişkisi cinsel birlikteliği de içermelidir, özellikle sizin yaşınızda. Yaş ilerler, sağlık bozulur, hormonlar değişir ve cinsellik azalır; bu gayet normal. Ancak sizin yaşınızda, yaşanacak güzel, haz dolu günler olduğunu düşünüyorum. Belki de kafanızda seks, yalnızca üremek için yapılan bir şey gibi konumlandı ve bilinçaltınız bunu değiştiremiyor. Ya da hormonal bir durum yaşıyorsunuz, bu sizi aseksüel kılıyor. Eşiniz doğru hamleleri yapamıyor ya da siz sizi heyecanlandıracak şeyleri bulamıyorsunuz. Bedeninizi tam tanımıyor olabilirsiniz, geçmiş deneyimleriniz sizde beklentinizin altında bir his bırakmış olabilir. Olasılıklar çeşitli. Mutlaka profesyonel destek alın. Cinsellik, birini kırmamak için yaşanacak şey değil. Rol yapmanız değil haz almanız gerekli.

Haberin Devamı

SEKS BAĞIMLILIĞI TEDAVİSİ GÖRMÜŞTÜM AMA ESKİ DÜRTÜLERİM HAREKETE GEÇTİ

SORU: Hocam, 26 yaşımda seks bağımlılığım nedeniyle tedavi oldum. Hayatıma sayısız insan girdi ve her zaman tek niyetim seksti. 30 yaşımda evlendim, sağlıklı istek ve beklentilerim oldu. Güzel de bir evliliğim var. 35 yaşımdayım. Ve o eski dürtülerimin başladığını hissediyorum. Partner değiştirmek, olmadık anlarda birlikte olmak, uçlarda yaşamak, sık baş ağrıları, ani ateş basmaları, ağlama isteği; eskisi gibi yükselmeler yaşıyorum ve eşimin fark etmesinden çok korkuyorum. Çünkü o süreçten hiç bahsetmedim. Nasıl korunabilirim?

CEVAP: Neyin yardım gerektirdiğini fark etmiş, yardım almışsınız. Bilinçli birisiniz, ne mutlu. Bazen bazı hastalıklarımız, sorunlarımız, travmalarımız biz fark etmeden tetiklenir. Ya da tam olarak çözüldüğünü sansak da bir yanı karanlıkta bırakılmış duygularımız günün birinde açığa çıkar. Kontrol altında tutmak için kendinizi zorlamanız burada ne ölçüde fayda getirir, bilemiyorum. Yine en doğrusu profesyonel yardım almak ve süreci tüm şeffaflığıyla değerlendiren bir uzmanla yürümektir. Zarara dönüşmesini engelleyip onu evliliğinize renk getirecek yararlı bir yeniliğe çevirmeniz mümkün olabilir. Lütfen karamsar olmayın, korkmayın. İlişkinize nasıl etki edeceğini bilmiyorum ancak sizi anlayacak bir eşiniz varsa paylaşmanızı öneririm. Kendinize saklamak isterseniz bile lütfen bir uzmana danışın

Sıradaki haber yükleniyor...
holder