Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Bayramımız bayram olsun
HABERİ PAYLAŞ

Bayramımız bayram olsun

Milyonlarca hanede telaş var bugün. Müslümanlar son kez niyetlenecek, son kez oruç tutacak, son kez iftar yapacak ve bir sonraki Ramazan’a hayırlısıyla erişmek için dualar edecekler. Ama içimde buruk bir sevinç var. Değiştirmeye gücümün yetmediği şeyler, boğazımı kanlı bir el gibi sıkıyor. Dünyanın bir yerinde aylardır olduğu gibi bombalar yağacak çocukların üstüne. Öyle ya da böyle, adına layık ya da değil bir bayram gelecek. Sevdiklerinizin değerini bilin, her defasında sonmuş gibi sarılın.

Bugün, tanıdığınız ve tanımadığınız insanlarla dolu milyonlarca hanede telaş var. Son kez niyetlenecek, son kez oruç tutacak, son kez iftar yapacak ve bir sonraki Ramazan’a hayırlısıyla erişmek için dualar edecekler. Saatler değişecek tabii; dünyanın dört bir yanında, başka zamanlarda aynı temiz duyguların etrafında birleşecek Müslümanlar. Bir yerindeyse aylardır olduğu gibi bombalar yağacak çocukların üstüne; cenazelerin namazı kılınamayacak. Oruç açmaya temiz su, bir lokma ekmek bulamayacak kimileri. Dünya nasıl yıkılmıyor, işte buna hayret edecekler. Öyle ya da böyle, ama adına layık ama değil, bir bayram gelecek.

Haberin Devamı

KEŞKE ÇOCUKLARIN HEPSİ ŞEKER YİYEBİLSEYDİ

İçimde buruk bir sevinç var bugün. Değiştirmeye gücümün yetmediği şeyler, boğazımı kanlı bir el gibi sıkıyor. Hayat devam ediyor elbet, etmez mi? Ama hayatın bazı yerlerde devam etmediğini bilmek de direncimi kırıyor. Daha da çiçeklenerek yaşamak mümkün olabilirdi. İçimde bir yer, olmadığına yanıyor. Böyle güzel günlerde, inancından dolayı insanların öldüğü bu yerde, yaşamanın anlamına dair düşüneceğim. Çıkmazlarda donatacağım soframı, gözyaşlarımı dizginlemeye çalışacağım. Çocuklardan ve annelerden utanacağım. Keşke tam olsaydı bayramımız, keşke çocukların hepsi şeker yiyebilseydi...

YARINLARA BIRAKMAYIN SARILMALARI

Bu bayram hepimiz için duaların ve iyiliklerin bayramı olsun. Paylaşmanın ve sarılmanın. Olanı olmayanla bölüşmenin, azı hevesle artırmanın, insana değer vermenin ve yaşamı anlamanın bayramı olsun. Koynumuzda uyuyan evlatlarımız, penceremizin açıldığı gökyüzü ve tüm nimetlerine erişebildiğimiz yeryüzü için bir kıymet bilme vakti olsun. Her zaman temiz ve içten dualar etmenin bayramı olsun, dilerim ki hepsi kabul olsun. Bir gün en sevdiklerinize son kez sarılacaksınız hiç bilmeden. Hep bir sonraki olacağına güvenerek ve dünya telaşında incelikleri unutarak belki. Sesini duymak için aramamış, en sevdiği keki en son aylar önce yapmış, doğum gününü son kez kutlamış, sevdiğinizi uzak bir vakitte söylemiş ve unutmuş olacaksınız. Hayat böyle. Ne siz suçlu olacaksınız bundan ötürü, ne de sevdikleriniz. Ama kalbinizi titretecek ani ayrılığınız. Her defasında sonmuş gibi değerini bilin, olmaz mı? Yarınlara bırakmayın sarılmaları. Nasıl olduklarını sormayı ve nasıl olduğunuzu anlatmayı bırakmayın. Bölüşün hayatı elden geldiği kadar. Sonra yalnızlaşacak fotoğraflar, masadan tabaklar eksilecek. Kimsenin yeri bir başkasıyla dolmayacak. Dünyada herkes kendi yerini tutacak kederle, kalsa da gitse de... Buradayken tadına varın. Sofranızdan bereketin, kalbinizden iyiliğin, yanınızdan sevdiklerinizin ayrılmadığı ve dünyanın bu akıl almaz zalimlikten sıyrıldığı nice bayramlar görelim. Bayramlar bayram olsun!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder