Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Ben bilmem eşim bilir
HABERİ PAYLAŞ

Ben bilmem eşim bilir

Cinsel yaşam, elbette eşinizle ya da partnerinizle iletişim halinde sürmesi gereken bir şey. Karşılıklı istekleriniz, hayalleriniz olabilir. Memnuniyetsizlik ve sorunlarınız da. Ama bunları konuşmanın bir yolu yordamı var, olmalı. Sizin beden sağlığınız ve cinsel varlığınız onlara adanmış değil; yine ve daima ‘önce siz’in için.

Ben bilmem eşim bilir

GENİŞLEME SAĞLIĞA ZARARLI MI?

SORU: Hocam, 12 senelik evliliğim eşimin hakaretleri nedeniyle bitti. Genital bölgemle bile dalga geçiyordu. Yıllarca çektim bunu ve ameliyat olacak imkanım yoktu. Şimdi de gerek kalmadı. Estetik olarak değil ama vajina genişlemesinin sağlığa bir zararı var mı? Daraltmak elzem mi, bunu merak ediyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Kadında da erkekte de genital bölge var ancak nedense daha çok erkekler kadından hayallerindeki görünümü talep ediyor, aksi durumda alay ediyor ve başkasına gitmekle tehdit ediyorlar. Bu konuda yalnız olmadığınızı söyleyebilirim maalesef. Sadece genital bölge de değil; erkeklerin göbeği, kilosu, kelleşmesi, fazla kıllı olması vb. hiçbir şey toplumsal infiale dönüşmezken kadınların bedenleri üzerinden sürekli tartışmalar dönüyor. Karanlıkta sevişme arzusu da bu nedenle hep kadında oluyor. Çok üzüldüğüm bir konu. Genital estetik ihtiyacınız, hem görünüm hem işlev açısından bakılarak belirlenir. Ve sizin içindir, sizin mutluluğunuz için. Partneriniz de elbette bundan sebeplenir. Ancak ihtiyacınız olup olmadığına partneriniz değil, doktorunuz ve siz karar verirsiniz. Gerek kalmadı diye bir şey yok yani. Eşiniz olsun olmasın, muayene olun, cinsel sağlığınızla ilgilenin. Hayattasınız ve çok değerlisiniz. Belki hiç gerek duymayacak ve böyle devam edeceksiniz, belki de onarılması gereken şeyler var ve onlar aklınıza yatacak. Genişlemiş vajinanın cinsel sağlık dışında olumsuz bir etkisi yok ama zaten geniş mi bilmiyoruz.

Ben bilmem eşim bilir

‘DİKİŞ TUTMUYOR’ DİYE ALAY EDİYOR

SORU: Hocam, eşimin baskısıyla vajina daraltma yaptırdım. Ama penisi kavrayamama hissi hiç geçmedi. Dış görünüm çok güzel ama ilişkide yaşadığımız sorunlar aynen devam ediyor. Bir de para boşa gitti diye psikolojik şiddet görüyorum, yatakta ve her yerde. “Dikiş tutmuyor” diye alay bile ediyor. Sebebi ne olmuş olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP: Her şeyi de biliyor, ne güzel? Hangi tıp fakültesinden mezun acaba? Aynı dönemden olmayalım? Ayrıca her zaman vajinanın genişliği konuşuluyor, ya penis küçükse? Bunu asla bir kusur olarak söylemiyorum ve alay etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Ancak bu çok defa yaşandı. Penisin küçüklüğü de bu kavrama hissinin oluşmamasına neden oluyor. Gelelim operasyona; muhtemelen operasyon, içeriden daraltma yapılmadan yalnızca dışarıdan yapıldı. Dolayısıyla da birleşmedeki koşullar aynen devam ediyor. Bunun için yapılabilen tek şey yeni bir operasyon oluyor maalesef. Ancak muayene etmediğim için afaki söylüyorum bunu. Sizden ricam operasyonu yapan doktorunuza bu şikayetlerinizi iletmeniz. Hakem doktor görüşü de alabilirsiniz.

Ben bilmem eşim bilir

KENDİM TEST EDEBİLİR MİYİM?

SORU: Hocam, 3 doğum yaptım ve eşimle ilişkim şahanedir, her konuda. Üzmez, kırmaz, yardımcıdır. Ancak artık ilişkide eski zevki alamadığını fark ediyorum. Vajinamdaki genişlikten kaynaklandığını düşünüyorum fakat hiç söylemedi. Onun ne hissettiğini bilmediğim için kendim bunu nasıl ölçerim, bilmiyorum. Sorsam üzülmeyeyim diye de asla söylemez. Kendim nasıl test edebilirim bu genişlemeyi?

Haberin Devamı

CEVAP: 3 doğum, yaşamın doğal akışında vajinayı genişletir ve bu bir kusur değil, doğal bir sonuç. Kegel egzersizini hayatınıza alın. Pelvik kaslarınızı geliştirmek için. Ama ameliyat bir ihtiyaç mıdır buna da bakılması gerek. Muayene olmadan bilemezsiniz. Zira bunu ölçmek için bir alet de belirgin bir sınır da yok. Hem 3 doğum sonrası organlarınız ne durumda, idrar torbanız yerli yerinde mi, rahim güzelce toparlanmış mı her şeye bakılır, bir taşla çok kuş. İhtiyaç varsa da yapılır, gayet konforlu bir operasyon. Eşinizle nice mutlu günler dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder