Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Bir yaşıma daha girdim dedirten konular
HABERİ PAYLAŞ

Bir yaşıma daha girdim dedirten konular

Siz beni öldüreceksiniz. Bazı sorularınızı okurken gülüyorum ve şaka yapmadığınızı fark edince de ne hissedeceğimi şaşırıyorum. Ama ziyanı yok; bazen saçmalayarak bazen zor anlayarak bazen kabullenmekte zorlanarak bazen bildiğimizi zannetmekle vakit kaybederek de olsa hakikate ulaşacağız. Kendimizi, karşı cinsimizi tanıyacağız. Bedenimizi okumayı öğreneceğiz ve ister inanın ister inanmayın benden öğrendiğiniz kadar öğreneceksiniz ondan da. Bedeniniz sizin rehberiniz.

Bir yaşıma daha girdim dedirten konular

İKİZ İSTEMİYORUM

SORU: Hocam, bizim köyümüzde çok fazla ikiz var. İkiz bebek doğumlarının erkeklerin cinsel organıyla ilgili olduğunu konuşuyorlar. Bu nedenle ikiz çocuğu olan kadınların şanslı oldukları düşünülüyor. Ben de nişanlıyım ve şu ana kadar hiçbir cinsel yakınlaşmam olmadı. Ancak ikiz çocuk bakmak çok zor ve tek çocuk doğurmak isterim. Gerçekten organın boyutuyla ilgisi var mı?

Haberin Devamı

Bir yaşıma daha girdim dedirten konular

CEVAP: İkiz bebek genetik faktörlere bağlı olarak oluşur. Yani köyünüzde tahminimce pek çok kişi birbirine akrabalık ilişkisiyle bağlı olduğundan çoğunda ikiz bebek yatkınlığı var genetik olarak. En basit haliyle böyle açıklayabilirim. İkiz çocuğu olan erkeklerin canını sıkmak istemem ama bunun penislerinin büyük olmasıyla falan uzaktan yakından ilgisi yok. Tek çocuğu olan erkeklere boş yere kendilerini kötü hissettirmişler yıllarca; bu gerçekten inanılmaz. Nişanlınızın ya da sizin yakın soyunuzda ikiz varsa sizin de ikizleriniz olabilir ama bu bir ihtimal. Tek de olsa ikiz de olsa harika bir anne olacağınızdan eminim. Eşinizin penis boyuna size uzun da gelse kısa da gelse takılmayın; sevgiyle ve doğru yaklaşımla yürür cinsel yaşam.

Bir yaşıma daha girdim dedirten konular

BUZ KÜRÜ YAPIYORUM AMA...

SORU: Genital bölge kırışması sık karşılaşılan bir sorun mu? Çünkü bende çok fazla var ve artıyor. Düzenli olarak buz kürü yapmam önerildi. Onu yapıyorum. Sizin önerebileceğiniz başka bir şey var mı?

CEVAP: Bütün vücudumuz gibi genital bölgemiz de sarkıp kırışabilir. Bu yaşımızla, cinsel geçmişimizle, doğumlarımızla, aldığımız, verdiğimiz kilolarla ve genetik kodlarımızla ilgilidir çoğu zaman. Ama size normalin çok çok üstünde görünüyorsa muayene olmanızı öneririm. Elastikiyet kaybı ya da bir cilt hastalığı varsa doktorunuz gerekenleri önerecektir. Buz, dokuları gerer ve kasılarak daralmalarına sebep olur ve bu da geçici bir etkidir. Buzu çekince eski haline döner. Kırışıklık açıcı bir etkisi yoktur yani. Üstelik vajina duvarınıza zarar verip doku tahrişine neden olabilirsiniz. Kulaktan dolma yalan yanlış yöntemleri hassas bölgelerimizde denemeyelim, olmaz mı? Genital bölgemizi kendimizden de korumamız gerek bazen.

Haberin Devamı

Bir yaşıma daha girdim dedirten konular

ÜÇ KEZ EVLENDİM AMA ARADIĞIMI BULAMADIM

SORU: Hocam, üçüncü evliliğimi yaptım ve aradığımı bulamadım. Çünkü evliliklerin cinsel mutluluktan ayrı düşünülebileceğine inanmıyorum. Yani cinsellikte mükemmellik aramasam zaten evlenmem. Aradığımı bulamadığımda evli kalmak istemiyorum. Ben, beni uçuracak, filmlerde hissettirecek o ilişkiyi yaşayamadım. Buna neyin sebep olduğunu nasıl bulabilirim? Ten uyumu dediğimiz şeyi ilk 2-3 ay yakalıyor gibi oluyorum ama sonra sona eriyor. Bana ne önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP: Evlilikte herkesin arayışı başkadır. Sizin beklentiniz çok çok iyi bir cinsel yaşam olabilir, tercih meselesi. Hem olsa kim hayır diyebilir ki? Ama bu kadar önemliyse hiçbir fikriniz yokken evlenmemenizi önerebilirim. Yani öncesinde cinsel yaşamdaki uyumunuzu gözlemleyebilir, aynı evde yaşamayı deneyebilirsiniz. Eğer aradığınızı bulamazsanız devam etmezsiniz. Ancak şurası soru işareti; ten uyumunuz varsa vardır yoksa yoktur genelde. Yani 2-3 ay olan sonra da yok olan şey, başka bir duygu olabilir. Hevesiniz gidiyor olabilir. Tek eşlilikten haz almıyor olabilirsiniz. Bu konuda kendinizi anlamakta zorlanıyorsanız bireysel olarak da cinsel terapiye gidebilirsiniz. Ve size hem doktorunuz hem dostunuz olarak bir hatırlatma yapayım; bir filmde değiliz ve olmak zorunda da değiliz. Kendi koşullarımızla kendi filmimizi yapabiliriz. Yani beklentilerimizi başkalarının muhteşemliği üzerinden biçimlendirmeyelim. Bu bizi uzun vadede mutsuz edebilir. Ha bunun dışında, istediğiniz kadar evlenebilirsiniz, sefanız olsun derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder