Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Cinsel dertlerde erkek
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel dertlerde erkek

Cinsellik, erkeklerin şakaları ve gerçekleri üzerinden çokça baltalanıyor kadın açısından. Doktora gitmeyi, uzmana görünmeyi reddetme meselesi toplumsal bir alışkanlık olup çıkıverdi erkeklerin utancı yüzünden. Ama bu düzeni de değiştireceğiz. Bilimin ışığında inatçı ve güçlü kadınlar olarak. Yanılıyor muyum?

Cinsel dertlerde erkek

YURTDIŞINDAN SEKS OYUNCAĞI ALDIK AĞRI, KABARCIK VE KAŞINTI YAPTI

Hocam, erkek arkadaşımla yurtdışından bir seks oyuncağı aldık, deriden bir prezervatif gibi ve dokulu. Ama sonrasında penisinde büyük kabarcıklar oluştu. Çok acı veriyor ve kaşıntı yapıyor. Yaklaşık 3 haftadır da geçmiyor. Cinsel hastalık kapmış olabilir mi? Çok endişe ediyorum. Benden başka partneri olmadığından da eminim. Ne yapmamız gerekir?

Haberin Devamı

Eğer ikinci el dükkanından almadıysanız cinsel hastalık değildir. Şaka yapıyorum, aman ha! Bilmediğiniz yerlerden, tüm izin ve sertifikalarını, içerik bilgilerini kontrol etmeden seks oyuncağı almamanızı tavsiye etmekle başlayayım. Muhtemelen penisi kavrayan bu oyuncak, yapıldığı maddeler itibarıyla alerjik bir durum yarattı. Ama beni yaralayan kısım şu; aradan 3 hafta geçiyor, iki aklı başında insandan biri kalkıp doktora gidelim demiyor. Evde şartların hangi yöne doğru olgunlaşmasını bekliyorsunuz? Tahminim odur ki basit bir ilaç ya da krem tedavisiyle eski haline döner. Eski hali, yaşadıklarından ders almışsa ne âlâ.

Cinsel dertlerde erkek

ERKEN BOŞALMANIN SEBEBİ GENÇ BİRİNE BAKAYIM’ DİYOR ATEŞLİ HASTALIK MI?

Canım Gökçen Hocam, eşim çocukken ateşli hastalık geçirmiş ama çocuğumuz oldu. Yani aslında sık sık duyduğumuz ve korktuğumuz o durumu yaşamadık. Ama eşimin ilk günden beri erken boşalma sorunu var. Her zaman değil ama ayda 1-2 kez mutlaka oluyor. Ve ateşli hastalık geçirmesine yoruyor. Gerçekten bundan mı yaşanıyor?

Ateşli hastalıkların erkek kaynaklı infertiliteye sebep olabildiğini biliyoruz. Sizde olmamış neyse ki. Kalıcı yani sürekli ereksiyon, erken boşalma gibi sorunlar yaşansaydı, ateşli hastalıkların beynin komut merkeziyle ilişkisi üzerinden bu olasılık değerlendirilebilirdi. Ancak normalde gayet yolunda olan sertleşme ve boşalma, bazen gerçekleşemiyorsa bunu daha çok beslenme ve uyku düzenine, kaygı düzeyine, psikolojik etkenlere yorarız. Eşiniz böyle düşünerek kendini rahatlatıyor ve size de bir mazeret olarak sunuyor belli ki. Ancak bunun çözümü basittir; sizde sürekli ‘başım ağrıyor’ dedirten isteksizlik varsa, onda ‘ateşli hastalıktandır yahu’ dedirten erken boşalma varsa, yani bunlar her kimde varsa hemen bir uzmanla görüşülmeli. Pek çok kişinin yaşadığı sorunlar bunlar. Suçlu hissetmeyin, mutlu hissetmek için çözüme gidin. Hayat çok kısa, mutlu sevişmeler lazım.

Haberin Devamı

Cinsel dertlerde erkek

EŞİM SÜREKLİ, ‘SENDE İŞ BİTTİ GENÇ BİRİNE BAKAYIM’ DİYOR

49 yaşındayım, menopoza girdim. Eşim sürekli ‘sende iş bitti, genç birine bakayım’ şakası yapıyor. Aslında hormonal midir bilmiyorum, çok istek duyuyorum. Ama bu davranış yüzünden eşime yaklaşamıyorum. Bu defa da ‘bu yaştan sonra azanı...’ şakası yapar diye. Hangisi doğru bilemiyor insan.

İş bitince genç birine bakma şakası yapılacaksa erkeklerin canını biraz sıkabiliriz yalnız, ona göre atsınlar adımlarını. Çünkü kadınların cinsel istek ve gücünü öldürmez menopoz. Ama erkeklerin sertleşme sorunu yaşla birlikte epey ilerler. Ben hep söylüyorum; menopoz sizin kaygısız sevişmelerinizin dönemi. Hormonlarınız da buna hizmet ediyorsa asla çekinmeyin, yaklaşın ve istediğinizi alın. Ağzı biraz da öyle açık kalsın, hep tatsız şakalar için açacak değil ya o mübarek ağzını. Şu teneşir paklama hikayesi de ülkemizde temelsiz ve hadsizce kullanılıyor. İnsan içinde hissettikten sonra ve partneri de razı olduktan sonra neden yaşı olsun ki hazzın, seksin? Bakmayın siz onlara.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder