Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Cinsel özgüven
HABERİ PAYLAŞ

Canlarım, özgüveniniz, cinsel yönden duyduğunuz özgüvenle de doğrudan ilişkili; bunu biliyor muydunuz? Bedeniyle barışamayan ve yatakta kendini iyi hissetmeyenler, partner olarak değerli hissetmekte de epey zorlanıyor. Üstelik gözlemlerim, cinsel özgüveni düşük olanların kendilerini hep tehlikede hissettiklerini ya da kolayca vazgeçebildiklerini ortaya koyuyor. Tehlikeden kastım aldatılma olasılığı, vazgeçmekten kastımsa yeni bir şey deneme opsiyonuna rastlayınca kaçmak. Siz de böyle misiniz peki? Sorularınıza yetişemeyince sözcüklerimi, daha çok sorunuzu yanıtlayarak kullanmaya karar verdim.

Haberin Devamı

ERKEKLER NE HİSSEDER?

SORU: Genital bölgemde kararma var hocam ve sevişirken tek düşündüğüm eşimin bundan iğreneceği. Bu yüzden sürekli karanlıkta olmak istiyorum ve odaklanmakta da çok zorlanıyorum. Erkekler bu görüntü karşısında genelde ne hissederler

CEVAP: Erkekler, biz kadınlara kıyasla o kadar az takılıyorlar ki böyle şeylere... Sen bunu düşünürken onun tek düşündüğü sonuçta mutlu olmak. Orgazma, haz almaya odaklılar. Selülitlerinizden utanıyorsunuz, umurlarında değil. Çatlaklarınızdan utanıyorsunuz, umurlarında değil. Genital bölge kararmanızdan utanıyorsunuz, umurlarında değil. Gözleri kör oluyor. Siz de gözünüzü kör edip haz almaya odaklanın. Kendiniz için de dert etmeyin bunu; yaşınızın, hormonlarınızın doğal bir sonucu bu ve sürekli kremlere ve işlemlere para döküyorsunuz! Bırakın! Kendinizi tüm renklerinizle sevin, olmaz mı canlar?

BEN DE YAPMALI MIYIM?

SORU: Eşim ilişki sırasında bambaşka birine dönüşüyor ve o kibar, nahif adam gidiyor, arsız konuşmalar, gülüşler geliyor. Bunu çok seviyorum, çok da etkileniyorum. Ama nasıl oluyor anlamıyorum; aramızda kalsın hocam ben de öyle konuşmak istiyorum ama gülünç olacakmışım gibi geliyor. Kendimi bir türlü kaptıramıyorum. Bu konuşma erkeklere has mı olmalı?

CEVAP: Dirty talking’i de onlara verelim de tam olsun! Canım kadınlar, ne olur cinsel dürtülerin, alışkanlıkların erkek kadar kadına da yakıştığını ve onlar ne kadar cinsel arzu duyuyorlarsa o kadar duyduğumuzu, orgazmı onlar kadar hak ettiğimizi, fantezilerimiz olabileceğini, yatakta da haklarından gelebileceğimizi bilin. Bu bir savaş değil elbette. Savaşmayın, sevişin. Ancak erkeklerin tekelinde değil yataklarımız. Eşiniz nasıl bambaşka bir insana dönüşüyorsa siz de içinizden gelenlerin hepsini yapabilirsiniz. Yürüyün arkanızdayım!!!!! Ve aynı biçimde içinizden gelmeyen her şeye itiraz edebilirsiniz. Özgürlük de özgünlük de sekste, ilişkide önemlidir. Bunu unutmayınız.

Haberin Devamı

ESKİ KIZ ARKADAŞINI ÖZLÜYOR!

SORU: Sevgilim bana eski kız arkadaşıyla yaptığı şeyleri anlatıp onları istiyor. Böyle söylemiyor ama ben o alışkanlıklarını özlediğini ve benden de beklediğini anlıyorum. Ben o değilim ve hiçbirini yapmak istemiyorum ama böyle de tatmin olmadığını hissediyorum. Ne yapmalıyım hocam? İşin içinden çıkamadım.

CEVAP: Onun devri bitti. Bu devir senin. O kadar! Kendini asla kimseyle kıyaslama ve önerileri hoşuna gidiyorsa uygula, gitmiyorsa reddet. Sen kendi tarzını yarat. Ayrıca kuruntudan da uzaklaş. Bu ilişki ikinizin ve haz odağı sensin. Böyle olmasaydı o eski, sen yeni kız arkadaşı olmazdın. Partnerinin hoşlandığı şeyler onun hoşlandığı şeyler. Yani partnerinden bağımsız düşün. Sende de yok mu böyle hoşunuza gidecek şeyler? Eminim vardır. Olumsuzluğa hapsolma, hazza ve aşka odaklan, o kadar.

Haberin Devamı

NASIL SÖYLEYEBİLİRİM?

SORU: Ben yalnızca üstteyken orgazm olabiliyorum ancak bu sorunumdan eşime bahsedemiyorum. Ve çoğunlukla o üstte olduğundan orgazm olamadan bitiyor seks. Alınmasından ve beni yargılamasından korkuyorum. Onunla bunu nasıl paylaşabilirim ya da paylaşmalı mıyım?

CEVAP: Orgazmın yeri, zamanı, şekli şemali fark etmez kuzucuğum. Altta, üstte, sağda, solda ol; hiç olmamandan çok daha iyi. Yani senin yalnızca o biçimde orgazm olmana sorun diyemeyiz. Ama eşinle bunu paylaşmaktan kaçınman bir sorun, evet. Canlar, çat çat söyleyeceksiniz hem de, hem o hem siz. Ben şundan hoşlanıyorum, bunu istiyorum diyeceksiniz. O da söyleyecek, sonra orta yol bulacak, istekleri paylaşacaksınız. Haftanın günlerini böleceksiniz, yenilikler deneyeceksiniz. Bazı kadınlar tamamen klitorisin uyarılmasıyla orgazm olurlar, penetrasyonla hiçbir şekilde olmaz. Bazı kadınlar eşlerine yaptırır bunu, bazı eşler kadının üstte olmasına zaten bayılır. E bazı eşler bunun tadını hiç bilmez, tattırmak gerekir. Bu konuda da öncü olabilirsin yani.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder